"Gol Kraliçesi" Sevgi Çınar

Türkiye Bayanlar Birinci Futbol Ligi'nin başarılı forveti Sevgi Çınar, 11 maçta 16 golle ligde en çok fileleri havalandıran futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

NTV Spor 29.01.2011 - 11:09
"Gol Kraliçesi" Sevgi Çınar

Türkiye Bayanlar Birinci Futbol Ligi'nin 17 yıllık takımı Adana İdmanyurdu'nun başarılı forveti Sevgi Çınar, 11 maçta 16 golle ligde en çok fileleri havalandıran futbolcu unvanını elinde tutuyor.

Ligde 11 haftalık ilk devre müsabakaları tamamlanırken Adana İdmanyurdu, 7 galibiyet, 1 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı. Adana İdmanyurdu 22 puanla üçüncü sırada devreyi tamamladı. 11 maçta 37 gol atılan takımda fileleri en çok havalandıran oyuncu ise Sevgi Çınar oldu.

Çınar, ligin ilk yarısında Bucaspor'a 1, Medical Park Antalyaspor'a 4, Marmara Üniversitesi'ne 4, Trabzon İdmanocağı'na 2, Trabzonspor A.Ş'ye 2, Yalıspor'a 2 ve Gazi Üniversitesi takımına ise 1 gol atarak ligin en çok gol atan futbolcusu oldu. Çınar, 11 karşılaşmada sadece 1 sarı kart gördü.

Çocuk yaştan beri futbola ilgisinin olduğun anlatan Çınar, A.A muhabirine, babası ile halı saha maçlarını gittiğini ve burada futbol ile
tanıştığını, futbola ilgisinin ilerleyen yıllarda iyice arttığı ifade etti.

Çınar, 13 yaşında okulda futbol oynarken şimdiki Teknik Direktörü Tevfik Işık tarafından keşfedildiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Tevfik hocam beni gördü ve takımına almak istedi. Ben de bu teklifi duyunca çok sevindim. Ancak durumu aileme anlattığımda babamdan olumlu yanıt almama rağmen, annem profesyonel futbolcu olmama karşı çıktı. Ancak Tevfik hocam annemle görüştü ve onları ikna ederek beni altyapıya aldı. Kısa sürede uyum sağladım ve önemli başarılara imza attım, Milli Takıma kadar yükseldim.
Başarılarımı gören anne ve babam şu an en büyük destekçim.''

''GOL KRALİÇESİ''
Çınar, ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamayı hedeflediklerini ancak üçüncü sırada bitirdiklerini belirterek, hedeflerinin kesinlikle şampiyonluk olduğunu söyledi.

İlk yarıda yaptıkları 11 maçta 16 gol atarak hem takımının hem de ligin en çok gol atan futbolcusu olduğunu anlatan Çınar, ''Gol sayımı artırmak, sezonu gol kraliçesi olarak tamamlamak istiyorum'' dedi.

Adana İdmanyurdu Teknik Direktörü Tevfik Işık ise Sevgi'nin çok başarılı bir futbolcu olduğunu belirterek, henüz 17 yaşında olmasına rağmen defalarca Ay-yıldızlı formayı giydiğini söyledi.

Işık, ''Sevgi'nin geleceği parlak. Ancak başarısının devam etmesi için daha da çok çalışmalı'' dedi.

Ligin ilk yarısını üçüncü sırada tamamladıklarını ve ikinci yarıya başladıklarını anımsatan Işık, Pazar günü kendi sahalarında Bucaspor ile karşılaşacaklarını, bu maçı kazanarak yollarına devam etmek istediklerini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...