Fenerbahçe'nin farkı Kadıköy'de!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Sivasspor karşısında maçın ilk yarısını 2-1 geride tamamlamasına rağmen, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı ve lig tarihindeki 3000. puanını geçmeyi başardı.

NTV Spor 18.02.2012 - 20:21
Fenerbahçe'nin farkı Kadıköy'de!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Sivasspor karşısında maçın ilk yarısını 2-1 geride tamamlamasına rağmen, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı ve lig tarihindeki 3000. puanını geçmeyi başardı.

Emre Belözoğlu ve Alex de Souza, attıkları ikişer golle gecenin yıldızı oldu.

Bu sonucun ardından Kanarya, Spor Toto Süper Lig'deki puanını 54'e çıkardı ve lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Son haftaların flaş ekibi Sivasspor ise 42 puanda kaldı.

Taraftarının yoğun desteği ile maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 4'üncü dakikada Emre Belözoğlu ile 1-0 öne geçti. Cristian'ın pasıyla ceza alanına giren Emre Belözoğlu'nun vuruşunda top, yan direğe çarparak ağlara gitti.

Golün ardından Fenerbahçe kalesine daha fazla gitmeye başlayan Sivasspor, beraberlik golü için fazla beklemedi ve 16'da Kıvanç ile maça denge getirdi. Sağ kanattan etkili gelen Ziya Erdal'ın ortasında, Kıvanç Karakaş boş durumda kaldı. Güzel kontrol edip, çok güzel bir vuruş yapan Kıvanç, maça 1-1'lik beraberliği getirdi.

Üstünlüğünü koruyamayan Fenerbahçe, yeniden öne geçmek için baskı kurdu. Alex'in serbest vuruşu ve Sow'un kendi yarattığı bir pozisyon dışında çok etkili olamayan sarı-lacivertliler, rakibinin kontra ataklarında ise kalesinde çok önemli tehlikeler yaşadı.

İlk yarının son bölümlerinde ise Sivasspor, Fenerbahçe savunmasının arkasında çok geniş alanlar buldu. Bunlardan birisinde ise Eneramo, kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Volkan'ı da geçmek isteyen Nijeryalı oyuncu, yerde kaldı ancak hakem Bülent Yıldırım, pozisyonu devam ettirdi.

Sivasspor'un bu atakları, 43'üncü dakikada sonuç verdi. Sağ kanattan Erman'ın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Kadir Bekmezci'nin kafa vuruşu, üst direkten döndü. Dönen topu tamamlayan Rajnoch, Sivasspor'u 2-1 öne geçirdi. Bu gol, aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarı da maçta çok şey değişmedi. Baskılı oynayan Fenerbahçe, hücumda kaptırdığı topların ardından kalesinde çok önemli tehlikeler yaşadı. Zaman zaman Alex ve Dia ile etkili olan sarı-lacivertliler, 64'üncü dakikada ise kalesinde inanılmaz bir gol pozisyonu yaşadı. Sol taraftan ceza sahasına giren Grociski'nin pasında kale sahası içinde topla buluşan Pedriel, boş durumda vuruşunu yaptı ancak, az farkla auta gitti.

Bu pozisyon, adeta maçın kırılma anı oldu. Pedriel'in kaçırdığı yüzde yüzlük golün ardından Fenerbahçe beraberliği sağladı. 65'inci dakikada Cristian Baroni'nin pasıyla, ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Alex, harika bir vuruşla maça 2-2'lik dengeyi getirdi.

Beraberliğin ardından baskısını sürdüren Fenerbahçe, sadece 2 dakika sonra 3-2 öne geçmeyi başardı. Moussa Sow, yaptığı pres ile topu, Sivasspor savunmasından kaptı. Kaleci ile de karşı karşıya kalan Sow, boş durumdaki Alex'e çıkardı. Brezilyalı yıldız, çok rahat bir vuruşla Fenerbahçe'yi 67'de, 3-2 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda ise işler tam tersine döndü. Bu defa Sivasspor kaptırdığı toplarla, kalesinde önemli gol pozisyonları vermeye başladı. Bu pozisyonlardan birisinde de Emre Belözoglu, Fenerbahçe adına farkı 2'ye çıkardı. Sol tarafta topla buluşan Özgür Çek'in pasıyla topla buluşan Emre, sert vurdu ve kaleci Nihat Şahin'i bu akşam 2. kez avladı. Fenerbahçe bu golle, 73'üncü dakikada durumu 4-2 yaptı.

Çok yüksek bir tempoya sahne olan kalan dakikalarda ise Fenerbahçe, 4-2'lik üstünlüğünü korumak adına oyuncu değişikliklerine gitti. Son dakikaya kadar büyük bir heyecanın yaşandığı karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

FENERBAHÇE: 4 - SİVASSPOR: 2
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 86 Orhan Şam), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu (Dk. 77 Selçuk Şahin), Dia (Dk. 68 Özgür Çek), Alex, Sow
Sivasspor: Nihat Şahin, Uğur Kavuk, Navratil, Rajnoch, Ziya Erdal, Pedriel (Dk. 70 Cihan Özkara), Kıvanç Karakaş (Dk. 70 Mehmet Nas), Kadir Bekmezci, Grosicki (Dk. 79 Faty), Erman Kılıç, Eneramo
Goller: Dk. 4 ve 73 Emre Belözoğlu, Dk. 65 ve 67 Alex (Fenerbahçe), Dk. 16 Kıvanç Karakaş, Dk. 43 Rajnoch (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Kıvanç Karakaş, Dk. 51 Erman Kılıç, Dk. 56 Eneramo, Dk. 69 Uğur Kavuk (Sivasspor), Dk. 55 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...