2011'de Türk Futbolu'nda neler yaşandı?

2011, Türk Futbolu için hareketli bir yıl oldu. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında son haftaya kadar süren şampiyonluk yarışı, futbolseverlerde şok etkisi yaratan şike soruşturması, Galatasaray’daki 3. Fatih Terim dönemi ve Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası serüveni, yılın öne çıkan olaylarıydı.

NTV Spor 30.12.2011 - 23:52
2011'de Türk Futbolu'nda neler yaşandı?

MEHMET ERTAŞ - 2011, Türk Futbolu için hareketli bir yıl oldu. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında son haftaya kadar süren şampiyonluk yarışı, futbolseverlerde şok etkisi yaratan şike soruşturması, Galatasaray'daki 3. Fatih Terim dönemi ve Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası serüveni, yılın öne çıkan olaylarıydı.

ZİRVE YARIŞI NEFES KESTİ
ŞAMPİYON FENERBAHÇE
Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun ilk yarısını Trabzonspor zirvede tamamladı. 17. hafta geride kaldığında bordo-mavililer Bursaspor'un 5, Fenerbahçe'nin 9 puan önündeydi. Ancak ikinci yarıyla birlikte Trabzonspor'un düşüşü başladı. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Fenerbahçe yenilgisi dahil, ilk 3 haftada 7 puan kaybeden Şenol Güneş'in öğrencileri, 23. haftada liderlik koltuğunu averajla sarı-lacivertlilere kaptırdı.

Kıyasıya bir yarışın yaşandığı 10 haftanın sonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor sezonu puan puana tamamlarken, mutlu sona ulaşan ikili averajla sarı-lacivertliler oldu. Teknik Direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, son 17 maçta 16 galibiyet–1 beraberlik alarak elde ettiği şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

PENALTILARLA GELEN ZAFER
TÜRKİYE KUPASI BEŞİKTAŞ'IN
Sezonun ikinci kupası ise Bernd Schuster'in görevden ayrılmasıyla takımın başına geçen Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş'ına gitti. Kayseri'nin ev sahipliği yaptığı Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde, Siyah-beyazlılar normal süresi ve uzatma devreleri 2-2 biten maçta Büyükşehir Belediyespor'u penaltı vuruşları sonunda mağlup etti.

FEDERASYONDA YENİ DÖNEM
ÖZGENER GİTTİ AYDINLAR GELDİ
2011 yılında Türk futbolunun patronu da değişti. Mahmut Özgener'in görevi bırakma kararının ardından, Futbol Federasyonu'nun olağan genel kurulu haziran ayında yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Mehmet Ali Aydınlar, delegelerin büyük bölümünün desteğini alarak başkan seçildi. Aydınlar'ın listesinde Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan ve Cüneyt Tanman gibi Türk futbolunun önde gelen isimleri yer aldı.

ŞİKE SORUŞTURMASI
BAŞKAN, YÖNETİCİ VE FUTBOLCULARA GÖZALTI
Türkiye, 3 Temmuz sabahı şok bir haberle uyandı. Organize suçlarla mücadele şubesine bağlı polisler, daha sonra 3 aydır teknik takip yapıldığı öğrenilen şike soruşturması kapsamında 11 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Ümit Karan, futbolcular Emmanuel Emenike, Sezer Öztürk, Korcan Çelikay ve Mehmet Yıldız'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi göz altına alındı.

Operasyonda Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve Sivasspor kulüp binaları ile gözaltına alınanların evlerinde ve ofislerinde arama yapıldı.

Şüphelilerden 21'i emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 5 Temmuz'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

ŞİKE SORUŞTURMASI
TUTUKLAMALAR BAŞLADI
Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanan 21 kişiden 18'i “örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye gönderildi. Hakim, Olgun Peker, Abdurrahman Yakut, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü'nün tutuklanmasına karar verdi.

ŞİKE SORUŞTUMASI
EMNİYET'TEN ŞOK AÇIKLAMA
Kamuoyunun dikkat kesildiği soruşturmayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çarpıcı bir açıklama geldi. Emniyet, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetleri tespit edildiğini ve bunların delillendirildiğini duyurdu.

