Hiddink ve Löw’ün Ömer Savaşı

Guus Hiddink ile Oğuz Çetin, Almanya'nın Hannover kentinde buluşuyor.

NTV Spor 26.11.2010 - 15:02
Hiddink ve Löw’ün Ömer Savaşı

FATİH DEMİRELİ- ALMANYA A Milli Takım Teknik Direktörü Güüs Hiddink ve yardımcısı Oğuz Çetin, cumartesi günü Hannover'de oynanacak olan Hannover 96 – SC Freiburg Bundesliğa maçını izlemek için Almanya'da buluşacak.

Federasyon yaptığı açıklamada, Hiddink ve Çetin'in Almanya'ya neden gittiği belirtmiyor, ancak hedefteki ismin Freiburg'da forma giyen Ömer Toprak olduğu biliniyor. Bu sezon Bundesliğa'da başarılı bir grafik çizen Ömer, hem Türkiye'de, hemde Almanya'da tekrar gündeme oturmayı başardı.

Geçmişte Alman Ümit Mili Takımı'nda oynayan Ömer, geçirdiği ağır kaza sonrası uzun müddet futboldan uzak kalmıştı, geçen sezonun ortalarında tekrar formasına kavuşmuştu. Bu dönemden sonra herhangi bir Milli Takım davet almayan Ömer, Türk yetkililer tarafından izlenmiş ve irtibat kurulmuştu.

Türk Futbol Federasyonunun Avrupa Bürosu sorumlusu Erdal Keser, Ekim ayında SPOX.com'a yaptığı açıklamada, "Ömer bizim için önemli bir oyuncu, geleceğimizin önemli bir ismi ve kendisi de Türkiye'de oynamak için hazır olduğunu dile getirmişti" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Ömer'in resmi olarak herhangi bir karar vermediğini söylüyor. Öte yandan, başta Güüs Hiddink olmak üzere Federasyon yetkililerin Avrupa'daki Türk gençlerine yaptığı taarruzu farkeden Almanya Futbol Federasyonu harekete geçti.

Henüz bir karar belirtmeyen Ömer Toprak ile de bir görüşme yapmayı planlayan Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Low "Onunla görüşüp, Almanya Milli Takımın'daki olanakları anlatacağım. Türklerin bazı genç oyuncuları kazanmak için, ne derece kararlı bir davranış içinde olduğunu biliyoruz. Ömer'e büyük bir baskı yapmayacağız, onunla gerçekler ve olabilecekler hakkında görüşme yapacağız" açıklamasını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...