10 kişilik Galatasaray, Karabük'te 1 puanı zor kurtardı

Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta mücadelesinde, 14. dakikada kaleci Fernando Muslera'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Galatasaray, Karabükspor'la deplasmanda 1-1 beraber kaldı.

NTV Spor 21.09.2011 - 20:28
10 kişilik Galatasaray, Karabük'te 1 puanı zor kurtardı

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Demir Çelik Karabükspor, Galatasaray ile evinde 1-1 berabere kaldı.

Lige İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetiyle başlayan, Samsunspor'u mağlup ederek üç puanla tanışan Galatasaray, ilk beraberliğini Karabükspor'dan aldı. Bu sonuçla sarı kırmızılı takım puanını 4'e yükseltti.

Kardemir Karabükspor ise Sivas galibiyetinin ardından deplasmanda Gençlerbirliği'ne kaybetmişti. Ligin 3. haftasında evinde 10 kişi oynayan Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Karabükspor da ilk beraberliğini alırken, puanını 4'e yükseltti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonundaki üçüncü maçına Kardemir Karabükspor deplasmanında çıkarken, Samsunspor maçında ayak bileği burkulan Eboue bu maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları nedeniyle tedavilerine devam edilen Servet Çetin, Çağlar Birinci ve Aykut Erçetin ise kadroya dahil edilmedi.

Sezon öncesi Galatasaray'dan Kardemir Karabükspor'a kiralık olarak gelen Mehmet Batdal, eski takımına karşı 18 kişilik kadroda yerini aldı. Kırmızı-mavili takımda her zaman ilk 11'de görmeye alıştığımız Muhammet Özdin sakatlığı, Anthony Seric ise yabancı kontenjanı nedeniyle kadroda yer alamadı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Galatasaray, kaleci Muslera'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Karabükspor yarı alanının gerisinden atılan uzun pasta, Shelton, ceza alanı dışında topla buluşmak istersen, kalesini terkeden Muslera'nın kontrolsüz hareketinin ardından iki oyuncu da yerde kaldı.

Hakem Bünyamin Gezer, Muslera'ya kırmızı kart gösterirken, bu pozisyonda da sakatlık geçirdi ve saha kenarına sedye ile getirildi.

Muslera'nın kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasının ardından Galatasaray'da Fatih Terim, Riera'yı oyundan alırken, kaleci Ufuk Ceylan girdi.

Karşılaşmanın 23. dakikasında soldan içeri giren Shelton'ın vuruşunda kaleci Ufuk Ceylan topu sektirdi. Pozisyonu iyi takip eden Mehmet Çakır'ın, altı pas içinden vuruşunda top auta gitti.

29. dakikada Elmander'in düşürülmesinin ardından Galatasaray, kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan frikik kullandı. Kazım'ın sert vuruşunda top auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Galatasaray, ikinci 45 dakikaya Sercan, Sabri değişikliği ile başladı.

İkinci yarıya Karabükspor etkili başladı. İlk dakika dolmadan ceza alanından İlhan Parlak'ın sert şutunu kaleci Ufuk Ceylan son anda kurtardı. 

Dakikalar 52'yi gösterdiğinde, oyuna ikinci yarıda dahil olan Sabri, sağ kanattan altı pasa yerden sert bir orta yaptı. Topa hiçbir sarı kırmızılı oyuncu dokunamayınca tehlike büyümeden uzaklaştırıldı.

57. dakikada Karabükspor'da Mehmet Çakır oyundan çıktı, Rıdvan Şimşek oyuna girdi.

Karşılaşmanın 64. dakikasında sakatlık geçiren Eboue, tedavisinin saha kenarında yapılmasının ardından oyuna devam etti.

67. dakikada topu elle kontrol eden Karabüksporlu Shelton sarı kart gördü.