Emniyetin açıklamasında 31 Mart'ta yapılan futbolcu temsilcisi sınavı sorularının suç örgütü tarafından ele geçirildiğine ve yetkisiz menajerlik yoluyla yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiğine de vurgu yapıldı.

ŞİKE SORUŞTURMASI
BAŞKAN, YÖNETİCİ VE FUTBOLCULAR METRİS'TE
6 Temmuz'da göz altına alınan 25 kişi daha İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden 20'si mahkemeye sevk edilirken, Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk ve Emmanuel Emenike ile Tuğrul Çağrı Özer, Mahmut Boz ve Mustafa Efe serbest bırakıldı.

Gece geç saatlerde yine Türkiye'yi sarsan bir karar geldi. Mahkeme, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, eski futbolcu Ümit Karan, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Ahmet Çelebi, Yusuf Turallı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcen, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Sami Dinç ve Ali Kıratlı'nın tutuklanmasına karar verdi. Şüpheliler Metris Cezaevine gönderildi.

ŞİKE SORUŞTURMASI
YILDIRIM EMNİYET-HASTANE-ADLİYE ÜÇGENİNDE
Gözaltındaki Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sağlık sorunları yaşıyordu. Hastanede tedavisi süren Yıldırım, taburcu edildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada sorulara yanıt vermeyen başkan Yıldırım, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, başkan Aziz Yıldırım'ın yaklaşık 9 saat ifadesini aldı. Yıldırım daha sonra tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ancak hakim karşısına çıkan Yıldırım, bir süre sonra rahatsızlanınca yeniden hastaneye kaldırıldı.

ŞİKE SORUŞTURMASI
AZİZ YILDIRIM TUTUKLANDI
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aziz Yıldırım, 10 Temmuz'da taburcu edildi ve yeniden hakim karşısına çıktı. Yıldırım, tutuklanarak Metris Cezaevine konuldu.

ŞİKE SORUŞTUMASI
GÖZALTILAR DEVAM ETTİ
Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasından bir gün sonra operasyonun ikinci dalgası başladı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu, eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Büyükşehir Belediyesporlu futblcular İbrahim Akın ve İskender Alın ile Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge'nin de aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.

Sadri Şener ve Mahmut Özgener, 12 Temmuz'da sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. Sadri Şener'e yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine karar verildi. Bu arada, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ile mali işler sorumlusu Temel Kazancıoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

ŞİKE SORUŞTURMASI
AVUSTURYA'DAN METRİS'E
Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı ile Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi ise 13 Temmuz'da adliyeye sevk edildi.

Eski Futbol Federasyonu Yöneticisi Ufuk Özerten savcılıkça serbest bırakılırken, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Beşiktaş Kulübü protokol müdürü Ahmet Ateş ile futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak 14 Temmuz'da adliyeye sevk edilen Futbol Federasyonu'nun eski yöneticisi Levent Kızıl ile Ankaragücü eski yöneticisi Mümtaz Karakaya savcılıkça, kaleci Serdar Kulbilge, iş adamı Zeki Mazlum ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda görevli Seyit Kalender mahkemece serbest bırakıldı.

Bu arada emniyetteki ifadesi sırasında rahatsızlanan ve hastanede yoğun bakım servisinde tedavi gören Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, 15 Temmuz'da taburcu edildi. Hakkındaki gözaltı süresinin dolması nedeniyle serbest kalan Şakar, 29 Temmuz'da savcılıkta ifade verdi.

Soruşturma kapsamında Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydınlı, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın idari menajeri Hasan Çetinkaya, Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu, Semih Şentürk, Ankaragücü futbolcusu Kaan Söylemezgiller, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat ve futbol yorumcuları Erman Toroğlu ile Sinan Engin'in ifadelerine başvuruldu.

FEDERASYON SEZONU ERTELEDİ
52 KİŞİ DİSİPLİN KURULU'NA SEVK EDİLDİ
Yaşanan gelişmelerin gölgesinde ligin başlangıç tarihi yaklaşırken, Futbol Federasyonu önemli kararlar aldı. Sezonun açılışı 1 ay ertelendi.

