Beşiktaş İnönü'de Sivasspor engelini aştı

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Hilbert, Simao(Pen) ve Holosko'nun golleriyle Sivasspor'u Fiyapı İnönü Stadı'nda 3-1 mağlup etti. 76. dakikadan itibaren 10 kişi mücadele eden Sivasspor'un tek golünü ise Grosicki kaydetti.

NTV Spor 30.10.2011 - 20:01
Beşiktaş İnönü'de Sivasspor engelini aştı

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'nda Sivasspor'u ağırladı.

Geçtiğimiz hafta sahasında Fenerbahçe ile son dakikalarda yediği golle 2-2 berabere kalan Beşiktaş, Sivasspor'u Hilbert, Simao(Pen) ve Holosko'nun kaydettiği gollerle 3-1 mağlup ederek hanesine 3 puan yazdırdı.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 17'ye çıkartırken, sahadan istediği sonuçla ayrılamayan Sivasspor ise 11 puanda kaldı.

Karşılaşmaya Cenk, İsmail, Sivok, Egemen, Hilbert, Ernst, Necip, Veli, Quaresma, Simao ve Almeida 11'i ile başlayan Beşiktaş, ilk dakikalarda rakip kalede net pozisyonlar üretti. Oyunu rakip sahaya yıkan siyah beyazlılar, 12. dakikada Hilbert'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortada Almeida topa dokunamadı. Arka direkte topu kontrol eden Hilbert, Veli'nin asistinde düzgün bir vuruşla kaleci Borjan'ı mağlup etti ve skoru 1-0 yaptı.

Bu dakikadan sonra Sivasspor daha fazla ileri çıkmaya başladı. Konuk ekip Beşiktaş kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı, ancak direği ve kaleci Cenk Gönen'i geçmeyi başaramadı.

Kalan sürede başka gol olmazken, Beşiktaş Almeida'nın attığı golle ilk devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci devreye konuk takım Sivasspor iyi başladı. Beşiktaş kalesinde önemli fırsatlar yakalayan konuk ekip, aradığı golü 59. dakikada Grosicki ile buldu. Uzun kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Grosicki, topu kaleci Cenk'in üzerinden aşırarak ağlara gönderdi: 1-1.

Seyircisi önünde puan kaybetmek istemeyen Beşiktaş, bu dakikadan sonra daha fazla risk alarak rakip kaleye gitmeye başladı. Siyah beyazlılarda 70. dakikada Veli Kavlak yerini golcü futbolcu Mustafa Pektemek'e bıraktı.

Karşılaşmanın 76. dakikasında Egemen'in rakip ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından hakem penaltı noktasını gösterdi ve Mahmut Boz da ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Penaltı vuruşu için topun başına geçen Simao, topu Sivasspor ağlarına göndererek skoru 2-1 yaptı ve Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi.

Beşiktaş'ta son sözü söyleyen isim ise Holosko 90 artı 4. dakikada söyledi. Quaresma'nın sol kanattan yaptığı ortada topa düzgün bir kafa vuruşu yapan Holosko top ağlara göndererek maçın da skorunu belirledi: 3-1.

Sivasspor'un sahada 10 kişi kalmasıyla birlikte oyunun kontrolünü ele geçiren Beşiktaş, net pozisyonlar üretmesine rağmen başka gol bulamadı ve karşılaşma siyah beyazlıların 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

BEŞİKTAŞ: 3 - SİVASSPOR: 1
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Serdar Akçer
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı (Dk. 46 Tanju Kayhan), Quaresma, Necip Uysal, Ernst, Veli Kavlak (Dk. 70 Mustafa Pektemek), Simao, Almeida (Dk. 83 Holosko)
Sivasspor: Borjan, Mahmut Boz, Murat Akça, Navratil, Ziya Erdal, Pedriel, Mehmet Nas (Dk. 75 Kıvanç Karakaş), Kadir Bekmezci, Erman Kılıç (Dk. 61 Cerny), Grosicki (Dk. 81 Rasmussen), Eneramo
Goller: Dk. 12 Hilbert, Dk. 78 Simao (Penaltıdan), Dk. 90 4 Holosko (Beşiktaş), Dk. 59 Grosicki (Sivasspor)
Kırmızı Kart: Dk. 76 Mahmut Boz (Sivasspor)
Sarı Kartlar: Dk. 29 Erman Kılıç, Dk. 75 Kıvanç Karakaş (Sivasspor)
        
MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada savunmanın arkasına atılan topu alan Eneramo, kaleci Cenk ile karşı karşıya kalacağı anda Egemen kademeye girerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

12. dakikada Ernst'in güzel pasıyla solda topla buluşan Veli, son çizgiye inmeden ortasını yaptı. Ön direkte Almeida'yı geçen topu arka direkte Hilbert şık bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

14. dakikada bu sefer İsmail sol kanatta güzel bir orta yaptı. Ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı göğsüyle Veli'nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun ceza alanı içinde sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

22. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında altıpasın önünde Murat'ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Veli'nin şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

35. dakikada Necip'in pasında Ziya'dan seken topu yakalayan Almeida, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

39. dakikada Erman'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Murat'ın kafasından seken topa arka direkte Mahmut'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Murat, bir kez daha önünde bulduğu topu yine Mahmut'un önüne bırakırken, bu futbolcu yine  müsait durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

41. dakikada Erman, ceza alanı içinde sağdan güzel bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Pedriel, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta attı.

Beşiktaş, son 15 dakikasında oyunun hakimiyetini rakibine kaptırdı. Ancak Sivasspor yakaladığı önemli pozisyonları değerlendiremeyince siyah-beyazlı ekip, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
        
İKİNCİ DEVRE
50. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in uzaklaştırmak istediği top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu önünde bulan Almeida'nın kafa vuruşunda, kalecinin parmaklarından seken meşin yuvarlak üst direği bir kez daha sıyırarak kornere gitti.

55. dakikada Erman'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Pedriel'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

57. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Simao, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Almeida'ya bıraktı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Borjan, son anda topu kornere tokatladı.

59. dakikada Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında olduğu gibi konsantrasyonu kaybettiği anda kalesinde golü gördü. Sivasspor, orta sahada kazandığı serbest vuruşu rakip savunmanın yerini almadığı anda kullandı. Erman'ın uzun pasında sağ çaprazda topu alan Grosicki, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı anda aşırtma bir vuruşla topu filelere attı: 1-1.

76. dakikada Simao'nun kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Mahmut Boz, Egemen'in düşürünce, hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı noktasını gösterdi. Mahmut, bu hareketi sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

78. dakikada penaltıyı kullanan Simao, topu kalecinin ters köşesine atarak yeniden takımını öne geçirdi: 2-1.

90 artı 4. dakikada Quaresma, kötü oynadığı bir maçta yine sahneye çıktı. Soldan rakibini geçen Portekizli yıldız, kendi stiliyle güzel bir orta yaptı. Mustafa'yı geçen topla arka direkte buluşan Holosko, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek farkı 3'e çıkardı ve Beşiktaş karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Sayfa Yükleniyor...