"Kazanamazsak finallere gitmeyi hak etmiyoruz demektir"

A Milli Takım'ın teknik direktörü Guus Hiddink ile oyunculardan Mehmet Topal, Azerbaycan maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Hiddink, Azerbaycan'ı yenmemiz gerektiğni, kazanamıyorsak finallere gitmeyi hak etmediğimizi söyledi.

NTV Spor 10.10.2011 - 12:38
"Kazanamazsak finallere gitmeyi hak etmiyoruz demektir"

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki son maçında bugün Azerbaycan ile karşılaşacak olan A Milli Takım'ın teknik direktörü Guus Hiddink ile oyunculardan Mehmet Topal, bu kritik karşılaşma öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik direktör, Azerbaycan gibi bir ekiple kendi sahamızda oynadığımız bir karşılaşmayı kazanmamız gerektiğni, kazanamıyorsak finallere gitmeyi hak ettmediğimizi söyledi.

"KAZANAMAZSAK FİNALLERE GİTMEYİ HAK ETMİYORUZ DEMEKTİR"
Finallere gitmeyi hak etmek için Azerbaycan'ı yenmeleri gerektiğini vurgulayan Hiddink,"Azerbaycan gibi bir ekiple evimizde oynuyorsak kazanmalıyız. Eğer kazanamıyorsak finallere gitmeyi hak etmiyoruz demektir. Almanya'nın Belçika ile oynadığı maçların istatistiğine baktığımızda Almanya'nın Belçika'ya puan vermeyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR GRAFİK ÇİZDİK"
Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerine dikkat çeken Hiddink, "Daha eleme grubu maçları bitmedi. Analiz yapıldığı zaman inişli çıkışlı bir grafik çizdiğimizi söyleyebiliriz. Bir iki deplasman maçında sorun yaşadık. Yeterince dirençli gözükmedik. Takımımızın taktiksel disiplini konusunda eksikliği göze çarptı. Azerbaycan maçı iniş gerçekleşen bir maçtı. Genç oyuncuları kadromuza kattık. Bu takımın iyi işler yapabildiğini Almanya maçından sonra üç kere gördük. Benim takımla asıl derdim oyuncularımızın taktiksel disiplinini muhafaze etme konusu. Ne yapacaklarını doğru şekilde sahaya göstermeliler, çoğu şey kafamız başka şeylere gidiyor. Topla oynarken istenenleri yapıyoruz ama topsuz alanda sıkıntı yaşıyoruz. Oyun oynarken yeterince fırsat yaratıyoruz ancak gole çevirme oranımız oldukça düşük. Almanya gibi takımlar üç fırsat yakalıyorsa ikisini gole çevirebiliyor. Oyuncularımız arzulu, hatta bazı maçlarda esas görevlerini unutarak fazlasını yaparak yanlış yaptılar" diye konuştu.

"DUYGULAR DÜŞÜNCELERİN ÖTESİNE GEÇEBİLİYOR"
Futbolcuların duygularının düşüncelerinin önüne geçebildiğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Ben tabii ki takımın esas sorumlusuyum. Duran toplarda nasıl bir organizasyon olmasını takıma anlatıyoruz. Defalarca bunu kontrol ediyoruz. Bunun pratiğe geçme işlemini idmanlarda deniyoruz. Duygular düşüncelerin ötesine geçtiği zaman oyuncular organizasyonda yapması gereken görevleri unutuyorlar ve bu sık sık oluyorsa oyuncuları değiştiriyoruz. Bunu daha az yapmaları gerekiyor. Oyuncularımızın daha fazla şey yapmaktan ziyade daha az şeyleri ve kendilerine verilen görevleri yapmaları gerekiyor. Örneğin korner atışında oyuncular bahsedilen görevleri yaparlarsa daha az sıkıntı çekersiniz. Duyguları da eleştirmek güçtür. Biraz bizim yapımızdan kaynaklanıyor" dedi.

"ARDA ÇOK SAYGILI BİRİ"
Arda Turan ile Almanya maçında yaşananlara da açıklık getiren Hiddink, "Arda konusunu tabiiki açıklığa kavuşturabilirim. 2-0 olduktan sonra daha fazla risk almak istemedim. Bu yüzden onu değiştirdim. Benim yanıma geldiğinde İspanyolca olarak ona ihtiyacımı olduğumu söyledim. Oyuncunun sahadan çıktığında her zaman gülmesi gerekmiyor. Ona da sorsanız saygısızlık yapıp yapmadığını daha iyi olur. Benim görüşüm normal bir hoca-oyuncu ilişkisiydi. Arda çok saygılı bir kişi, sadece ben değil yardımcılarım, diğer oyuncular, gençlere karşı da öyle. Takımın içinde yarattığı atmosfer çok iyi. Sadece kendini düşünen bir yıldız oyuncu değil, yıldız futbolcuya iyi bir örnek diyebiliriz" şeklinde konuştu.

"TARAFLAR HÜKÜMLERİNİ YERİNE GETİRMELİ"
Aldığınız parayı hak ediyor musunuz sorusuna Hiddink, "Örneğin Mehmet Topal geçen hafta sakattı ve Valencia maçında oynayamadı ama sanırım ücretini almıştı. Buradan ona sakatsın, oynamıyorsun paranı almıyor musun diyeceğiz. Mesela siz kötü bir haber yazsanız müdürünüz size çok kötü bir haber yazdınız paranızı ödemiyorum mu diyor. Ülkeler ve teknik adamlar anlaştığında şartlarda anlaşılır ve bunlar yerine getirilir. Örneğin Almanya maçını galip bitirseydik paranı ödeyeceğiz mi deselerdi? Ödüllendirme çok farklı şekilde oluyor. Mahmut Özgener ile anlaştığımızda şartlarda konuşmuştuk, taraflar hükümlülüklerini yerine getirmeli."

