"Ne kadar arzulu olduğumuzu göstermeliyiz"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde yarın Kazakistan ile oynanacak maç öncesi bugün milli futbolcu Arda Turan'la basın mensuplarının karşısına geçti.

NTV Spor 01.09.2011 - 14:09
"Ne kadar arzulu olduğumuzu göstermeliyiz"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde bugün Kazakistan ile yapacakları karşılaşmayla ilgili olarak ''2012 Avrupa Şampiyonası'na gitmek için bugün akşam ne kadar iyi ve arzulu olduğumuzu göstermeliyiz'' dedi.

Hollandalı teknik adam, milli futbolcu Arda Turan ile birlikte Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, çok heyecanlı maçlar oynayacaklarını belirterek, ''Geçen haftadan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz, takımımız çok iyi atmosferde çalıştı ve şu anda maçlara başlamak için sabırsızlandığımızı söyleyebilirim'' diye konuştu.

Hiddink, ''Tabi kadromuzda yer alan birçok oyuncunun da bildiğiniz sebeplerden dolayı çok iyi bir sezon öncesi hazırlık kampı geçirmediğini söylemeliyim. Aday kadroda yer alan bazı oyuncularımız da liglerinde maç oynadılar. Onların şu anki fiziksel durumu daha iyi. 2012 Avrupa Şampiyonası'na gitmek için yarın akşam ne kadar iyi olduğumuzu, arzulu olduğumuzu göstermeliyiz. Bunun da yolu Kasım ayında oynanacak play-off maçları üzerinden olacak'' ifadelerini kullandı.
 
Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası'na gitme yolunda hala iplerin ellerinde bulunduğunu belirterek, ''Şu anda güzel olan şey ise, bizim hala işlerin kontrolünü elinde tutmamız. Haziran ayında güçlü bir rakibe karşı Brüksel'de iyi bir sonuç aldık. Hedefimize gitme yolunda aynı şekilde devam etmeliyiz'' şeklinde konuştu.

Türk futbolunun zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Hollandalı teknik adam, ''Türk futbolundaki gerçekleri de görmezden gelmek istemiyorum, şu anda zor bir dönemde geçtiğimizi belirtmeliyim. Biz de çok istekli ve arzulu bir görüntü çizerek, Tük futbolunun son dönemde kaybettiği imajını geri kazanmasına yardımcı olmak istiyoruz milli takım olarak'' diye konuştu.

Sakatlıkları bulunan Servet Çetin ile Gökhan Zan'ın durumunda belirsizlik olduğunu bildiren Hiddink, ''Servet son günlerde takımla birlikte, gayretli çalıştı ama durumuna öğleden sonra bakacağız. Aynı şey Gökhan Zan için de geçerli'' dedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk futbolunda son dönemde yaşananların görmezden gelinemeyeceğini ve bunların futbolcular üzerinde etkisi olduğunu söyledi.

Türk futbolunda yaşanan problemlerin görmezden gelinemeyeceğini belirten Hiddink, ''Çok zor bir dönemden geçildiğini söylemeliyim. Kişiselleştirmek istemiyorum. Yaşananların oyuncular üzerinde etkisi var. Şampiyonlar Ligi'nde oynamamak gibi kararlar Futbol Federasyonu ve UEFA'nın aldığı kararlar üzerine gerçekleşti. Hayal kırıklığı ve şansızlık buradaki oyuncular üzerinde etkili oldu. Üzülen oyuncular da milli takımın parçası'' dedi.

Hollandalı teknik adam, ''Ben de konuşuyorum, başka arkadaşlar da konuşuyor. Milli takımdaki oyunculara ne kadar yetenekli olduklarını ve bunu göstermek için fırsatları olduğunu söylüyoruz. 'Çıkın, gerekli performansı gösterin' diyoruz. Gruplar halinde konuştuğumuz gibi bireysel olarak da konuşmalar yapıyoruz. İyi sporcunun şartlar ne olursa olsun, ne görev verilirse verilsin onu yapması gerekiyor''

''BU YAŞIMDA BENİM İÇİN DE DENEYİM OLDU''
Türk futbolunda yaşanan olayların benzerini kariyerinde daha önce yaşayıp yaşamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Hollandalı çalıştırıcı, ''Tabi çalıştığım ülkelerde Türkiye'dekine benzer geniş çapta olay olmamıştı. Benim için de bu yaşımda yeni bir deneyim oldu. Her gün öğreniyorum'' dedi.