Savcılık tarafından gönderilen yaklaşık 1500 sayfalık belgeyi, Etik Kurulu'na inceleten Federasyon, gelen rapor doğrultusunda 17'si tedbirli, 35'i tedbirsiz toplam 52 kişiyi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Spor Toto Süper Lig'de uygulanacak yeni statü de dikkat çekiciydi. Federasyon ligi ilk 4 sırada bitiren takımların şampiyonu belirleyecek play-off maçları oynayacağını duyurdu.

FENERBAHÇE'YE İKİNCİ DARBE
SARI-LACİVERTLİLER ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN MEN EDİLDİ
Şike soruşturmasından en çok yara alan kulüp şüphesiz Fenerbahçe oldu. Gerginliğin en üst seviyede hissedildiği sarı-lacivertliler, kura çekimine 1 gün kala Şampiyonlar Ligi'nden men edildi. Yönetimin bu karar tepkisi sert oldu.

FENERBAHÇE'DE YAPRAK DÖKÜMÜ
LUGANO, NIANG, SANTOS VE EMENIKE AYRILDI
2010-2011 sezonunun şampiyonu çok önemli oyuncularını da kaybetti. Karabükspor'dan transfer edilen Emenıke, hiç forma giymeden Spartak Moskova'ya satıldı. Niang, Andre Aantos ve Lugano da takımdan ayrılan isimler oldu.

Sarı-lacivertliler giden oyuncuların yerine Reto Ziegler, Henri Bienvenu, Serdar Kesimal ve Orhan Şam'ı kadrosuna kattı.

ASLAN'A YENİ YUVA
TÜRK TELEKOM ARENA'DA OLAYLI AÇILIŞ
2011 yılı Galatasaray için de hareketli geçti. Sarı-kırmızılılar Ocak ayında yeni evine yerleşti. Ali Sami Yen Stadı'nın arazisini Toki'ye devreden Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya taşındı.

Sarı-kırmızılıların Ajax ile karşılaştığı açılış oldukça görkemliydi. Ancak aylarca konuşulacak olaylar yaşandı. Başkan Adnan Polat'ın her fırsatta teşekkür ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, taraftarın protestosuyla karşılaştı.

Başbakan Erdoğan, Ajax maçının başlamasını beklemeden stattan ayrıldı. Erdoğan ile birlikte başta bakanlar, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik olmak üzere bazı kulüp başkanları da stadı terk etti.

ADNAN POLAT'A DARBE
GALATASARAY YÖNETİMİ İBRA EDİLMEDİ
Yaşananlar, spor kamuoyunda uzun süre tartışılırken, Galatasaray camiasında Adnan Polat muhaliflerinin tepkisi en üst seviyeye ulaştı. Sarı-kırmızılı kulübün mali genel kurulunda gerilim zirve yaptı. Kongre üyeleri, uzun yıllar unutulmayacak bir kararla Adnan Polat yönetimini idari yönden ibra etmedi. Bu Galatasaray'ın olağanüstü kongreye gitmesi anlamına geliyordu.

Galatasaray camiası uzun süre mali genel kurulu tartıştı. Başkan Adnan Polat haksızlığa uğradığını düşünse de kararı mahkemeye götürmedi ve genel kurul kararını açıkladı.

GALATASARAY'DA YENİ DÖNEM
POLAT'IN YERİNE ÜNAL AYSAL GEÇTİ
15 Mayıs'ta Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu. Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran ile yarışan Ünal Aysal, rakiplerine büyük fark atarak sarı-kırmızılı kulübün 34. başkanı oldu.

Sezona iddialı bir takımla girmeyi hedefleyen Aysal, yeni teknik direktörü ve yeni golcüyü NTV Spor canlı yayınında açıkladı. Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Fatih Terim olurken, yeni golcü ise İsveçli Elmander'den başkası değildi.

TERİM İLE BAŞLAYAN REVİZYON
YILDIZLAR GELDİ ARDA GİTTİ
Transferin en hareketli kulübü Galatasaray, Atletico Madrid'den Ujfalusi, Arsenal'den Eboue, Lazio'dan kaleci Muslera, Trabzonspor'dan Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam, Bursaspor'dan ise Sercan Yıldırım'ı kadrosuna kattı.

