Gül: TFF bu krizi fırsata çevirebilir

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüşerek 'Şike soruşturması' ile ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görüşmesinin ardından, Türk futbolunu bir kriz içinde olduğunu ancak TFF'nin bunu bir fırsata çevirebileceğini söyledi.

NTV Spor 24.08.2011 - 18:35
Gül: TFF bu krizi fırsata çevirebilir

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, futbolda son dönemde yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdiği Cumhurbaşkanı Gül, "Türk futbolu zor bir dönemden geçiyor. Bu süreç Türk futbolunu tamamen vurabilir veya kendisine getirir. O yüzden, bu zor dönemde göreve gelen yeni yönetimin süreci en iyi şekilde yöneterek bu krizi bir fırsata dönüştürmesi gerekir. Prensipli ve ilkeli hareket edilmeli, uluslararası kurallar asla ihmal edilmemelidir" dedi.

"TFF VE KULÜPLER SORUMLULUK BİLİNCİYLE DAVRANMALI"
Cumhurbaşkanı Gül ardından şunları söyledi, "Süreç, hiç kuşkusuz bir heyecan yitimine sebep oldu. Bu heyecan yitimini bir futbol seyircisi olarak ben de yaşıyorum. Futbolun Türkiye'de anlamı çok büyük, o yüzden yaşadığımız hayal kırıklığı da büyük oldu. İşte bu yüzden TFF de, futbol dünyasının diğer aktörleri olan kulüpler de sorumluluklarının bilincinde davranmalılar. Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği hukuk reformunun toplumun bütün katmanlarında uygulanmaya konması gerekiyor. Kuşkusuz futbol da bu alanlardan bir tanesidir" diye konuştu.

"TFF BU KRİZİ FIRSATA ÇEVİREBİLİR"
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu krizi fırsata çevirebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "TFF, Türk futbolunun ihtiyacı olan yenilenmeyi gerçekleştirebilirse büyük bir hizmet yapmış olur ve uzun yıllar boyunca bu hizmeti ile hatırlanır. TFF'ye görevinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül'e 38 numaralı ‘Abdullah Gül' isimli yeni Millî Takım forması hediye eden Aydınlar, liglerin ertelenmesi kararı ve bu kararın etkilerini hafifletmek için başlatılan Play-Off uygulaması ile ilgili de bilgi verdi. Aydınlar ayrıca Cumhurbaşkanı Gül'ü, 2 Eylül'de İstanbul'da oynanacak Türkiye – Kazakistan ve 6 Eylül'de Viyana'da oynanacak Avusturya – Türkiye müsabakalarına da davet etti.

Sayfa Yükleniyor...