"TFF başkan adayı konusunda mutabakat sağlayamadık"

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 11 takımın yöneticisi, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın daveti üzerine Ankara'da biraraya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "TFF başkan adayı konusunda konuştuk ama mutabakat sağlayamadık" dedi.

NTV Spor 13.02.2012 - 15:07
"TFF başkan adayı konusunda mutabakat sağlayamadık"

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 11 takımın yöneticisi, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın daveti üzerine biraraya geldi.

Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, ''Bugün bütün kulüp temsilcileri söz alıp, sürece dair düşüncelerimizi uzun uzun birbirimizle paylaştık. Herkes geçmişe değil, geleceğe vurgu yaptı'' dedi.

Cavcav, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 10 takımın yöneticisiyle birlikte Ankara'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türk futbolunun tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşadığını söyledi.

Kulüp başkanları olarak bu süreç başladığından beri ne zaman biraraya gelseler hep bu konuların konuşulduğunu ifade eden Cavcav, bu yıl yapılan tüm kulüpler birliği toplantılarının gündeminin de hep aynı konular olduğunun altını çizdi.

Cavcav, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından bir çok kulüp başkanıyla gerek telefonda gerekse yüz yüze görüştüğünü, bazı kulüp başkanlarının 'bizi biraraya getir' demesi üzerine Anadolu kulüplerinin temsilcileriyle birlikte bir sohbet toplantısı yapmaya karar verdiğini ve kendilerini Ankara'ya davet ettiğini bildirdi.

"İSTANBUL KULÜPLERİNE KARŞI YAPILMIŞ BİR TOPLANTI DEĞİL"
Bu toplantının İstanbul kulüplerine karşı yapılmış bir toplantı olmadığını vurgulayan Cavcav, ''Üç büyük kulübümüz Türkiye'de futbolun liderleri. Ancak bu güzide kulüplerimizin temsilcileri ne zaman biraraya gelse sahadaki rekabetlerini masaya taşıyorlar. Bu toplantıların bu şekilde sürmesinin bir fayda getirmeyeceğini tecrübe ettim ve bu yüzden bugünkü toplantıyı bu kulüplerin temsilcileri olmadan gerçekleştirdik'' diye konuştu.

Cavcav, Türk futbolunun kendilerinin ellerine taşın altına sokmadıkları sürece içinde bulunduğu kaos ortamından çıkamayacağını anlatarak, kulüp yöneticileri olarak kendilerinin bir sorumlulukları olduğunu belirtti.

"HERKES GEÇMİŞE DEĞİL, GELECEĞE VURGU YAPTI"
''Benim de 34 yıldır futbolun içinde olduğum, kulüpler birliğinin kurucusu ve onursal başkanı olduğum için sorumluluğum var'' diyen Cavcav, ''Aralık ayından beri futbol camiamıza hep bir araya gelip sorunları konuşmayı önerdim. Şuanki manzarının nedeni de tarafların gerektiği kadar biraraya gelmemesidir. Bugün bütün kulüp temsilcileri söz alıp sürece dair düşüncelerimizi uzun uzun birbirimizle paylaştık. Herkes geçmişe değil, geleceğe vurgu yaptı. İnşallah bu samimi sohbet toplantısı bundan sonraki toplantılara örnek olur. Ben 34 yıllık bir başkan olarak, şimdiye kadar futbolumuzda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Federasyon, kulüp yöneticileri, gazeteciler ve futbolseverler olarak hepimiz zor bir sezon yaşıyoruz. Ama benim bir spor adamı olarak Türk futbolunun bu zorlukları en kısa zamanda aşacağına inancım var. İnşallah bu toplantı bu sorunların çözümüne bir katkı sunar'' şeklinde konuştu.

''TFF OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU'NUN İPTAL EDİLMESİ GEREKİR''
Bir gazetecinin ''Bir televizyon kanalında Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i suçlayıcı açıklamalarda bulundunuz. Bu toplantı da bir tepki gibi görünüyor. Böyle bir tepki var mı?'' sorusuna Cavcav, ''Yıldırım Demirören benim küçüğüm, kardeşim. Çok yaşayan mı, çok gezen mi bilir? Çok yaşayan değil, çok gezen bilir. Ben 30 seneyi aşkın bir süreçte çok genel kurullara katıldım. Bugüne kadar Kulüpler Birliği'nde yapmış olduğumuz toplantılarda sayın Demirören her kararımıza muhalif olmasına rağmen birlik ve beraberlik olunması nedeniyle görüşleriyle yanımızda olmuştur. Ancak daha önce söyledim, bir kere daha söylemekte zarar görmüyorum. Demirören burada olsa yüzüne de söylerim. Sayın Demirören, İstanbul'da yapmış olduğumuz ve 15 kulübümüzün bu 58. maddenin tadilatıyla ilgili fikir birliğine varmış iken 'ya bunun sonu yine kaos olur' demesi ama buna rağmen 15 kulübümüzün bu görüşe iştirak etmesinden dolayı bizimle beraber olduğunu ifade etmiştir. Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği'nin başkanıdır. Kendisi TFF'nin yapılan olağanüstü genel kurulunda orada çıkıp diyebilmeydi ki ''Ben Beşiktaş adına konuşuyorum'' Ama sayın Demirören, kulüpler birliğimiz adına 'federasyona güven tazelemesini talep ediyorum' dedi. Ayrıca çok sevdiğim, saygı duyduğum sayın Yalçın Karadeniz kardeşim bu genel kurulda divan başkanı olarak orada bir 7. madde oylattı. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Genel kurulda okunmayan bir maddenin oylanmış, reddedilmiş denmesi Türk futbol tarihinde yapılan genel kurulların en acısıdır. Bunun acısını inşallah bundan sonraki kulüp başkanlarımız, delegelerimiz çekmez. Ben hukukçu değilim ama bana göre bu genel kurulun iptal edilmesi gerekir. Ben böyle bir genel kurulun geçerli olduğu kanaatinde değilim'' dedi.

