Avcı: Kapımız herkese açık

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, NTV Spor'a özel konuştu. Avcı, yeni oyuncuları da deneyeceğini belirterek, herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

NTV Spor 27.02.2012 - 17:32
Avcı: Kapımız herkese açık

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, NTV Spor muhabiri Hakan Gündoğar'ın sorularını yanıtladı. Eylül ayındaki 2014 Dünya Kupası elemelerine kadar bir çok futbolcuyu deneyeceğini söyledi.

A Milli Takım'ın başında henüz bir müsabakaya çıkmayan Abdullah Avcı, bu görevin sorumluluğunu bildiğini ve bu görevin kendisinde bir heyecan yarattığını ifade ederek, "Güzel bir heyecan var, 6 sene önce Genç Milli Takım hocası olarak ayrılıp, 6 sene sonra A Milli Takım hocası olarak dönmek güzel bir duygu, sorumlulukları var. bunun heyecanını yaşıyoruz" dedi.

"GENÇ VE TECRÜBELİ OYUNCULARDA VAR"
Uzun bir dönem Genç Milli Takım'da görev yapmasının kendisi için avantaj olduğunu ve şu anki jenerasyonda yer alan oyuncuları uzun süredir tanımasının işini kolaylaştırdığını söyleyen Abdullah Avcı, "Kadromuzda şuan 27 tane oyuncu var ama içinde A Milli Takım'da uzun süredir oynayan 1985-1986 doğumlu genç ve tecrübeli oyuncular da var, bu oyuncuları genç milli takımından tanıyorum. Daha küçük yaş grubuyla çalıştım 1990-1991'in kuruluşunda onlarla beraber Genç Milli Takımı'ndaydım. Böyle bir havuza sahip olunca bunları iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"YARIN BELKİ TAKIMDA BAŞKA OYUNCULARDA OLACAK"
Avcı, "İnsanların kafasında en ufak bir soru işareti olmasın. Eylülde oynayacağımız 2014 Dünya Kupası elemelerine kadar 7 tane hazırlık maçı oynayacağız. Oynayacağımız 7 müsabakada sahanın içinde ve sahanın dışında takım olma adına neler yapabileceğimizi hep beraber çalışacağız. Bugün 27, yarın belki 20 olacak, yarın başka oyuncular da olacak belki ama bunlar bu havuzun içinde bulunan önemli potansiyeli olan oyuncular. Bunların hepsinin değerlendirmesini yapacağız" şeklinde konuştu.

"İNSANLARIN KAFASINDA EN UFAK SORU İŞARETİ OLMASIN"
Uzun dönem A Milli Takıma hizmet eden ve kendisinin Slovakya maçının kadrosuna davet etmediği Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ile ilgili gelen eleştirilere cevap veren Avcı, "Bu eleştirileri yapmadan önce bu konular ile ilgili fikir sahibi olmak lazım, onlar hakikaten bizim kardeşlerimiz, Türk futboluna önemli hizmetler yaptılar ve yapmaya da devam edecekler. Ben kendileriyle iletişim kurdum ve konuştum. Hedeflerimizin ne olduğunu, düşüncelerimin ne olduğunu, bu ekibin düşüncelerinin ne olduğunu kendilerine aktardım. Bu süreçteki değişimde diğer takımdaki oyuncuları da görmek gerekiyor. Sadece Volkan Demirel ve Emre değil, Tuncay da İngiletere'de süre almaya başladı ve Türk milli takımında 80 kez forma giydi, bunun gibi oyuncularımız var. Hepsini değerlendiriyoruz, hepsiyle iletişim sağlıyoruz. İnsanların kafasında en ufak bir soru işaret olmasın bu milli takımdır, kulüp takımı değildir. Herkese kapımız açıktır. Zaman içinde rakibe göre, kendi oyuncu sistemimize göre ve oyuncunun performansına göre değerlendirmeler yapacağız" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN HAVUZA HAKİM OLMAK VE DEĞERLENDİRMEK LAZIM"
A Milli Takım'a çağırılan yeni isimleri daha önceden tanıdığını belirten Abdullah Avcı, "Ekip olarak çalışıyoruz. Genç Milli Takımlarla aynı çatı altındayız, 1985 doğumlulardan itibaren Genç Milli Takım'da bulunmak ve bütün bu havuza hakim olmak ve bunların araştırmasını yapmak benim mesleki anlamda yaptığım doğal işlerden bir tanesi, onun için bunları sonuna kadar değerlendirmek istiyoruz ve bu havuzu genişletmek istiyoruz" dedi.

"SONUÇTAN ÖNCE, İŞTAHLI VE ARZULU FUTBOL İSTİYORUM"
Avcı, "Futbolcularla yaptığım ilk toplantıda çok güzel duygular hissettim, Genç Milli Takım'a ilk çağırdığım oyuncuyu ilk defa A Milli Takım'a da çağırdım ve herkese kısmet olmayacak böyle bir duyguyu da yaşıyorum. Gelen futbolcuların arzulu ve istekli olduklarını gördüm. Slovakya ile güzel bir müsabaka yapacağız, sonuçtan önce oynanan oyunun iştahlı ve arzulu olmasını istiyorum, bu sonuç olarak zaman içinde zaten sahaya yansıyacaktır. Umarım oyuncularımda sahanın içinde cevabını verecektir" şeklinde konuştu.

Oynanacak 5 hazırlık maçı ile oyuncularının performansını görmek isteyen Avcı, "20 Mayıs ile 5 Haziran arasında Avrupa'da 5 tane hazırlık maçımız var, bu 5 hazırlık maçımız da Dünya Şampiyonası elemesi gruplarındaki takımlara eşdeğer takımlarla oynacağımız ve bize test olabilecek maçlar olacak. Diğer oyuncularımızın performansını görmek için mart, nisan ve mayıs ayının ortasına kadar 2,5 aylık bir süreç var. Eğer bunlara cevap verecek oyuncular olursa, her zaman kapımız açık olacak" dedi.

"EŞİK ATLAMANIN ZAMANI GELDİ"
Türk futbolunun artık eşik atlaması gerektiğini ifade eden Avcı, "Ben, Türk insanına ve Türk oyuncusuna inandığım için grup liderliği hedefi açıkladım, 1996 senesinden beri play-off ile gittik, artık eşik atlamanın zamanı geldi. umarım oyuncularımda bu inancın karşılığını vereceklerdir" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sayfa Yükleniyor...