"Şampiyonluğu hak ederek kazandık"

Diego Lugano şampiyonluğu, ''Kan, ter ve gözyaşıyla kazandık'' dedi. Uruguay Milli Takımı’yla Copa Amerika finaline hazırlanan Lugano, şike soruşturmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Uruguaylı oyuncu, Fenerbahçe'nin, şampiyonluğu Türkiye'nin en iyi takımı olduğu için hak ederek kazandığı dile getirdi.

NTV Spor 24.07.2011 - 15:53
"Şampiyonluğu hak ederek kazandık"

Diego Lugano şampiyonluğu, ''Kan, ter ve gözyaşıyla kazandık'' dedi. Uruguay Milli Takımı'yla Copa Amerika finaline hazırlanan Lugano, şike soruşturmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Uruguaylı oyuncu, Fenerbahçe'nin, şampiyonluğu Türkiye'nin en iyi takımı olduğu için hak ederek kazandığı dile getirdi.

Fenerbahçe'nin Uruguaylı oyuncusu Diego Lugano, şike soruşturmasıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Uruguay Milli Takımı'yla Copa Amerika finaline hazırlanan Lugano, Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu hak ederek kazandıklarını söyledi.

Lugano, "Türkiye'den uzak olduğumdan da açıkçası fazla yorum yapamıyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki biz Fenerbahçe olarak bu şampiyonluğu kazanmak için çok bedel ödedik, çok çaba gösterdik. Kan, ter ve gözyaşıyla kazandık bu şampiyonluğu. Hiçkimse bizim bu şampiyonluğu değişik yollardan kazandığımızı söyleyemez çünkü ben oradaydım, nasıl mücadele verildiğinin her anına bizzat şahitlik ettim" dedi.

Türkiye'de yaşananlarla ilgili olarak takım arkadaşlarından sürekli bilgi aldığını belirten Lugano, ''Meydana gelen olaylar benim için çok şaşırtıcı. Olanların ardında futbol dışında politik hesaplar mı var belli değil. Çok garip şeyler oluyor. Bugün yaşananlar Türk futbolunun etrafında dönen politik hesapların sonucudur'' diye konuştu.

Lugano, geçen sezonki şampiyonluğu Türkiye'nin en iyi takımı oldukları için elde ettiklerini kaydetti.

Tecrübeli futbolcu, “çok zorlu maçlar yaptık. Futboldan anlayan herkes özverimizi ve ne kadar zorlu mücadele verdiğimizi görmüştür. Fenerbahçe şampiyon oldu çünkü en iyi oyunculara sahipti. Elbette ki Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi ekibi olduğu için bu sonuca ulaştı. Sadece birazcık futboldan anlayıp birkaç maç seyreden bir insan bile bunu anlayabilir” dedi.

Lugano, Fenerbahçe taraftarına da seslendi. Uruguaylı oyuncu, taraftarın soğukkanlı olması gerektiğini ve takıma olan güveni gözler önüne serme zamanlarının geldiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...