Nefesleri kesen maç Bursaspor'un

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın kapanış karşılaşmasında Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup etti. Son dakikaları nefes kesen mücadeleyi her iki takım da 10 kişi tamamladı.

NTV Spor 20.02.2012 - 21:53
Nefesleri kesen maç Bursaspor'un

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı.

Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Bursaspor, üst üste ikinci galibiyetine ulaştı. Puanını 36'ya yükselten ev sahibi takım, lig cetvelinde üç sıra birden atlayarak haftayı 9. sırada kapattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Ankaragücü galibiyetinin ardından Bursaspor'a kaybetti. Ligdeki mağlubiyet sayısını 10'a yükselten Belediye, 37 puanda kaldı.

Mücadeleyi her iki takım da 10 kişi tamamladı. Konuk takım skorda 2-0 gerideyken 75. dakika Pierre Webo kırmızı kart görürken, Gökçek Vederson da 85'te takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Bursaspor, aradığı golü buldu. Maça tempolu başlayan ve rakip kalede gol arayan ev sahibi takım, sol kanattan Batalla ile geldi. Batalla'nın kale alanına gönderdiği topa iyi yükselen N'Diaye'nin kafa vuruşunda top filelere gitti ve ev sahibi takım 1-0 öne geçti.

Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçının ilk yarısı 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın 68. dakikasında Bursaspor, farkı 2'ye çıkarttı. Sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Batalla topu ön direğe ortaladı. İbrahim, topu kafayla arka direğe sektirdi. Pozisyonu iyi takip eden Pinto düzgün bir vuruşla topu gönderdi. Pinto'nun golüyle Bursaspor rahat bir nefes alırken, golden 7 dakika sonra konuk takım 10 kişi kaldı.

Maçın 6'ıncı dakikasında sarı kart gören Pierre Webo, 75'de ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kart ile oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı.

Dakikalar 85'i gösterirken bu kez de Bursaspor 10 kişi kaldı. Gökçek Vederson ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı.

Normal sürenin sona ermesine 1 dakika kala Eren'in pasında ceza alanında topla buluşan Edin Visca, sol çaprazdan sağ ayağının dışıyla harika bir vuruş yaptı ve kaleci Scott Carson'u mağlup etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

BURSASPOR: 2 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 1
Stat: Atatürk
Hakemler: Suat Aslanboğa, İsmail Şencan,  M. Cem Hanoğlu
Bursaspor: Carson, Basser, Serdar (Dk. 46 İbrahim), Ömer, Vederson, Sestak, Adem, N'Diaye (Dk. 83 Musa ?), Ozan, Batallaz (Dk. 88 Hakan), Pinto
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Oğuzhan, Can (Dk. 62 Zeki), Efe, Webo, Ekrem (Dk. 43 Eren), Mahmut, Doka, Holmen, Marcin Kus, Silva (Dk. 56 Visca), Zayatte
Goller: Dk. 14 N'Diaye, Dk. 68 Pinto (Bursaspor), Dk. 90 Visca (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
Sarı Kart: Dk. 6 Ömer, Dk. 52 Basser, Dk. 63 Batalla, Dk. 83 N'Diaye (Bursaspor)
Kırmızı Kartlar: Dk. 86 Vederson (Bursaspor),  Dk. 75 Webo (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)

SAĞLAM, GALİBİYETİ TARAFTARLARLA KUTLADI
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve futbolcular, 2-1'lik İstanbul Büyükşehir Belediyesi galibiyetini taraftarlarla birlikte kutladı.

Yeşil-beyazlı futbolcular maçın bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde sevinç yumağı oluşturdu. Taraftarlar, coşkularına ortak oldukları futbolcuları tribünlere çağırdı. Ertuğrul Sağlam da taraftarların bu çağrısını yanıtsız bırakmadı. Sağlam ve futbolcular, tüm taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.

Sayfa Yükleniyor...