Cavcav, ''Mehmet Ali Aydınlar'ın göreve devam etmesi gündeme geldi mi?'' sorusuna ise, ''Evet geldi. Ancak hep birlikte 'biraz daha bekleyelim. Kim aday olacak, kim çıkacak, ona göre kendi aramızda bir defa daha toplanıp bir karar verelim' diye bir görüş birliğine vardık. Şu an herhangi bir isim üzerinde ısrarımız olmadı. Ayın 20'sine kadar adayların çıkmasını bekleyeceğiz.'' diye cevap verdi.

''BİZ DE ARTIK BUNLARA 'DUR' DİYORUZ''
Bir gazetecinin ''Yaptığınız açıklamalarda İstanbul kulüplerine karşı sizlerin net bir tavrı olduğunu anlıyoruz. Böyle bir durum söz konusu mu?'' sorusunu ise Cavcav, ''Kulüpler Birliği'nin kurucusuyum ben. Ben birliği kurduğum zaman, biz biraraya geldiğimizde ne Fenerbahçe, ne Galatasaray, ne de Beşiktaş üye değildi. Aradan zaman geçti bu arkadaşlarımız da üye oldular. 3 güzide kulübümüzün değerli başkanları bugüne kadar büyüklüklerini ortaya koymuşlar ve Anadolu kulüpleri bir piyon durumuna düşmüştür. Bu itibarla biz artık genel topluluk içinde, 18 kulübümüzün olduğu bir topluluk içinde 10-11 üye arkadaşımız bir karar, onay verirse 5-6 kulübümüzün bunun içinde olmaması diye bir olay olmaması lazım. Benim bu kişisel görüşüm. Kulüpler Birliği'nde özellikle benden sonra  alınan kararlar Anadolu'nun sesi değil, maalesef 3 kulübümüzün sözü olarak icraata geçmiştir. Biz de artık bunlara 'dur' diyoruz. Bu 'dur' deyişimiz kesinlikle 3 kulübümüzü karşımıza almak değil" diye konuştu.

Cavcav, ''Herhangi bir karar alınırken siz Anadolu kulüpleri olarak neden karşı çıkmıyorsunuz veya genel kurulda konuşma yapmıyorsunuz?'' sorusuna, ''Bizim de kabahatimiz yok değil bunda'' dedi.

CANAYDIN İLE BAŞKANLIK ANISI
Bununla ilgili Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın ile bir anısının bulunduğunu belirten Cavcav, ''Geçmişte 15-16 kulübün yöneticisi bana gelerek Kulüpler Birliği Başkanı olmamı istediler. O kadar ısrar ettiler ki ben de 'peki' dedim. Sonra baktım Allah rahmet eylesin sayın Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Kulüpler Birliği'ne gelmiş beni çağırdı. Bana 'ben başkan olacağım' dedi. Ben de 'tüm kulüpler beni istiyor' deyince ''sen onursal başkan ol' dedi. Ben de 'sen onursal başkan ol'' karşılığını verdim. Baktım olmuyor, 15-16 kulüpten onay aldım ya, onların ısrarıyla aday oldum. Sonra oylama yapıldı. 18 kulüpten 2-3 oy bana, 15 tane sayın Canaydın'a. Aynı şey olmaması için bu toplantıyı tertip ettik'' şeklinde konuştu.

''ŞENES BEY GELSİN SÖNDÜRSÜN''
Cavcav, ''Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, daha önce 'federasyon başkanlığı yapmamış aday istiyoruz' açıklaması yapmıştı. Bu görüş halen devam ediyor mu?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Ben böyle bir karar alınmasının doğru olmadığı kanatini taşıyorum. 75 milyon nüfusu olan ülkede federasyon başkanını Almanya'dan, ABD'den ithal mi edeceğiz. Böyle şey olmaz. Futbol deneyimi olmuş bir başkanın en doğrusu olduğunu düşündük. Hatta ve hatta bugün UEFA'da FIFA'da Türkiye'yi temsil eden çok değerli kardeşimiz var; Şenes Erzik. Bugün gönül arzu eder ki Şenes Bey bu sönmeyen ateşin gelsin başına otursun, onu söndürsün. Ben yıllarca Şenes Bey'i tanıyan bir insan olarak bunu kendisine de telefonda bizzat teklif ettim. 'Benim yaşım 70, ben bu yaştan sonra mümkün değil' dedi. Ama gönül arzu eder ki, Şenes bey gelsin 1 sene Futbol Federasyonu Başkanı olsun o ateşi de söndürsün. Bu da Şenes Bey'in vereceği bir karar. Onun için bekle gör hesabı. Ayın 20'sine kadar futbol federasyonu başkanı adayı belli olacaktır. Kulüpler Birliği olarak da Anadolu kulüpleri olarak da bunu değerlendireceğimizi ve karar vereceğimizi belirtmek istiyorum'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...