Bir beyaz sayfa!

Türkiye, deplasmanda Kazakistan'ı 3-0 mağlup etmeyi başardı.

NTV Spor 03.09.2010 - 04:25
Bir beyaz sayfa!

EFE ALBAĞLAR - Dünya Kupası'na gidemeyen milli takımımız Avrupa Futbol Şampiyonası yolunda beyaz bir sayfa açtı. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ilk maçında başkent Astana'da Kazakistan ile karşılaşan milli takımımız rakibini 3-0 yenerek grup maçlarına iyi bir başlangıç yaptı ve kalan maçlar için umut verdi. Milli takımımızın gollerini Arda Turan, Hamit Altıntop ve Nihat Kahveci kaydetti.

Teknik direktör Guus Hiddink son haftaların formsuz oyuncusu Hakan Balta'ya ilk 11'de görev verirken yeni Beşiktaşlı Aurelio da ilk 11'de karşılaşmaya başladı.

Türkiye, ilk 15 dakikada oyuna ısınmakta zorlandı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen bu anlarda Kazakistan daha atak gözükse de kale önünde tehlikeli olamadı.

Dakikalar 20'yi gösterdiğinde maça ağırlığını koymaya başlayan Milliler, oyunu karşı sahaya yıkmaya başladı. Özellikle Tuncay ve Arda ile kale önünde etkili olmaya çalışan Türkiye, aradığı golü 22. dakikada buldu. Emre'nin kullandığı serbest vuruşa çok iyi yükselerek kafa vuran Ömer Erdoğan'ın topu direkten döndü. Boşta kalan topu Arda Turan ağlara göndermekte zorlanmadı ve durumu 1-0 yaptı.

Golden sonra oyunun hakimiyetini tamamen ele geçiren ay-yıldızlılar, 27. dakikada farkı Hamit Altıntop'un uzun süreler hafızalardan çıkmayacak golüyle ikiye çıkarttı. Korneri, ceza sahası dışında bekleyen Hamit'in tam ayağına al da at dercesine bırakan Emre'yi kırmayan Hamit Altintop, topun gelişine muhteşem bir vole vurarak Millileri rahatlatan ikinci golü kaydetti.

Kalesinde gördüğü iki golden sonra daha fazla risk alarak oynamaya başlayan Kazakistan, 35 ve 38. dakikalarında kale önünde iki tehlike pozisyona girse de, Onur'u geçmeyi başaramayınca ilk yarı Türkiye'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ikinci yarısına Kazakistan atak başladı. 49. dakikada Nurgaliev'in yaklaşık 25 metreden çektiği şutu Onur mükemmel kurtardı. Oyunda 60 ile 70. dakikalar arasında kendi sahamızda baskı kuran Kazakistan, Zhumaskalıyev ile kalemizi sürekli yoklasa da gecenin başarılı ismi Onur Kıvrak'ı geçmeyi başaramadı.

Türkiye, Kazakistan'ın baskısını kırdıktan sonra Arda önderliğinde tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı. Nitekim, Arda'nın ceza sahası içine yaptığı ortayı çok güzel kontrol ederek kaleciyi geçen Nihat, boş kaleye topu gönderdi ve maçın sonucunu tayin eden golü kaydetti.

Kazakistan'ı 3 golle geçmeyi başaran milli takımımızın ikinci rakibi ise Belçika. 7 Eylül Salı günü Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak ve saat 21:45'te başlayacak bu kritik karşılaşma NTV ve HDen'den naklen yayınlanacak.

Stat: Astana Arena
Hakemler: Istvan Vad, Zsolt Attila Szpisjak, Istvan Albert
Kazakistan: Sidelnikov, Kirov, Abdullin, Kislizin (Dk. 45 Roshkov), Karpovic (Dk. 66 Rodionov), Ostapenko (Dk. 73 Maltev), Çumaskaliev, Nurgaliev, Smidtel, Popov, Azovskii
Türkiye: Onur, Sabri, Servet, Ömer, Hakan, Emre, Aurellio (Dk. 85 Kazım), Hamit, Nihat (Dk. 82 Selçuk), Arda, Tuncay (Dk.79Halil)
Goller: Dk. 24 Arda, Dk. 26 Hamit, Dk. 75 Nihat
Sarı kart: Dk. 60 Karpovic

Sayfa Yükleniyor...