Futbolu sarsan soruşturmada hareketli gün

Şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Toplamda 27 kişinin daha şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde hareketli saatler yaşanıyor.

NTV Spor 10.08.2011 - 01:03
Futbolu sarsan soruşturmada hareketli gün

Futbolda devam eden “şike soruşturması”nda gözlerin çevrildiği yer İstanbul Emniyet Müdürlüğü. Soruşturma kapsamında bugün önemli isimlerin ifade vermeye gelmesi bekleniyor.

Vatan Caddesi'ndeki hareketlilik sabah saatlerinde başladı. Soruşturma kapsamında eski Fenerbahçeli yöneticiler Hakan Bilal Kutluap ve Aziz Yılmaz gibi isimler Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi. Gün içinde toplamda 27 kişinin Emniyet Müdürlüğü ve Savcılık'ta ifade vermesi bekleniyor. “Şike soruşturma” kapsamında bugüne kadar gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 76 kişiden 31'i tutuklanırken, 26 kişi savcılıkça, 19 kişi de mahkemece serbest bırakılmıştı.

HAKAN BİLAL KUTLUALP: KİMSENİN BİR ŞEY GİZLEMESİNE İHTİYAÇ YOK
İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine gelen Kutlualp, gazetecilerin soruları üzerine, soruşturma kapsamında emniyetten aranarak bilgisine başvurulmak üzere çağrıldığını söyledi. Seyahatini yarıda keserek emniyete geldiğini anlatan Kutlualp, bir gazetecinin ''Müşteki sıfatıyla mı geliyorsunuz?'' sorusuna ''Hayır, öyle bir şey yok. Sadece sorular yöneltecekler. Biz de bildiklerimizi anlatacağız ne fazla ne eksik'' şeklinde yanıt verdi. ''Süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sorulan Kutluap, herkesin şaşkın ve üzgün olduğunu, netice itibarıyla hukuk devletinde yaşadıklarını, bir yanlışlık olması durumunda bunun ortaya çıkacağını belirtti.

Kutluap, ''Kimsenin yargıdan, emniyetten bir şey gizlemesine ihtiyaç yok. Herkes bildiğini gelip anlatacak. Adalet sonunda yerini bulacaktır diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

IŞIK EYİGÜNGÖR: TANIK OLARAK İFADEME BAŞVURDULAR
Fenerbahçeli eski yönetici Işık Eyigüngör, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ''tanık'' sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne gelen Eyigüngör'ün ifadesi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde alındı.

Eyigüngör, emniyetten ayrılışı sırasında basın mensuplarının soruları üzerine, ''Emniyet mensupları tanık olarak ifademe başvurdu. Tanık olarak çağırdılar, tanık olarak soru sordular. Emniyet mensuplarına teşekkür ederiz'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...