Aynı günlerde yıldız futbolcu Arda Turan ise Atletico Madrid'in yolunu tuttu. Arda, Valencia'da forma giyen Mehmet Topal ve Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin ile Hamit Altıntop'un ardından La Liga'daki 4. Türk oyuncu oldu.

BEŞİKTAŞ'TA CARVALHAL DÖNEMİ
GEÇİCİYDİ KALICI OLDU
Tayfur Havutçu'nun şike soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla bir anda teknik adamsız kalan Beşiktaş, göreve Carlos Carvlahal'i getirdi. Portekizli teknik adamın, Havutçu görevine dönene kadar takımı çalıştıracağı açıkladı. Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu, Egemen Korkmaz, Sidnei, Edu, Bebe, Mustafa Pektemek, Tanju Kayhan, Veli Kavlak, Burak Kaplan ve Mehmet Akyüz gibi isimlerle kadrosunu takviye etti.

KARTAL AVRUPA'DA UÇUŞA GEÇTİ
SİYAH-BEYAZLILAR GRUP LİDERİ OLDU
Siyah-beyazlılar final hedefiyle girdiği Avrupa Ligi'nde başarılı bir grup performansı sergiledi.

Beşiktaş ilk maçında Maccabi Tel Aviv'i 5-1 yendi. Ancak ikinci ve üçüncü maçlar hayal kırıklığıydı. Siyah-beyazlılar önce Stoke City, ardından Dinamo Kiev deplasmanından puansız döndü.

Beşiktaş, grubun son 3 maçını ise kayıpsız geçti. Siyah-beyazlılar önce Dinamo Kiev'i tek golle yendi. Beşiktaş, Dinamo Kiev'in ardından Maccabi Tel Aviv deplasmanından Quaresma'nın muhteşem oyunuyla galip ayrıldı.

Beşiktaş grubun son maçında Stoke City'i konuk etti. Siyah-beyazlılar yenik duruma düşmesine karşın sahadan 3 puanla ayrılıp lider olarak bir üst tura çıktı. Beşiktaş şimdi Portekiz temsilcisi Braga ile tur mücadelesi verecek.

TRABZONSPOR KULVAR DEĞİŞTİRDİ
AVRUPA LİGİ'NDEN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE
Yeni sezon öncesi çok sayıda önemli oyuncusunu kaybeden Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde ön eleme oynarken bir anda kendini Şampiyonlar Ligi gruplarında buldu. UEFA, Bordo-mavilileri Fenerbahçe'nin yerine Devler Ligi'ne aldı.

Savunmanın kanatlarını Celustka ve Cech ile güçlendiren Trabzonspor, orta alana da Didier Zokora, Mierjevski ve Sapara gibi oyuncuları transfer etti. Bordo-mavililerin yeni gol ayakları ise Halil Altıntop, Paulo Henrique ve Vittek oldu.

TRABZONSPOR ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE
INTER'İ DEVİRDİ, TURU SON MAÇA KADAR KOVALADI
Sezona Burak Yılmaz'ın öncülüğünde iyi başlayan Trabzonspor, tüm Avrupa'nın dikkatini çeken sonuçlar aldı. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bordo-mavililer, gruba sansasyonel bir başlangıç yaptı. Şenol Güneş'in öğrencileri İtalyan devi Inter'i deplasmanda devirdi.

Trabzonspor ikinci rakibi Lille'di. Konuk ekip Sow'la öne geçse de, maçın skorunu Colman'ın penaltı vuruşu belirledi.

Trabzonspor, CSKA Moskova deplasmanından ise puan çıkaramadı. Rus ekibi, Doumbia'nın etkili oyunuyla sahadan 3-0 galip ayrıldı. Trabzonspor'un gruptaki istikrarlı gidişi dördüncü ve beşinci maçlarda da sürdü. Avni Aker Stadı'nda CSKA Moskova ile 0-0, Inter ile 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.

