TFF, olağanüstü genel kurul yapma kararı aldı

Türkiye Futbol Federasyonu, Olağanüstü Genel Kurul'a gidiyor. 26 Ocak'ta yapılması kararlaştırılan kongrede, küme düşürme cezasını düzenleyen 58. maddenin değiştirilip değiştirilmeyeceği karara bağlanacak.

NTV Spor 28.12.2011 - 21:11
TFF, olağanüstü genel kurul yapma kararı aldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, 26 Ocak 2012 Perşembe günü olağanüstü genel kurul yapılmasına karar verdi.

Toplantıda; haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması için, TFF'nin en yetkili karar organı olan Genel Kurulu'nun olağanüstü olarak çağrılmasına karar verildi.

TFF Yönetim Kurulu, futbol ailesinin tüm kesimlerini ilgilendiren bu konunun futbolun tüm paydaşları tarafından TFF Genel Kurulu'nda tartışılmasının en doğru çözüm olduğunu belirtti.

Ankara'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'un çağrı kararının ulusal günlük 1 gazetede ve TFF'nin resmi internet sitesinde ilanına, toplantının 26 Ocak 2012 Perşembe günü saat 11.00'de, çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantının aynı gündemle, delege tam sayısının asgari üçte biri ile 27 Ocak 2012 Cuma günü aynı saatte; ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü toplantının aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın 3 Şubat 2012 Cuma günü aynı saatte yapılması kararlaştırıldı.

TFF'Yİ OLAĞANÜSTÜ KURULA GÖTÜREN 58. MADDE İSE ŞÖYLE:
(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu
kapsamdadır.

(2) Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin
ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.

(3) İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.

(4)  Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.

Sayfa Yükleniyor...