"KADRODA DEĞİŞİKLİKLERE GİDECEĞİZ"
Almanya maçı kadrosunda değişikliklere gideceklerini söyleyen Hiddink, "Rakibimize karşı pozisyon alıyoruz. Almanya karşısında çok tehlikeli üç forvetle oynadıkları için farklı bir tertip almıştık. Kadroda bazı değişikliklere gideceğiz. Mesela Mehmet Topal'ın ilk 11'de olacağını tahmin etmeniz güzel bir ayrıntı. Almanya maçında orta saha konusunda bir sıkıntımız vardı, Topal'ın sakatlığı vardı. Emre de sakattı, Selçuk Şahin kadrodan çıkartılmıştı. Şu an ortadaki oyuncularımız gün geçtikçe daha iyi hale geliyorlar" dedi.

"POZİSYONA GİRMEKTE SIKINTIMIZ YOK" 
Alışılanın aksine gole girmekte sıkıntı çekmediklerini, gol yapma yüzdelerinin düşük olduğunun altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, "Bizim pozisyona girme manasında fazla sıkıntımız yok. Gol yapma yüzdemiz düşük demiştik. Diğer takımlarda daha iyi son vuruş yapan ileri elemanları var, bunları kabul etmemiz gerekiyor. Bizim attığımız goller hep efor sonucu atılmış goller. Burak'ı övmeliyiz hep savaşarak gollere uzandı. Burak'ın yaratıcılığıyla sınırlıyız ileri uçta, keşke daha fazla oyuncu olsa. Normalde oyuncular pozisyona girememekten tedirginlerdir biz de ceza alanı içinde daha net vuruşlar yapabilme ve gole çevirme sıkıntımız var" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ SEÇTİĞİM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM"
14 ay önce Türkiye'yi seçtiği için pişmanlık duymadığını belirten Hiddink, "Kesinlikle Türkiye'yi seçtiğim için pişmanlık duymuyorum. 14 aydır zevkle çalıştım. Değiştirdiğimiz, yenilediğimiz oyuncularla gayet iyi çalıştım. Tek üzüldüğüm konu oyuncularla daha fazla bir araya gelmek isterdim. O zaman takım toplantıları ve idmanlardaki çalışmaların sahaya yansıyışının daha fazla olacağını düşünüyorum. Şu anki pozisyonumla, Mahmut Özgener döneminde yaptığım anlaşmadaki durumla ilgili hiçbir sıkıntım yok, gayet mutluyum" dedi.

MEHMET TOPAL: YA TAMAM YA DEVAM MAÇI OLACAK

A Milli Futbol Takımı'nın Valencialı futbolcusu Mehmet Topal, bugün Azerbaycan ile 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde ''Ya tamam ya devam'' maçı oynayacaklarını söyledi.
        
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile birlikte Swissotel'de basın toplantısı düzenleyen Mehmet Topal, Almanya maçı öncesinde futbolcular olarak her şeyin farkında olduklarını belirterek, ''Biz futbolcular olarak her şeyin farkındaydık ve Almanya maçında işi garantilemek istiyorduk, ama olmadı. Azerbaycan ile oynadığımız ve kaybettiğimiz ilk maç, bu turnuva boyunca hep karşımıza çıktı. Bugün ya tamam ya devam maçımızı oynayacağız. Çok iyi bir şekilde konsantre olup maçı kazanmak istiyoruz, ayrıca Belçika'nın da puan kaybetmesini bekleyeceğiz. İnşallah hedeflediğimiz olur. Azerbaycan ile oynadığımız maçta iyi bir futbolla galip geliriz'' dedi.
        
"BAZEN SAHADA NE YAPABİLECEĞİMİZİ UNUTABİLİYORUZ"
Mehmet Topal, Hiddink'in basın toplantısındaki ''Türk oyuncular bazen oyun içinde duygularıyla hareket ediyor'' sözleri hatırlatılarak sorulan soruyu ise, ''Bu bence farkında olmadan gelişen bir süreç. Bazen maçın akışına, heyecanına kaptırabiliyoruz kendimizi. Ama biz taktiksel anlamda hocamızın verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazen sahada ne yapabileceğimizi unutabiliyoruz. Bunun üzerine biraz daha çalışıp, biraz daha konsantre olup, bu taktiksel değişikliği daha iyi yapabileceğimizi düşünüyorum'' diye yanıtladı.
        
"ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPIYORUZ"
Hamit Altıntop'un Almanya maçı sonrasında yaptığı eleştirisel açıklamalar hakkındaki düşüncesi sorulan Mehmet, ''Her maçtan sonra normal profesyonel oyuncular olarak özeleştirimizi yapıyoruz. Bu her zaman saygı çerçevesinde oluyor. Herkes birbirinin hatasını takım içinde birbirine söyleyebiliyor. Hamit ağabey söylediyse mutlaka bir şeyler görüp söylemiştir. Bu soruya en doğru açıklığı kendisi getirecektir. Bizim de her takım gibi yapmamız ve yapmamamız gereken şeyler oluyor. Bizim yapmamamız gereken şeyleri en alt seviyeye düşürmeliyiz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...