"Galatasaray maçıyla başlangıç yapacağız"

Spor Toto Süper Lig’de Gençlerbirliğini 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, sezonun başlangıcını Galatasaray maçıyla yapacaklarını ifade etti.

NTV Spor 03.03.2012 - 22:28
"Galatasaray maçıyla başlangıç yapacağız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 6-1 yendikleri maçta kapasitelerini, kalitelerini tekrar hatırlattıklarını, bunu sürdürülebilir hale getirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçta uzun zamandır görmedikleri ve hasret kaldıkları görüntüler olduğunu anlatarak, "Bu anlamda çok sevindirici. Çok başarılı, son derece yüksek arzuyla oynanan bir oyun oldu. Ama bunun kadar önemli olan Fenerbahçe Futbol Takımı'nın neleri yapabileceğini, kapasitesinin ne kadar olduğunu göstermesi açısından, bu galibiyet çok anlamlı ve güzel oldu" ifadelerini kullandı.

Ligde evlerinde oynadıkları son iki maçta, puan cetvelinde ilk 4'ü zorlayan iki takıma (Sivasspor ve Gençlerbirliği) karşı 10 gol attıklarını ifade eden Kocaman, "Sivasspor ve Gençlerbirliği'ne karşı 10 gol atabilmek, belki de sadece Fenerbahçe'nin başarabileceği bir işti. Bu seviyemizi gördükten sonra neleri yitirdiğimizi hayıflanarak hatırlamamak mümkün değil" diye konuştu.

“FENERBAHÇE, KALAN 11 MAÇIN 11'İNE DE ADAY OLDUĞUNU GÖSTERDİ”
Kocaman, 34 maçlık periyotta kalan maçlarla, play-off serisinde oynanacak toplam maç sayısına işaret ederek, "Fenerbahçe, kalan 11 maçın 11'ine de aday olduğunu oyunuyla, arzusuyla, kalitesiyle gösterdi. Maçın anlatacak en önemli tarafı, anlam ve mana ifade eden tek tarafı da buydu" dedi.

Gençlerbirliği karşısında ortaya koydukları performans ve sonucun Fenerbahçe için bir patlama olduğunu kaydeden Kocaman "Fenerbahçe'nin normali bu. Anormal olan geçen maçlardı. Bazen birikir birikir bir yerde ortaya çıkar. Bugün pek çok şey bir araya geldi birikti. Bu anlamda, oyun anlamında bir patlama oldu. İsteklilik ve oyun anlamında değil sadece, kalite anlamında da kendini göstermesi açısından patlama oldu. Bunu deplasmandaki maçlarla beraber taçlandırmamız gerekiyor. Zorlukların üstesinden gelebilecek iradeyi ortaya koymamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY MAÇIYLA SEZONUN BAŞLANGICINI YAPACAĞIZ"
"Her şeyin başı moral" diyen Kocaman, bunu sağlayan en önemli faktörün üst üste elde edilecek kazançlar olduğunu vurgulayarak "Başarı zincirini kurabilirsek, en önemli tarafı bu. Bu maçın arkasını bağlamamız lazım. Ankaragücü en tehlikeli takımlardan birisi; çünkü kaybedecek bir şeyleri yok. Kaybedecek bir şeyi kalmamış takıma karşı istekli bir takım olarak oynayacağız. Arkasından Galatasaray ile oynayarak sezonun başlangıcını yapacağız. Bizim için bugünkü maçın çok büyük önemi var. Bize kapasitemizi ve kalitemizi, bütün seyredenlerle beraber tekrar hatırlattı. Bunu sürdürülebilir hale getirmeliyiz" dedi.

Play-off'a yönelik bir soru üzerine de Kocaman "Gerçek olan şu ki, bu uygulama şampiyonluk serisi uygulaması. Kendine güvenen, klas, kalitesi yüksek ülkeler ve futbolları için uydurma bir şey. Esasında doğru bir şey değil. Duruma yönelik söylemler zaman zaman hepimizin yaptığı şeyler. Play-off ya da şampiyonluk serisi neyse adı, zorlama bir durum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...