"Halil süre istedi"

Eskişehirspor'da Sportif Direktör Ümit Karan, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Karan, Halil Altıntop ile Almanya'da 8-9 gündür beraber olduğunu ve golcü futbolcunun kendilerinden süre istediğini söyledi.

NTV Spor 16.06.2011 - 01:32
"Halil süre istedi"

Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, NTV Spor'da yayınlanan "Spor Gecesi" programında Özgür Buzbaş ve Emek Ege'nin sorularını yanıtladı.

Karan, transferi gündemde olan Halil Altıntop ve Sezer Öztürk hakkında önemli bilgiler verirken, gelecek sezon Eskişehirspor'un çok iddialı bir takım olacağının da altını çizdi.

"BİZ ESKİŞEHİRSPOR OLARAK İSTANBUL TAKIMLARINA KAFA TUTACAĞIZ"
Transfer dönemi genelde çok zorlu geçtiğini ve kolay olmadığını söyleyen Ümit Karan, "Çünkü bir çok takım zaman zaman aynı futbolcuyu gündemine alıyor. Tabiki bizim gündemimizdeki futbolcular da çok önemli futbolcular. O kadar önemli futbolcular ki kolay kolay olmuyor bu transferler. Çünkü bir çok takımdan aynı anda teklif alabiliyor. Biz iyi bir sunum yapabiliyoruz Eskişehirspor olarak. Çünkü biz çok iyi bir camiaya sahibiz, çok iyi bir taraftar kitlesine sahibiz. İlk başta biz bunları anlatmaya çalışıyoruz. Rakamlar son zamanlarda biraz yükseldi. Tabi rakamlar yükselince Anadolu takımları üç büyüklerle rekabet anlamında çok zorlanıyor. Rakamlar şu anda üst düzeye ulaştı. 5 sene önce bu rakamlar yoktu. Eskişehirspor olarak çok önemli isimler gündemimizde. Görüştüğümüz ve yakın temasta olduğumuz çok iyi futbolcular var, çünkü hedef büyük Eskişehir'de. İnşallah seneye Avrupa Kupaları'na katılacak bir kadro kurmaya çalışıyoruz. İlk 4-5'i zorlayacak bir takım yapmak zorundayız, zaten biz bunu Eskişehirspor taraftarına göstermek zorundayız ama kolay olmuyor. Futbolcu sonuçta önce İstanbul takımlarının tekliflerini değerlendirmeye alıyor ama biz Eskişehirspor olarak onlara kafa tutmaya başlayacağız" diye konuştu.

"HALİL'DEN HABER BEKLİYORUZ"
8-9 gündür Almanya'da Halil ile beraber olduğunu belirten Ümit Karan, "Halil'in transferi için uğraşıyorum. Tabi Halil gibi büyük takımlarda oynamış futbolcuları Türkiye'ye getirmek kolay değil, çünkü biraz Türkiye tedirginliği var. Fakat biz ona Eskişehir'in ne kadar güzel şehir olduğunu anlattık, o da anladı. Şu anda benden bir süre istedi kararını vermek için ama biz yakın temas halindeyiz. İnşallah Eskişehirspor'a yönelik kararını alır ve seneye bizde oynar diye ümit ediyoruz. Zaten Eskişehir o kadar güzel yer oldu ki, beğenmeyeceğini düşünmüyorum" dedi.

"WEBO İLE DE GÖRÜŞÜYORUZ AMA HENÜZ BİTEN BİR ŞEY YOK"
Ümit Karan, "Webo ile de görüşme halindeyiz ama şu anda net bir şey söylemek çok doğru değil. Çünkü erken bir şey söyleyince sonra yanlış bir şey de olabilir yani beklenti anlamında. O yüzden ben her zaman tedirgin konuşuyorum. İnşallah umduğumuz transferleri yaparız. Seneye Türkiye'ye çok iyi bir takım sunacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ALPER'İ SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"
Takımın genç yıldızlarından Alper Potuk hakkında da konuşan Ümit Karan, "Alper bizim genç takımda oynuyordu ve ben futbolcuyken izledim ve A takıma çıkmasını Rıza hocadan rica ettim bu oyuncu bizde antrenmanlara başlasın diye. Bizde başladıktan sonra tamamen kendini buldu. Bana göre Eskişehirspor'un geleceği onun elinde. Alper'e Trabzonspor'un teklifinin olduğunu biliyorum ama başkanla konuştuğumuzda 1 sene daha bizde kalmasına karar vermiştik. Şu an satmak bana göre doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"SEZER FENERBAHÇE'YE DAHA YAKIN"
Ümit Karan, Eskişehirspor'un genç futbolcusu Batuhan Karadeniz ve transferi bir türlü gündemden düşmeyen Sezer Öztürk için ise, "Batuhan ile ilgili kendi menajerinden gelen bize bazı teklifler var ama tabi bizim umduğumuz gibi teklifler değil, dolayısıyla beklemedeyiz o konuyla ilgili. Sezer çok kaliteli bir futbolcu. Geçen sezon Eskişehir'de müthiş bir performans sergiledi, onu bütün büyük takımların istemesi çok doğal ama herhalde Fenerbahçe çok daha yakın gibi duruyor ama diğer takımlar da halen hareket halinde Sezer için" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...