Trabzonspor'dan gövde gösterisi

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Hüsyeni Avni Aker Stadı'nda Eskişehirspor'u ağırladı. Bordo mavililer Halil, Burak Yılmaz, Marek Cech ve Olcan Adın'ın golleriyle rakibini 4-1 mağlup etti. Eskişehirspor'da Hürriyet, 23. dakikada kırmızı kart gördü.

NTV Spor 25.01.2012 - 19:48
Trabzonspor'dan gövde gösterisi

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Eskişehirspor'la karşılaştı.

Trabzonspor, Halil, Burak Yılmaz, Marek Cech ve Olcan Adın'ın golleriyle rakibini 4-1 mağlup etti. Bordo mavililer bu galibiyetle puanını 36'ya çıkarırken, sahadan eli boş ayrılan Eskişehirspor da 32 puanda kaldı.

Geçtiğimiz hafta Kardemir Karabükspor'a mağlup olmaktan kurtulamayan Trabzonspor, seyircisi önünde oynadığı karşılaşmaya hızlı başladı. Hakemin ilk düdüğüyle birlikte rakip sahada baskı yapmaya başlayan bordo mavililer, Eskişehirspor kalesinde önemli fırsatlar yakaladı.

Trabzonspor'un baskısından bunalan ve rakibi faul yaparak durduran Eskişehirspor'da Hürriyet, 23. dakikada takımını sahada 10 kişi bıraktı. Hürriyet, Olcan'a yaptığı hareket sonrasında ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Rakibinin sahada 10 kişi kalmasıyla birlikte Eskişehirspor kalesine daha rahat gitmeye başlayan Trabzonspor, aradığı golü 29. dakikada buldu. Burak'ın sağ kanattan yerden ceza sahası içine yaptığı ortada ön direkte topa dokunan Halil Altıntop topu ağlara göndererek bordo mavilileri 1-0 öne geçirdi.

Skor avantajını ele geçirdikten sonra da konuk ekibin kalesinde önemli pozisyonlar üreten Trabzonspor, 40. dakikada ilk golün asistini yapan Burak Yılmaz ile skoru 2-0 yaptı. Colman'ın pasıyla topu önüne alan Burak Yılmaz, ceza sahası içinde kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Milli futbolcu düzgün bir vuruşla topu Eskişehirspor ağlarına yollarak farkı 2'ye çıkardı.

Eskişehirspor bu golden sonra oyundan düşerken, Trabzonspor konuk ekibin kalesine yüklenmeye devam etti. Ev sahibi takımda 45 artı 1. dakikada sahneye çıkan Marek Cech, kaleci Ivesa'yı mağlup ederek ilk yarının skorunu belirledi: 3-0. Sol kanatta boş bir alan yakalayan Cech ceza sahası içine girdi. Uzak köşeye düzgün bir vuruş yapan Slovak futbolcu, topu ağlara gönderdi.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan taraf sahada 10 kişi mücadele eden Eskişehirspor oldu. Bütün riskleri alarak bordo mavililerin kalesine giden Es Es,56. dakikada Diego'nun attığı golle skoru 3-1'e getirdi. Eskişehirspor'un stoperi Diego, çok uzak bir mesafeden çektiği sert şutla kaleci Tolga'yı mağlup etti.

Bu golden sonra Eskişehirspor kalesine daha etkili gelmeye başlayan Trabzonspor, 82. dakikada Olcan Adın ile skoru 4-1 yaptı. Dede'den topu çalan Olcan süratle ceza sahasına girdi. Olcan düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımının 4. golünü kaydetti.

Karşılaşmanın kalan bölümünde Trabzonspor oyunu kontrol ederken, Es Es'in gol girişimleri sonuç vermedi. Bordo mavili ekip de başka gol bulamazken, Trabzonspor sahasında Eskişehirspor'u 4-1'lik skorla mağlup etti.

TRABZONSPOR: 4 - ESKİŞEHİRSPOR: 1
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Ali Saygın Ögel
Trabzonspor: Tolga, Serkan (Dk. 46 Celustka), Giray , Glowacki, Cech, Colman, Aykut, Olcan , Alanzinho (Dk. 84 Henrique), Halil (Dk. 59 Adrian), Burak
Eskişehirspor: Ivesa , Koray , Ediz, Diego, Volkan, Hürriyet, Alper, Dede (Dk. 88 Erkan Zengin), Kamara, Tello (Dk. 70 Akos Elek), Batuhan (Dk. 46 Veysel Sarı)
Goller: Dk. 29 Halil, Dk. 40 Burak, Dk. 45 1 Cech, Dk. 82 Olcan (Trabzonspor), Dk. 56 Diego (Eskişehirspor)
Kırmızı kart: Dk. 23 Hürriyet (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Serkan, Dk. 49 Giray, Dk. 71 Aykut (Trabzonspor), Dk. 53 Koray (Eskişehirspor)


Sayfa Yükleniyor...