Galatasaray'ın genç yıldızları çok mutlu

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in göreve gelmesiyle ilk 11'de forma bulmaya başlayan genç futbolcular Semih Kaya ile Emre Çolak çok mutlu.

NTV Spor 29.02.2012 - 15:42
Galatasaray'ın genç yıldızları çok mutlu

Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin mart sayısında röportajı yayımlanan iki oyuncu, A takıma yükselinceye kadarki futbol yaşantılarını ve beklemedikleri bir anda nasıl ilk 11'in değişmezi haline geldiklerini anlattılar.

Semih Kaya, teknik direktör Fatih Terim'in ligin 9. haftasında kendilerine şans verdiğini ve Emre ile birlikte oynama fırsatı bulduklarını anlatarak, ''İyi de oynamaya başladık, takıma yararlı olduk'' dedi.

''Ama sezon öncesinde bu denli önemli bir role bürüneceğimizi beklemiyordum açıkçası'' diyen Semih, ''Sezonu farklı bir takımda kiralık olarak geçiririm, Galatasaray'a dönerim. Bu şekilde düşünüyordum'' ifadesini kullandı.

Emre Çolak da, yıllardır beraber oynadığı arkadaşıyla aynı fikirde olduğunu belirterek, ''Ama Fatih hocanın geleceğini duyunca, ailemle konuştum, O'nun gençlere ne denli büyük önem verdiğini biliyordum. Semih de, PAF takımdaki diğer arkadaşlarımız da bunun farkındaydı. Sezon içinde bir veya iki maçta o şans gelecekti bize. O şansı da Fatih hoca bize verdi. Bugünkü konumumuzda olmayı beklemiyorduk ama bu fırsatı değerlendirmek bizim elimizdeydi. Şu an takımın birer parçasıyız ve çok mutluyuz'' şeklinde konuştu.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde her futbolcunun kendine ait odası bulunurken Semih Kaya ile Emre Çolak bir arada kalıyor. Emre Çolak, çok sevdiği takım arkadaşı Semih Kaya'nın önümüzdeki yıllarda kaptanlık görevini de yürütebileceğini düşündüğünü söyledi. Semih'in buna layık olduğuna inandığını dile getiren Semih, ''Tam da öyle bir karakteri var. İnşallah biz şans bulmaya devam ederiz ve Sabri ağabeyden sonra Semih'in kaptan olduğu günleri görürüz'' dedi.

SEMİH: KENDİM İÇİN DEĞİL, AİLEM İÇİN OYNUYORUM
Genç futbolcu Semih, yaşadığı büyük sakatlıklar ve talihsizliklere rağmen futbola devam etmesini,  ailesinin maddi durumunun iyi olmamasına bağlıyor.

Dizinden iki kez sakatlandığını anlatan Semih, ''Benim geçirdiğim sakatlıkların yarısını başka bir oyuncu geçirse, belki de futbolu bırakmak zorunda kalabilirdi. Ben kendim için değil, ailem için futbol oynuyorum. Açıkçası bizim maddi durumumuz iyi olsaydı, böylesine sarılamazdım futbola, bu şekilde motive edemezdim kendimi. Belki sakatlıkların ardından bırakabilirdim futbolu. Sağlığımı öne koyabilirdim. Ama ailem için futbola döndüm, hep de azimle çalıştım'' şeklinde görüşlerini aktardı.

EMRE ÇOLAK: FENERBAHÇE MAÇINDA SAHAYA ÇIKARKEN TİTRİYORDUM
Ligin ilk yarısında oynanan Fenerbahçe derbisine ilk 11'de çıkan Emre Çolak, ''İlk 11'de oynayacağımı maç toplantısında öğrendim. Sahaya çıkarken titriyordum! Geçen sezon oynamıştım Fenerbahçe'ye karşı. Ancak bu defa daha farklıydı. Fenerbahçe maçlarının değerini iyi biliyoruz. Kesinlikle kazanmamız gerekiyordu. Bir buçuk yıldır zaman zaman A takımda şans buluyordum. Ama benim için dönüm noktası o maçtır. Gole yaklaştığım bir pozisyon var. Onu da bulsam, daha iyi olacaktı benim için tabi. Yine de kazandığımız için çok mutluydum'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...