Trabzonspor'un gruptaki kaderi Lille deplasmanında belirlendi. bordo-mavililer zorlu karşılaşmadan golsüz beraberlik çıkarmayı başarsa da, CSKA Moskova'nın Inter'i deplasmanda yenmesiyle grubu üçüncü sırada tamamladı.

Yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek Trabzonspor'un rakibi PSV Eindhoven oldu.

MİLLİ TAKIM EURO 2012 VİZESİ ALAMADI
HIDDINK GİTTİ, AVCI GELDİ
Geride bıraktığımız yılda A Milli Takım'da teknik adam değişikliği yaşandı. Euro 2012 eleme grubunu Almanya'nın ardından ikinci bitirerek play-off'a kalan Ay-yıldızlılar, Hırvatistan'a elendi. Millilerin finallere katılma vizesi alamamasının ardından teknik direktör Guus Hiddink ile yollar ayrıldı. Hollandalı teknik adamın yerine Abdullah Avcı getirildi.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI
MECLİS'TEN GEÇTİ, GÜL VETO ETTİ
Yılın son günlerinde yine saha içi performanslardan çok saha dışında yaşananlar konuşuldu. Şike cezalarında indirim ön gören yeni kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. 4 partinin imzasıyla Genel Kurul'dan geçen teklif, yasalaştı ve Cumhurbaşkanı'nın imzasına sunuldu. Değişikliklerle ilgili rahatsızlıkları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşık 1 hafta sonra yasayı veto etti ve meclise geri yolladı.

TFF BAŞKANVEKİLİNE GÖZALTI
GÜMÜŞDAĞ İFADE VERDİ
19 Kasım sabahı, şike soruşturması kapsamında sıcak bir gelişme yaşandı. Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Gümüşdağ, emniyette ve savcılıkta ifade verdikten sonra ertesi gün serbest bırakıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ
İLK DURUŞMA 14 ŞUBAT'TA
Türk futbolunu sarsan şike soruşturmasında hareketlilik, yılın son günlerinde de devam etti. Savcı Mehmet Berk, 3 Aralık'ta iddianameyi tamamladı. Mahkeme, 5 günlük incelemenin ardından iddianameyi kabul etti ve ilk duruşmanın 14 Şubat'ta yapılacağı açıklandı.

400 sayfadan oluşan iddianamede 1 numaralı şüpheli olarak Giresunspor'un eski başkanı olgun Peker gösterildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şike, teşvik ve haksız ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmakla suçlandı.

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu şike, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkanı Nevzat Şakar ise teşvik girişiminde bulunmak suçlamasıyla iddianamede yer aldı.

İddianamede ismi geçen takımlar ise Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor, Mersin İdman Yurdu ve Giresunspor oldu.

İddianamenin mahkemeye teslim edildiği gün, aralarında futbolcular ve teknik adamların da bulunduğu 68 kişi için statlara giriş yasağı kondu. Sercan Yıldırım, Sezer Öztürk, Mehmet Yıldız ve Vederson gibi oyuncular 2 lig maçında forma giyemedi. Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Can Arat'ın yasaklılar listesinde ismi olmamasına karşın sahaya çıkmasına izin verilmemesi ise sürecin karmaşıklığını gözler önüne serdi.

VETO EDİLEN YASA AYNEN GEÇTİ
ŞİKE CEZALARI DÜŞTÜ
2011 yılında yeni Sporda Şiddet Yasası da ikinci kez Meclis'ten geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilerek  bir kez daha görüşülmek üzere Meclise iade edilen şike yasası, genel kurulda aynen kabul edildi.

TAHLİYE ZAMANI
ADALI VE HAVUTÇU SERBEST
Yasanın meclisten aynen geçmesinin ardından şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 31 kişiden 8'i serbest bırakıldı. Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu, futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın, Ümit Karan ve Korcan Çelikay, Ahmet Ateş ve Abdurrahman Yakut tahliye edildi.

Şike davasında başlayacak mahkeme, Futbol Federasyonu'nun alacağı kararlar ve Spor Toto Süper Lig'deki play-off maçları düşünüldüğünde, 2012'nin de tıpkı geride bıraktığımız yıl gibi hareketli geçeceğini söylemek yanlış olmaz.

Sayfa Yükleniyor...