Yaşananları dikkate alarak federasyondan yeni bir teklif gelmesi halinde bunu kabul edip etmeyeceği yönündeki soruyu ise Guus Hiddink, ''Aslında soru tam anlamıyla gerçekçi değil. Ben görevi kabul ettiğimde geçen sezondu. Mahmut Özgener başkanlığındaki yönetiminden teklifi almıştım. Benim pişmanlığım yok. Türk Milli Takımı'nda çalışmaktan dolayı pişmanlığım bulunmuyor. Genç arkadaşlarla her gün biraraya gelmek istiyorum. Haftalar boyunca çalışmak istiyorum. Kulüplerine döndüklerinde üzülüyorum. Onlarla daha fazla beraber olmak istiyorum. Biz hem milli takımı yenilemek, hem de Dünya Kupası'na gitmek gibi bir misyon edindik. Konuyla ilgili daha önce de sorular aldığımı söylemiştim. Dünya Kupası kura çekiminde de sorulmuştu. Elimden geldiğince savundum. Söylediğim en önemli şey, kulüple milli takımı karıştırmamak olduğu şeklindeydi. Ancak bizim de özeleştiri yapmamız gerekiyor. Başkalarını suçlamadan önce kendimizi suçlamalıyız. Bunun yanında milli takımın farklı olduğunu ve ülkenin gururu olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor'' şeklinde yanıtladı.

Milli takımda yer alan oyuncuların sezon başı itibariyle resmi maç yapmamasının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, ''Fiziksel açıdan maç oynamak önemli bir şey. Takım o kadar istekli ki, başarılı olma yolunda her şeyi zorlayacaktır. Fiziksel ve mental hazırlık sezon öncesinde de olabilir. Önümüzde 3-4 güçlü maç var. Bizler de onlar da kendilerine hazır olup olmadıklarını sormalılar. Vücutları tam olarak yetmeyebilir. Ancak mental manada kendilerine bu işin üstesinden nasıl gelebileceklerini sormalılar'' diye konuştu.

''EN İYİ İKİNCİ OLMA YOLUNA GİTMELİYİZ''
Gruptaki pozisyonlarının hatırlatılması üzerine Hiddink, ''Öncelikle tabloya gerçekçi bakmalıyız. Almanya'nın avantajlı olduğunu görüyoruz. Birinci olarak gidemiyorsak en iyi ikinci olabilme yoluna gitmeliyiz. Bunu yapmak kolay değil. Hesaplama yapmak zor. Önümüzde 3-4 maç var. Diğer takımlar da maçlarını oynayacak. Maksimum puanları almak istiyoruz. Hesaplama yapmak istemiyoruz. Bu şekilde bir sonraki adımı unutursunuz. Bir sonraki adımımız yarın'' dedi.

Futbol Federasyonu'nun fikstür konusunda kendisinden görüş alıp almadığı sorusunu ise Hollandalı çalıştırıcı, ''İyi antrenman yapmış profesyonel oyuncu 3-4 günde bir maç oynayabilir. Bu yaşanan sıkı haftalarda sakatlık beklemiyoruz. Avrupa liglerinde bu çok sık görülüyor. 50 maçın üstünde oynuyorlar. Bizim oyuncularımız da yapabilir. Geçtiğimiz ay yaşanan şeylerin sonucu oyuncular bu durumu yaşamak zorunda. Bununla yaşamaya alışmalılar. Kimse şikayet etmemeli. Oyuncular fiziksel manada iyi antrenman yaparlarsa bu olabilir'' diye yanıtladı.

"KAZAKİSTAN'I KÜÇÜMSEMİYORUZ"
Kazakistan ile yarın yapacakları maça da değinen Hiddink, ''İlk oynadığımız maçı hatırlıyorum. İyi sonuç almıştık. Hamit'in klas golünü unutmadım. Kazakistan ciddi değişiklik yaptı. Oyun anlamında yansımaları oldu. Agresif ekip oldular. Ciddiye alıyoruz. Hata yapmak istemiyoruz. Bir takım yenilendiği zaman size zor anlar yaşatabilir. Biz de bu zor anları yaşamak istemiyoruz. Umuyorum ki böyle bir şey olmaz. Bizim için çok kötü olur. Zarar verici olur. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Hiçbir rakibimizi küçümsemiyoruz'' şeklinde konuştu.

ARDA: 2012 FİNALLERİNDE YER ALMALIYIZ
A Milli Futbol Takımı oyuncularından Arda Turan, Avrupa Şampiyonası finallerini yaşamış biri olarak 2012 finallerinde de yer almaları gerektiğini bildiğini söyledi.

