Top artık FIFA'da

TFF, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası için adaylık dosyasını sundu.

NTV Spor 11.02.2011 - 16:15
Top artık FIFA'da

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası adaylık dosyasını FIFA'ya verdi.
       
TFF'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra turnuvayı düzenlemek için son elemeye kalan diğer aday ülkelerin ise Özbekistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğu ifade edildi.

FIFA'nın, 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın hangi ülkede düzenleneceğini 2 veya 3 Mart 2011 tarihinde açıklayacağı kaydedildi.
        
10 ŞEHİR, 13 STAT ÖNERİLDİ
Dünyaca ünlü yıldızların hemen hepsinin kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu, büyük ilgi gören ve pek çok ülke televizyonlarında yayınlan 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2013 yılında 24 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek.
     
Ev sahibi şehir ve statlar, Türkiye'nin adaylık dosyasında onaya sunulan 10 şehir ve 13 stat arasından FIFA'nın kararı doğrultusunda belirlenecek.
 
TFF, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası ev sahipliği için hazırlanan adaylık dosyasında FIFA'ya; Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon şehirlerini önerdi. Dosyada, aday şehir vali ve belediye başkanlarının, önerilen stat yönetimlerinin koşulsuz imzaladıkları garanti mektupları ve gösterdikleri desteğe ilişkin belgeler de yer aldı.
        
GARANTİ MEKTUPLARI EKSİKSİZ İMZALANDI
Aday şehir yönetimlerinin yanı sıra FIFA'nın turnuva için standart olarak talep ettiği ''Hükümet Garantileri'' de ilgili Bakanlıklarca eksiksiz imzalanarak adaylık dosyasıyla birlikte FIFA'ya iletildi.
 
Dosyada aynı zamanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın kaleme aldığı ve hükümetin turnuvaya ev sahipliği yapılması hususundaki desteklerinin vurgulandığı mektuplar da yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bu desteğinin de FIFA organizasyon komitesinin vereceği nihai kararda önemli bir avantaj sağlayacağı ifade edildi.

Sayfa Yükleniyor...