Olcan yan sahada!

Trabzonspor'un dün anlaşmaya vardığı Olcan Adın, transferinin resmiyet kazanmaması nedeniyle yan sahada Gaziantepspor ile çalışmaya devam etti.

NTV Spor 29.12.2011 - 13:37
Olcan yan sahada!

Trabzonspor, ligin ikinci yarısının hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüyor.

Bordo-mavililer, kampın 3. gününde Gloria Golf Otelleri'ne ait sahada teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, bir antrenman gerçekleştirdi. Antrenmanda bu akşam kampa katılması beklenen Alanzinho ve Henrique ile çocuğunun ameliyatı için izin alan Cech yer almazken ayağında ağrı hisseden Tolga ise otele ait kondisyon salonunda çalıştı.

Antrenmanda yer almayan genç oyuncu Eren Albayrak'ın ise Orduspor ile anlaşmaya vardığı ve futbolcunun sezon sonuna kadar kiralık olarak bu kulübe verildiği bildirildi.

Kampa dün akşam bir günlük gecikmeli olarak katılan Arjantinli oyuncu Colman da antrenmanda yer aldı. Bu futbolcu hafif sakatlığı bulunan Burak Yılmaz ile birlikte koşu yaptı.

Oyuncular, kondisyona yönelik hareketlerin ardından antrenmanın diğer bölümünde yarı sahada taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Yardımcı antrenör Ünal Karaman, yönettiği taktik çalışmada futbolculara sık sık uyarılarda bulundu. Antrenmanda sakatlık geçiren Volkan Şen ve Halil Altıntop, tedavilerin ardından çalışmaya devam etti.

OLCAN, YAN SAHADA
Trabzonspor'un dün anlaşmaya vardığı Gaziantepsporlu Olcan Adın, bordo-mavili takımın antrenmanında yer almadı.

Olcan, transferinin tam resmiyet kazanmaması nedeniyle Trabzonspor'un çalıştığı sahanın yanında Gaziantepspor'un gerçekleştirdiği antrenmana katıldı. Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan, antrenman öncesi bu futbolcudan kramponlarını giymemesini ve sadace koşu yapmasını istedi.

Olcan da basın mensuplarına transferinin resmiyet kazandıktan sonra bordo-mavili takım ile çalışmalara başlayabileceğini kaydetti.

JEBRİN'İN TRANSFERİ
Trabzonspor Kulübü İdari Menajeri Caner Çuvalcıoğlu, Jebrin transferinde Bucaspor'un bordo-mavili kulübe tepki göstermesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çuvalcıoğlu, Jebrin'in alacaklarını ödenmediği gerekçesiyle FIFA'ya başvurup serbest kalan bir oyuncu olduğunu belirterek, ''FIFA da bu futbolcuya transfer hakkı veriyor. Bu doğrultuda transfer gerçekleşti. Biz FIFA tarafından serbest bırakılan bir oyuncunun transferini gerçekleştirdik. Jebrin davası TFF'de değil FİFA'da görülen ve sonuçlanan bir dava. Bucaspor ile bağlantısı olan bir oyuncuya talip olup transferini gerçekleştirmiş bir kulüp değiliz''ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR'DAN SEZER BADUR AÇIKLAMASI
Bu arada Trabzonspor Kulübü dün Gaziantepspor'a Olcan'ın transferinde takas olarak vermeyi planladığı Sezer Badur'un daha önce tek taraflı sözleşmesini fesh etmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Sezer Badur'un 15 Aralık 2011 tarihinde keşide ettiği ve kulübe 19 Aralık 2011 tarihinde tebliğ alınan ihtarnameyle sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettiğini bildirildiği belirtilerek, ''Bununla birlikte Sezer Badur'un fesih bildiriminde dayanak olarak gösterdiği alacağı 16 Aralık 2011 tarihinde yani henüz tarafımıza bildirim yapılmamışken ödenmiş ve bu nedenle fesh dayanaksız hale gelmiştir. Kaldı ki TFF Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 28/1 maddesi gereğince Sezer Badur'un sözleşmesini fesh edebilmesi için öncelikle kulübümüze bir ihtarname gönderip alacağını talep etmesi, bu ihtarnamenin tebliğinden itibaren otuz gün içinde ödeme yapılmaması durumunda ise ikinci bir ihtarnameyle sözleşmesini fesh etmiş olması gerekmekteydi. Oysa Sezer Badur, kulübümüze tek bir ihtarname göndermiş ve sadece sözleşmesini fesh ettiğini bildirmiştir. Bu nedenle kulübümüzce Sezer Badur'un sözleşmesini koruma dönemi içerisinde haksız fesih girişimi dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde tazminat ve sportif yaptırım uygulanması talebiyle işlem başlatılmıştır. Bu çerçevede Sezer Badur, yeni sözleşme akdedeceği kulüpte, Trabzonspor'un onayı olmadığı sürece, transfer yasağı ve sporcunun mahkum edilebileceği tazminat dolayısıyla sorumlu olmak gibi sonuçlara katlanmak zorunda kalacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

Sayfa Yükleniyor...