Guus Hiddink, %100 Futbol'a konuk oldu

A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Guus Hiddink, NTV ve NTV Spor’da ortak yayınlanan %100 Futbol programında Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in konuğu oldu. Hiddink, Almanya karşısında arzulu ve coşkulu bir milli takım izlettireceklerini söyledi.

NTV Spor 06.10.2011 - 23:35
Guus Hiddink, %100 Futbol'a konuk oldu

A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Guus Hiddink, NTV ve NTV Spor'da ortak yayınlanan %100 Futbol programında Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in konuğu oldu.

"KONTROLLÜ ATAK OYUNUNU DEVREYE SOKACAĞIZ"
"Önünüzde üç seçenek var. Kazanmak, Almanya karşısında zor. Berabere kalmak, tabiki olabilir. Yenilmek, bunu hiç birimiz istemiyoruz" diyen Guus Hiddink, "İlk seçenek galibiyet, kaybetmeyi düşünmüyoruz. Oyuncularımız, umarım kendilerine söylediğimiz şeyleri sahada uygularlar. Oturmuş bir takımla oynayacağız, onlara karşı kontrollü oynamanız gerekir. Hızlı bir şekilde kontra atağa çıkan bir ekip. Kontrollü atak oyunu bu noktada devreye girecektir. Almanya karşısındaki stratejilerde çok fazla sır yok. Yapabilirsek, tempoyu biz elimizde tutalım, belirleyelim, değiştirelim. Sağ ve sol beklerimiz ile 6-7 oyuncumuz topun ilerisinde olmuş oluyor, bu tarz bir durumu Almanya karşısında özellikle yapmaktan kaçınmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Guus Hiddink, Almanya karşısında alınacak beraberliğin iyi bir skor olduğunu belirtirken, "Oyun içerisinde gol şansları yakalarsak ve atamazsak, üzülürüz" diye konuştu.

"BİZİM TAKIMIMIZ SÜRPRİZ YAPABİLİR"
"Türkiye'nin kazanmasını sürpriz görüyor musunuz?" sorusuna Hiddink, "Bazı gazeteciler beni basın toplantısında karamsar olmakla suçlamıştı, kesinlikle böyle değilim. Olaya realist bir şekilde bakıyorum. Almanya'nın oturmuş bir takımı var ve iyi bir performans sergiliyorlar. Onların oyun tarzını gördüğünüz zaman, onların üzerine konuştum. Bizim takımımız sürpriz yapabilir. Bazen oyuncularımız cesaretlerinin ötesine geçmeye çalışıyor. Bu durum, onların normalde bulunmaları gereken pozisyonları terketmelerine sebep oluyor. Normal bir takıma karşı oynadığınızı ve bir iki hata yaptığını düşünsek, böyle bir tablo karşısında ceza görmeyebilirsiniz, rakibiniz bunu değerlendiremeyebilir. İspanya, Hollanda, Almanya gibi takımlara birazcık fırsat verirseniz, öldürücü darbeyi vururlar. Kontrollü atak kelimesine dönmek istiyorum, 2-3 oyuncumuz, 2-3 adım sonrasında ne olacağını düşünerek hareket etmeli. Bu yüzden defansif ve orta saha bölgemizde çok iyi bir taktiksel disipline ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

"ÇOK REKABETÇİ BİR TAKIMIMIZ VAR"
Almanya ile deplasmanda 3-0 kaybedilen maça da değinen Hiddink, "Berlin'deki maçtan sonra takımımızda bazı değişikler yaptık. O maçta Halil'le girdiğimiz pozisyon haricinde pozisyonumuz yok. Oyunumuza baktığımızda, son derece öldürücü darbe diye tabir ettiğimiz vuruşlara açık bir oyunumuz vardı. Almanya maçından sonra gelen Azerbaycan mağlubiyeti, takımımızı yenileme sürecini hızlandırdı. Berlin'deki maça göre, farklı bir durum, farklı bir ortam, farklı oyuncular ama şu anda çok daha rekabetçi bir takımımız var" ifadelerini kullandı.

"KENDİ ALANIMIZA ÇEKİLMEYECEĞİZ"
"Almanya topa sahip olma konusunda çok iyi bir takım" diyen Hollandalı teknik adam, "Herhangi bir şekilde istedikleri gibi topla hareket edebiliyorlar. Bu yüzden, kendi alanımıza çekilmeden, bu çünkü golü beklemek olacaktır, mümkün olduğunca hazırlık paslarının olduğu aşamada oyunu ileride kabul edip, o oyunu bozmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"TEMPOYU KENDİMİZE UYGUN OLARAK AYARLAYACAĞIZ"
Sakatlıkların yanı sıra Türkiye'de liglerin geç başlamasıyla ilgili olarak konuşan Hiddink, "Alman futbolcuların sezona hazırlıklarının mükemmel olduklarını söyleyebiliriz. Bu takımın oyuncuları üst düzey müsabakalarda mücadele ettiğini göz önüne almalıyız. Kazakistan ve Avusturya ile oynadığımızda oyuncularımız bir tane bile ciddi maç yapmamıştı. Bazı anahtar oyuncularımız var, en üst seviyedeki form grafiğinde değiller ama bundan şikayet etmiyorum. Bu sezona, kaos durumu yüzünden, oyuncuların iyi başlayamaması durumunu, gizlemek istemiyorum ve şikayet etmek de istemiyorum. Tempoyu kendimize uygun olarak ayarlayacağız" diye konuştu.

