"ilk yarı bizi için olumlu geçti"

Spor Toto Süper Lig'de evinde Eskişehirspor'la golsüz berabere kalan Mersin İdman Yurdu'nda Teknik Direktör Nurullah Sağlam, sezonun ilk yarısını değerlendirdi. Sağlam, lige yeni yükselen bir takım olduklarını ve ilk yarının kendileri için olumlu geçtiğini ifade etti.

NTV Spor 21.12.2011 - 22:07
"ilk yarı bizi için olumlu geçti"

Spor Toto Süper Lig'de golsüz biten Mersin İdmanyurdu-Eskişehirspor maçında taraflar birer puanla yetindi.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya çıkarken zorlu bir rakiple mücadele edeceklerini bildiklerini, her iki takımda forma giyen oyuncuların defansif anlamında avantajlarını çok iyi kullandığını dile getirdi.

Özellikle Eskişehir ekibinin son 7-8 maçtan bu yana defansif anlamdaki başarısını gözlemlediklerine işaret eden Sağlam, "Dolayısıyla hata yapan takımın, kaybedeceği bir maç olacağını kendi aramızda konuşmuştuk. Hata yapmamaya çalıştık. Oyunun büyük bir bölümünde de hata yapmadığımıza inanıyorum" dedi.

"HEDEFSİZ TAKIM YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR"
Birkaç tane çok net gol pozisyonu bulduklarını ifade eden Sağlam, "Bunlardan birini değerlendirebilseydik, durum çok farklı olurdu. İlk yarıyı 4. bitirme şansını yakalayacaktık. Ama olmadı. Özellikle biten ilk yarıda alınan puan, yeni bir takım için göz ardı edilebilecek bir puan değil. İlk yarı bizim adımıza olumlu geçti. Ama ikinci yarıda tüm takımlar kendilerine farklı hedefler koyabilecek durumdalar. Alttaki 5-6 takımın kurtulmak için mücadele edeceği ikinci yarıda, ortalardaki takımların tamamının da ilk 8'e girme hedefi var şu anda. Dolayısıyla hedefsiz takım yok gibi görülüyor. Devre arasını akılcı geçiren bana göre ikinci yarıda istediğine ulaşır" ifadelerini kullandı.

Kulüp yöneticilerine de bazı önerilerde bulunan Sağlam, "Takımlar özellikle kuvvetlenirken, kendi ellerindeki mevcut oyunculara karşı ekonomik vaatlerini yerine getiremezlerse, istediğiniz kadar oyuncu anlamında güçlü bir takımla lige başlayın, dengeyi sağlayamazsınız. Dolayısıyla bazen transfer bu anlamda yarar yerine zarar getirebilir. Takip etmekte olduğumuz birkaç oyuncu var. Bunları bizim için en öncelikli olanından başlayarak sırasıyla kadromuza katmaya başlayacağız. Ama elimizdeki oyunculara vaat edilenlerin yerine getirilmesi bana göre transferden çok daha önemli" diye konuştu.

Yollarını ayırmayı planladıkları oyuncunun olup olmadığıyla ilgili soruya Sağlam, "Oyuncuların belli bir anlaşmaları var. Git dediğinizde gitmeyebilirler. Şu anda açık söyleyeyim, oynasa da oynamasa da takım içindeki huzuru bozma düşüncesinde olan hiç kimse yok. Dolayısıyla kimseye git diye baskı yapma düşüncesi içinde değiliz. Ama, kalabalık bir kadroyla çalışmanın dezavantajları var. Burada oynayamayacak oyuncular varsa, onlarla konuşup, onlar için de bizim için de en iyisini yapmaya çalışacağız" diyerek yanıtladı.

"HİÇBİR HAKEMİN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHEM YOK"
Hakem hataları olup olmadığı yönündeki soruları da yanıtlayan Sağlam, hakem olmadığını, bu yüzden hakem kararlarını eleştirmek gibi bir düşüncesinin olmadığını, ligde zaman zaman hataların yapılmasına rağmen, hiçbir hakemin niyetinden şüphe etmediğini ve tüm hakemlerin üzerine düşeni yaparak, alkışı hak ettiklerini vurguladı.

Ligin ilk yarısında yaşananlar nedeniyle herkesin çok yorulduğunu aktaran Sağlam, "Tüm futbol camiası yoruldu. Bence federasyon bizim fikrimizi sorma nezaketinde bulunsa, ligin şu andaki sürecinden 15 gün daha uzatılmasını isterdim. Çünkü oyuncular iyi tatil yapamazsa, ikinci yarı ilk yarıdan daha kötü geçer. Biz 14 günlük aranın 7 gününü oyuncularımıza izin vereceğiz" dedi.

Futbolculardan Mustafa Keçeli de zorlu bir maç olduğunu, galibiyet için çok emek vermelerine rağmen başarılı olamadıklarını, ancak yenilmedikleri için de sevinçli olduklarını kaydetti.

İbrahim Ferdi Coşkun ise, her iki takımın da çok iyi mücadele ettiğini belirterek, bu yüzden her iki takıma da ikinci yarıda başarılar diledi.

Sayfa Yükleniyor...