"Milli takım için tercihim Türk antrenörden yana"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, NTV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milli Takım'ın başına yerli teknik direktör getirilmesi gerektiğini belirten Kılıç, yabancı kontenjanının yeniden düzenlenmesi gerektiği görüşünde. Kılıç, şike soruşturması ve şiddet yasasındaki taleplerle ilgili de önemli ifadeler kullandı.

NTV Spor 16.11.2011 - 14:15
"Milli takım için tercihim Türk antrenörden yana"

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'na gidememesi ve Guus Hiddink'le ilgili spekülasyonlar Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da gündemindeydi. NTV ve NTV Spor ortak yayınında soruları yanıtlayan Suat Kılıç, milli takımın Hırvatistan'a elenmesini "başarısızlık" olarak niteledi.

Suat Kılıç, takımdan ayrılması gündemde olan Guus Hiddink'e de eleştiriler yöneltti. Gençlik Ve Spor Bakanı, Hiddink'in ardından milli takım için tercihinin Türk antrenörden yana olduğunu açıkladı.

Kılıç, yabancı sınırlaması hakkındaki düşüncelerini açıklarken, futbolda sınırsız yabancı taleplerine karşı olduğunu ve yabancı oyuncu çokluğunun milli takımı da olumsuz etkilediğini savundu.

Şike soruşturması sürecine de değinen bakan Kılıç, kulüplerin konuyla ilgili sporda şiddet yasasında istediği değişiklikler konusunda kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı.

Suat Kılıç son olarak soruşturma boyunca Futbol Federasyonu'nun denge unsuru gözetmeye çalıştığını ifade ederek futbol gündemiyle yargısal sürecin birbirinden ayrı tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...