2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda yarın Kazakistan ile oynanacak maç öncesi teknik direktörü Guus Hiddink ile birlikte basın mensuplarının önüne çıkan Atletico Madridli Arda, yarınki maçın önemli olduğunu belirterek, ''Bizim için ve Türk halkı için 4 maçlık periyot çok önemli. Avrupa Şampiyonası heyecanını daha önce yaşamış biri olarak ülkemizin bu Avrupa Şampiyonası'nı asla kaçırmaması gerektiğini biliyorum. Yarın 4 maçlık serinin çok önemli başlangıcı olacak. Kazakistan önemli bir rakip. Artık zor veya kolay rakip yok. Yarın çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapıp maçı kazanmalıyız. O yüzden hep beraber bazı dış etkenleri bırakıp futbola konsantre olmalıyız. Bizler öyleyiz. Yarın umarım bu söylediklerimi sahada gerçekleştireceğiz'' dedi.

''MİLLİ TAKIMDA DAHA MUTLUYUM''
Arda, milli takımda kulüpteki performansından daha iyisini göstermesi ve iki yıl önceki Estonya maçında Türk futbolcusunun Avrupa'ya gitmek konusunda zorluklarının olduğu yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Oynadığım her takımda, milli takım da dahil, takımın her zaman parçası olmak için hareket ettim. Hiçbir zaman bir kurtarıcı rolü üstlenmedim. Ama ofansif anlamda her zaman önemli oyuncu olduğumu hissediyorum ve sahada ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Maalesef ki önceki dönemlerde duygusal olarak çok daha fazla hareket ediyordum. Milli takımda daha mutlu olduğumu hissettim her zaman. Milliyetçilik duyguları yüksek olan bir insanım. Belki performansımın farklılığı bundandır. Burada kendimi daha iyi hissettiğim bir gerçek. Hala Türk futbolcusu için yurt dışına çıkmak çok zor. Çok yetenekli olduklarını biliyorum. Çok üst düzey oyunculara sahibiz. İnşallah biz Avrupa'da ülkemizi iyi temsil edersek bunların değişeceğine inanıyorum. Önce ülkem için oradayım, sonra kariyerim için. Umarım her şey düşündüğüm gibi olur" şeklinde konuştu.

''HERKES DOĞRULARINI BIRAKARAK GELDİ''
Türk futbolunda yaşanan olaylar sonrası takımda bazı oyuncuların etkilendiği yönündeki soruyu yanıtlayan milli oyuncu, ''Burada bulunan futbolculara teşekkür ediyorum. Zor şeyler yaşıyorlar. Allah hepsine sabır versin. Hepsinin kendilerine göre düşünceleri ve inandıkları doğrular var. Fakat hepsi o doğruları ve o olayları bırakmış şekilde buradalar. Gerçekten milli takıma konsantrasyonları çok yüksek. İşlerini bu zor ortamda iyi yaptıkları için çok teşekkür ediyorum'' dedi.

''GALATASARAY'A BİR ŞEYLER VEREREK GİTTİM''
Galatasaray'dan ayrılmasının ardından ilk defa Türk Telekom Arena'ya çıkacak Arda, kendisine tepki gelip gelmeyeceği yönünde bir çekincesi olup olmadığı yönündeki soruyu ise, ''Galatasaray benim ailem. Hayatım boyunca böyle olacak. Ben Galatasarayım'a emek vererek, bir şeyler bırakarak gittim. Islığı hak edecek bugüne kadar bir şey yapmadım. Ne oynarken, ne de bundan sonra. Hiçbir milli takım oyuncusunun ıslığı hak etmediğini düşünüyorum. Milli takımın her futbolcusuna gerekli desteği vereceklerdir. Türk insanına yakışan budur. Yarın da buna ihtiyacımız var. Son 4 maçın 3 tanesi içerde. Herkesin bunu düşünerek hareket etmesi lazım. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda nasıl sokağa döküldülerse bu futbolcuların onları tekrar sokağa dökmesi için yine desteğe ihtiyacı var'' şeklinde yanıtladı.

Arda, yaşanan olaylar sonrası Kazakistan maçında bir kazanın olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, ''Dünyada artık her takım topun arkasına geçiyor. Her takım 11 kişiyle savunma yapıyor. Kazakistan, saygı duyulması gereken bir ekip. Herkes herkesten puan alabilir. İşimizi ciddiye almazsak Avrupa Şampiyonası'ndan oluruz. İş kazası olmayacağını umuyorum. Ciddiyetimizi sahada göreceksiniz'' diye konuştu.

MİLLİ BASKETBOLCULARA DESTEK
Konuşmasının başında öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Arda, ''Bütün müslüman aleminin ve sizlerin Ramazan Bayramı da mübarek olsun. '12 Dev Adam''a da başarılar diliyorum. Dün akşamki galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Dualarımız her zaman onlarla. Bizi gerçekten çok gururlandırıyorlar'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...