Fenerbahçe, Kayseri'de rekor peşinde

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı ilk 3 maçta 7 puan toplayan Fenerbahçe, 4. hafta maçında Kayserispor'a konuk oluyor. Maç saat 20:00'de Kadir Has Stadı'nda oynanacak.

NTV Spor 22.09.2011 - 21:20
Fenerbahçe, Kayseri'de rekor peşinde

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı ilk 3 maçta 7 puan toplayan Fenerbahçe, 4. hafta maçında Kayserispor'a konuk oluyor.

Saat 20:00'da Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak mücadeleyi hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

Sarı lacivertliler'de sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Serdar Kesimal, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu ve Almanya'da bulunan kaleci Serkan Kırıntılı Kayseri deplasmanında forma giyemeyecek.

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Kayseri'ye götürülen 20 kişilik kadroya 3. kaleci olarak 17 yaşındaki Erten Ersu ile genç savunma oyuncusu Hasan Erbay'ı da aldı.

Ev sahibi ekip Kayserispor'da ise diz ameliyatı olan Arjantinli Cangele dışında eksik bulunmuyor. Fenerbahçe ve Kayserispor ligde 33. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 32 maçta Fenerbahçe 20, Kayserispor ise 5 galibiyet elde etti.  Sarı lacivertliler'in 72 golüne sarı kırmızılılar 31 golle cevap verirken, iki ekip arasında oynanan son 20 lig maçı da gollü geçti.

Fenerbahçe için Kayseri deplasmanını farklı bir önem taşıyor. Son dış saha yenilgisini 2010-2011 sezonunda Ankaragücü karşısında alan sarı lacivertiller, Kayserispor karşısında galibiyet serisini 11 maça taşımayı hedefliyor. Fenerbahçe, Gaziantepspor'u 3-1 yenerek daha önce Galatasaray'la paylaştığı rekorun tek sahibi olmuştu.

FENERBAHÇE REKOR PEŞİNDE
Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında yarın deplasmanda Kayserispor'un konuğu olacak Fenerbahçe, ligde sahip olduğu 10 maçlık deplasmanda üst üste kazanma rekorunu tazelemek istiyor.

Ligin 2. haftasında Gaziantepspor deplasmanında aldığı 3-1'lik galibiyetle, üst üste 10. deplasman galibiyetini elde ederek, daha önce 9 maçla Galatasaray ile paylaştığı rekorun tek sahibi olan Fenerbahçe, Kayserispor karşısında da 3 puan alarak seriyi 11 maça taşımayı hedefliyor.

21 MAÇTIR YENİLMİYOR
Galatasaray, 2002-2003 sezonunda 15 ile 30. haftalar arasında, Fenerbahçe ise 2010-2011 sezonunda 18 ile 34. haftalar arasında üst üste 9 dış saha maçından galibiyetle dönerek bu unvanı almışlardı.

Fenerbahçe'nin deplasmanda kaybettiği son maç olan geçen sezonun 16. haftasındaki Ankaragücü mücadelesi, sarı-lacivertli ekibin aynı zamanda ligdeki son yenilgisi oldu.

Geçen sezonun 16. haftasından sonra Spor Toto Süper Lig'de 21 lig maçına çıkan Fenerbahçe, oldukça başarılı bir performans ortaya koyarak yenilmedi.

Sayfa Yükleniyor...