"Şu ana kadar yeterli olduğumu söyleyemem"

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası yolunda Belçika ile çok kritik bir maça çıkacak olan milli takımımızda tecrübeli teknik direktör Guus Hiddink NTV Spor'da yayınlanan Yüzde Yüz Futbol Özel programının konuğu oldu.

NTV Spor 25.05.2011 - 21:57
"Şu ana kadar yeterli olduğumu söyleyemem"

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası yolunda Belçika ile çok kritik bir maça çıkacak olan milli takımımızda tecrübeli teknik direktör Guus Hiddink, NTV Spor'da yayınlanan Yüzde Yüz Futbol Özel programının konuğu oldu. Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtlayan Hollandalı teknik adam Belçika maçı öncesi takımın son durumunu ve rakibimizi değerlendirdi, Chelsea'ye gideceği transfer haberleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Chelsea haberlerini yalanlayan Hiddink "Şu ana kadar yeterli olduğumu söyleyemem. Maçlar öncesinde sadece 3-4 gün çalışma fırsatı buluyorum. Şampiyonalara katılırsak daha fazla katkı yapabilirim" dedi.

BASIN FOTOĞRAFI 1

BASIN FOTOĞRAFI 2

"FENERBAHÇELİLER ŞAMPİYON OLDUKLARINI TRABZONSPORLULAR DA KAÇIRDIKLARINI UNUTSUNLAR"
2012'ye gidebilmek için bu maçı mutlaka kazanmak zorunda olduklarını belirten Hiddink, "Oyuncularım birçoğu için yaş sebebiyle bu son turnuva olabilir. Her şeyin bilincindeler. Futbolcularımız bu turnuvada oynamak istiyorlar. Belçika maçının son şansları olduğunu da biliyorlar" dedi. Hollandalı teknik adam "İkincilik için en büyük rakibimiz" dediği Belçika takımını da değerlendirdi. "Belçika genç bir takım. İyi oyuncuları var. Bizde de çok deneyimli isimler var. Bu nedenle deneyim açısından biz Belçika'ya göre daha avantajlıyız. Fiziksel olarak futbolcularımız maça hazır" diye konuşan Hiddink, Fenerbahçelilerin şampiyon olduklarını, Trabzonsporluların da şampiyonluğu kaçırdıklarını unutmaları gerektiğini ve milli takıma odaklanmalarını söyledi.

"CHELSEA HABERLERİ SPEKÜLASYON"
Hollandalı teknik adamın hakkında son haftalarda Chelsea'nin başıan sportif direktör olarak geçeceği basında yer alıyordu. Hiddink programda bu sorulara da cevap verdi. Chelsea haberlerini spekülasyon olarak değerlendiren tecrübeli teknik adamın "Belçika maçının ardından neler düşündüğüm konusunda kimse beni suçlayamaz" sözü ise dikkatlerden kaçmadı. Hiddink şöyle konuştu: Bunlar dedikodulardan öte. Ben de bu spekülasyonları görüyorum. Ben tamamen Belçika maçına odaklanmış durumdayım. Kariyerimde Mart ayında, Haziran ayında maça çıkacağım. Ben milli takım teknik direktörü olduğum için böyle olması gerekiyor. Belçika maçının ardından neler düşündüğüm konusunda kimse beni suçlayamaz. Ben maça futbolcular gibi hazırlanmak zorundayım"

"TÜRKİYE'DE ÇOK SIKICI MAÇLAR İZLEDİM"
Hiddink takımın temposundan da memnun olmadığını söyledi. Bu konuşmaların ardından Spor Toto Süper Lig hakkında da çarpıcı tespitlerde bulunan Hiddink "Çok sıkıcı maçlara tanıklık ettim. Kazanma-kaybetme gibi duygular neredeyse yoktu" dedi.

"HAMİT, REAL'DE İLK 11'DE OYNAYAMAZ"
Hollandalı teknik adam Real Madrid'e transfer olan milli futbolcularımız Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'i değerlendirdi. İki futbolcuya da övgüler yağdıran Hiddink Hamit'in Real Madrid'de ilk 11'de oynayamayacağını düşündüğünü ifade ederken "Ama Hamit çok yönlü bir futbolcu. Mourinho'nun istediği her mevkiide forma giyebilir" diye konuştu.

"ŞU ANA KADAR YETERLİ KATKIDA BULUNDUĞUMU DÜŞÜNMÜYORUM"
Güntekin Onay'ın "Milli takıma şu ana kadar yeterli katkıyı yaptığınızı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de konuşan Hiddink şu ana kadar yeterli derecede katkı yaptığını söyleyemeyeceğini belirtti. Hiddink bu konu hakkında "Şu ana kadar yeterli katkıda bulunduğumu söyleyemem. Bu maçlar için hazırlık süreci 3-4 gün oluyor genelde. Şimdi 8 gün var. Trabzon'daki Kore maçı, Avusturya ve Belçika maçlarının bir bölümünde istediklerimi takımıma yaptırabildiğimi gördüm. Ama daha fazlasını yaptırabilirim. Ama şampiyonalara katılabilirsek önümüzde daha fazla zaman olacak ve bende takıma daha fazla katkı sağlayacağım" dedi.


BASIN FOTOĞRAFI 1

BASIN FOTOĞRAFI 2

Sayfa Yükleniyor...