Yıldırım Demirören, Platini görüşmesi tamamlandı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, UEFA Başkanı Platini'ye yaptığı nezaket ziyareti tamamlandı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, yaptığı açıklamada, toplantıda 22 Mart'ta yapılacak UEFA Kongresi öncesinde son hazırlıkların konuşulduğunu söyledi.

NTV Spor 05.03.2012 - 14:40
Yıldırım Demirören, Platini görüşmesi tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'ye yaptığı nezaket ziyareti sona erdi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 2. Başkanvekili Servet Yardımcı ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA Başkanı Michel Platini ile görüşmek üzere yerel saatle 10.50'de UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezine geldi. UEFA Başkanı Platini ile görüşme planlanandan yaklaşık 20 dakika gecikmeli başladı.

TFF-UEFA buluşmasının ardından Türk basın mensuplarının sorularını TFF Başkanı Demirören'in yerine UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik yanıtladı.

Erzik, görüşmenin bir tanışma toplantısı olduğunu belirterek,  "Olması gereken bir görüşme oldu. Özetle bunu söyleyeceğim. Biliyorsunuz İstanbul'da çok yakın bir zamanda 22 Mart'ta, UEFA'nın kongresi var. 53 ülkenin federasyon başkanları, genel sekreterleri İstanbul'a gelecek. Dolayısıyla bu kongreden önce herhangi bir eksiklik var mı bütün bunları gözden geçirdik hep birlikte. Gelecek günler için karşılıklı iyi temennilerle herkesin birbirine yardımcı olması gerektiği konuşuldu. Detaya inmedik. Ayrıntılar sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu toplantının gündeminde yoktu. Tabii ki herkes görevini yapıyor. Federasyonumuz, kendi görevlerinin bilincinde. UEFA da kendi üstüne düşen görevlerinin bilincinde" dedi.

"TOPLANTIDA ŞİKE GÖRÜŞÜLMEDİ"
Türkiye gündeminde yer alan şike konusunun Demirören-Platini görüşmesinin gündemine gelip gelmediği sorulan Erzik, "Hayır, onlar bugünkü toplantının gündeminde yoktu. Zaten gördüğünüz gibi yarım saat karşılıklı iyi temennilerle geçti" diye konuştu.

Toplantının tanışma toplantısı olduğunun altını çizen Erzik, "Tanışma toplantısı. Gerçi gıyaben başkanımızı da tanıyorlar. Böyle karşılıklı el sıkıp oturmak, görüşmek, bu UEFA'nın geleneksel tanışma toplantısını yapmak iyi oldu. Bir an evvel olduğu için hepimiz memnunuz" dedi.

Toplantının tek gündem maddesinin İstanbul'daki UEFA Kongresi olup olmadığı sorulan Şenes Erzik, "Hayır, tek gündem maddesi o değildi. Tek gündem maddesi tanışma toplantısıydı. Birbirini bilmek, kimle konuştuğunu, kimle iş birliğini yapacağını bilmek. Herkes açısından bunun bilinmesi gerekiyordu. Ama gündem olarak iki taraf da kongreyi öncelikle konuştu" ifadelerini kullandı.

UEFA Asbaşkanı Erzik, şike ilgili süreç hakkında yorum yapmaktan kaçınarak, "Bütün bunlar benim konum değil. Başkan sağ olsun konuşma yetkisini bana verdi. Ama benimki buraya kadar" diye konuştu.

Şenes Erzik toplantıda, UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino'nun yer aldığı bilgisini de verdi.

Sayfa Yükleniyor...