"EMRE BELÖZOĞLU HAZIR"
Emre Belözoğlu'nun 4 haftadır olmadığını belirten Hiddink, "Emre, yaklaşık 4 haftadır yoktu. Fenerbahçe ile bazı idmanlara katıldı, koşular yaptı. Burada ilk idmanı kaçırdı, ama diğerlerine katıldı. Kendisi tam olarak hazır olduğunda bizim için çok önemli bir futbolcu. Kendisi şu an hazır" dedi.

"SCHWEINSTEIGER TAKIMIN MOTORU"
"Herkes Mesut Özil'e odaklanmış durumda, Alman Milli Takım ve Real Madrid'deki oyunuyla övgüyü hak ediyor" diyen Hollandalı çalıştırıcı, "Özellikle öldürücü ve tehlikeli noktalara attığı paslarla önemli bir oyuncu. Bastian Schweinsteiger de takımın motoru konumunda. Mesut gibi oyuncuları besleyen bir oyuncu. Bu noktada, Schweinsteiger'i durdurmak üzere alacağınız önlemler, Mesut gibi oyuncuların yaratıcılığını sınırlayacaktır. Bu da odaklanılacak bir diğer nokta" diye konuştu.

'İŞTE BU ARDA TURAN'IN MAÇI' DİYEBİLECEĞİMİZ TARZDA BİR MAÇ"
Burak Yılmaz ve Arda Turan hakkında Hiddink, "Burak, iki sezondur ve özellikle geçen ayda yaptığı ilerlemeler, kararlılığı ve özverisiyle dikkat çeken bir oyuncu. Önemli bir noktası şu. Bir kere hata yaptığında, ikinciyi denemek için çekinmiyor. Arda ise, "İşte bu Arda Turan'ın maçı" diyebileceğimiz tarzda bir maç. Atletico Madrid ile bir kaç maça çıktı ve sezonun ilk maçındaki gibi değil. Bizim kadromuzda da çok tehlikeli oyuncular var, biz de Almanya'ya zor anlar yaşatmalıyız" ifadelerini kullandı.

"SERVET OYNAYABİLECEK DURUMDA"
Hiddink, "Oyunun kurulması ve başlaması açıısından defansın ortası çok önemli. Servet, oynayabilecek durumda. Güçlü ve özverili bir oyuncu. Yanında da Egemen onunla yer alabilecek nitelikte bir futbolcu" açıklamasında bulundu.

"BENİM İŞİM A MİLLİ TAKIMLA UĞRAŞMAK"
"Altyapıları geliştirmemiz gerekiyor" diyen tecrübeli teknik adam, "Sadece İstanbul'da değil, Anadolu'nun her yerinde geliştirilmesi gerekiyor. TFF'nin bu noktada iş birliği içerisinde olması gerektiği çeşitli kurumlar olabilir. Altyapı milli takımlarından, ileriye gelecek bir jenerasyon oluşacaktır. Benim işim A milli takımla uğraşmak. Bundan sonrası için genç oyuncuların gelişimi için, neler yapabiliriz, tabiki bakacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRK TOPRAKLARINDA YAŞAYAN FUTBOLCULARI ALMAK İSTİYORUM"
Altyapı hakkında konuşmaya devam eden Guus Hiddink, "Hollanda'dayken, Clarence Seedorf, U19 milli takımından A takıma kadar yükseldi. Buna bir örnek, Gökhan Töre, Bundesliga'da oynuyor, performansını gösteriyor, burada da daha deneyimli oyuncularla çalışıyor ve üstüne koyarak gidecek. Türkiye için bu tarz oyuncuları daha çok görmeliyiz. Bu yüzden kulüplerle işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Kulüplerin altyapıları oyuncular için en önemli birim olması gerekiyor. Mümkün olduğunca Türk topraklarında yaşayan futbolcuları almak istiyorum. Almanya bunun için mükemmel bir örnek. Mesut Özil olmadığında Mario Götze ve Andre Schürrle gibi oyuncular onun yerine oynuyor. Bu oyuncular takımlarında da süre alıyorlar. Bunlar Türkiye'de de olmalı. Genç oyunculara karşı olan tedirginlik durumunun aşılması gerekiyor. İspanya'da da buna benzer şeyler oluyor. Genç oyuncuların hata yapmasından endişe etmememiz gerekiyor, onlara anlayış göstermemiz gerekiyor" dedi.

"ZAMANI GELDİĞİNDE NECİP'İ A TAKIMA ALACAĞIZ"
"Necip Uysal, 2 senedir yaklaşık 40 maç oynadı ama milli takıma çağrılmadı" sorusuna Hiddink, "Necip, Ümit Milli takımın çok önemli bir oyuncusu. Zamanı geldiğinde, takımdaki yerini alacaktır. A Milli Takımımızda bulunan ama oynamayan oyuncular var. Gökhan Töre ve Ömer Toprak bizim aramızda, mutlaka ilk 11 başlayacağını düşünmediğimiz oyuncular, zamanı gelince yer vereceğiz" diye konuştu.

Deneyimli teknik direktör, röportajın son bölümünde ise taraftara seslenerek, "Taraftarlarımıza verdikleri destek dolayı teşekkür ediyorum. Almanya maçında da tamamen arkamızda olacaklarına inanıyorum. Onların desteğine ihtiyacımız var. Sonuç için söz vermiyoruz ama son derece arzulu ve coşkulu bir milli takım göreceklerini söylebilirim" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...