Ve 73. dakikada Karabükspor, Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Sağ kanattan ceza yayına doğru topu süren Erdem, ceza sahasının dışından sol ayağı ile sert vurdu ve kaleci Ufuk'un bakışları arasında, meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

81. dakikada Emmanuel Eboue'nin yerine oyuna dahil olan Milan Baros, oyuna girdiği gibi ceza alanında düşürüldü ve hakem Bünyamin Gezer, tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşundan Melo ile golü bulan Galatasaray, skoru 1-1'e getirdi.

Karabükspor'da 87. dakikada Florin Cernat, Bilal Kısa ile Luton Shelton da Mehmet Batdal ile değişti.

Kalan dakikalarda eşitlik bozulmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1 - GALATASARAY: 1
        
Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Erdinç Sezertam, Asım Yusuf Öz
Kardemir Karabükspor: Tomic, Erdem, Birol, Cernat (Dk. 86 Bilal), Deumi, Mehmet Çakır (Dk. 56 Rıdvan), Erkan, İlhan, Nikolic, Shelton (Dk. 86 Mehmet Batdal), Ragued
Galatasaray: Muslera, Gökhan Zan, Selçuk İnan, Elmander, Melo, Riera (Dk. 16 Ufuk Ceylan), Ujfalusi, Hakan Balta, Eboue (Dk. 81 Baros), Kazım, Sercan Yıldırım (Dk. 46 Sabri)
Goller: Dk. 73 Erdem (Kardemir Karabükspor), Dk. 83 Melo (Penaltıdan) (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk. 13 Muslera (Galatasaray)
Sarı Kart: Dk. 66 Shelton (Kardemir Karabükspor)

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Kardemir Karabükspor'a karşı tek mağlubiyetini 2010-2011 sezonunda alan Galatasaray, Fatih Terim'in teknik direktör olarak görev yaptığı 1996-2000 yılları arasında, rakibini dört maçta da yenmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, geçen sezonda Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynadığı ve yenildiği karşılaşmaya ise teknik direktör Frank Rijkaard ile çıkmıştı.

KAPTAN UJFALUSI
Galatasaray'da, Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferi sonrası takım kaptanlığına getirilen Sabri Sarıoğlu'nun yedek soyunması nedeni ile karşılaşmaya takım kaptanı olarak Tomas Ujfalusi çıktı.
        
EMENİKE'NİN VARİSİ SHELTON
Kardemir Karabükspor'da 78 numaralı forması ile Bank Asya ve Süper Lig'de takımını sırtlayan ve sezon başında önce Fenerbahçe'ye, ardından da Spartak Moskova'ya transfer olan Emmanuel Emenike'nin yerine transfer edilen golcü oyuncu Shelton, Galatasaray maçına 78 numaralı formayla çıktı. Shelton, takımının Sivasspor ve Gençlerbirliği ile oynadığı lig maçlarının her ikisinde de gol atmayı başardı.

Kardemir Karabükspor'da, sezon başında Hollanda'nın Vitesse takımından transfer edilen Sinan Kaloğlu ise sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı.
        
DR. NECMETTİN ŞEYHOĞLU STADI
Kardemir Karabükspor'un iç saha maçlarını oynadığı 7 bin 500 kişilik Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki kapasite, yapılan tadilat nedeniyle 4 bin 200 kişilik kapasiteye düştü.

Maraton tribünü yeni yapılan stadın her iki kale arkası tribünlerinde yürütülen bakım çalışmalarından dolayı taraftarlar alınmadı. Kırmızı-mavili ekibin taraftarları Kapalı A ve B tribünleri ile maraton tribünlerini doldururken, misafir takımın 200 kadar taraftarı ise Kapalı B Tribünü'nde kendilerine ayrılan alanda yerlerini aldı.

Kardemir Karabükspor-Galatasaray karşılaşmasına futbol severlerin ilgisi beklenen düzeyde olurken, çevre illerden taraftarların da maçı izlemek için bilet aldığı öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...