Terim: Emin adımlarla devam ediyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sivasspor karşısında önemli ve güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, ''Oyuncularımı kutluyorum, play-off'a doğru emin adımlarla devam ediyoruz'' dedi.

NTV Spor 05.03.2012 - 23:40
Terim: Emin adımlarla devam ediyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 4-0 galip ayrıldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Bu kadar soğukta, böyle bir namüsait şartlarda oynayan iki takım oyuncularını da kutluyorum, tebrik ediyorum. Allah'tan büyük bir sakatlık olmadı açıkçası'' ifadelerini kullandı.

Sivasspor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden Terim, ''Bizim için önemli bir galibiyet, güzel bir galibiyet. Sivasspor kadrosuyla, aldığı sonuçlarla, bulunduğu yerle ciddi bir rakip.  Özellikle kendi evinde çok önemli bir rakip. O yüzden alınan farklı galibiyetin anlamı daha da büyük. Oyuncularımı kutluyorum, play-off'a doğru emin adımlarla devam ediyoruz. Buna da bir isim koyalım ki, iki maçı ayıralım. Play-off maçı var, bu maç var, arada bir isim koymak lazım. Buna 'play' diyelim istiyorsanız'' diye konuştu.

Play-off öncesinde çok iyi gittiklerini belirten Terim, ''Çok şükür iyi gidiyoruz, inşallah böyle devam ederiz'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın bu galibiyetle puanını 66'ya çıkardığını ve açık ara önde gittiğini belirten bir basın mensubunun, ''Ancak kamuoyunda farklı şeyler de söyleniyor. Mesela Galatasaray'ın bu sezon rakiplerine oranla daha sorunsuz devam ettiği, Fenerbahçe'nin farklı konularda, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki mücadelelerinden dolayı bu yarışta geri kaldığı şeklinde bir kamuoyu var. Saha sonuçlarında bu durum avantaj sağladı mı Galatasaray'a?'' şeklindeki sorusunu Terim, ''Kamuoyu kaç kişi? Biliyorsunuz bizde 3 kişiye de 'kamuoyu' deniyor da o yüzden. Arkadaşlar Galatasaray Avrupa şampiyonu olduğu zaman hem kupayı, hem ligi, hem ne varsa hepsini aldı. Lütfen mantıklı, emeğe saygı duyan sorular olursa memnun olurum'' ifadeleriyle cevapladı.

Eksi 11 derecede mücadele ettiklerini ifade eden Terim, ''Kamuoyu 3 kişiyse bunu bana soru olarak getiremezsiniz, getirmemeniz gerekir. En azından siz bizimle her saniye berabersiniz. Çekilen çileyi, akıtılan teri, verilen emeği siz biliyorsunuz yani her söyleneni buraya getiriyor musunuz? Hiç kimseden hiç duymadım, ben sizden duyuyorum. Öyle bir avantaj yok, oynamazsanız hiçbir şey yok. Oynayan bir takım var'' dedi.

''HERKES MÜTHİŞ BİR ÖZVERİ, MÜTHİŞ BİR MÜCADELE GÖSTERDİ''
Galatasaray'ın zorlu bir yolculuğun ardından Sivas'a geldiğini, yorgunluğun ve saha şartlarının takım için dezavantaj olduğunu belirten bir basın mensubunun, tüm olumsuzluklara rağmen Galatasaray'ın 4 farklı bir galibiyet elde ettiğini, şampiyonluğu çok isteyen bir takım görüntüsü sergilediğini ve kaleci Muslera'nın çok iyi maç çıkardığını söylemesi üzerine Terim, ''Bir bütün olarak bakmamız lazım. Bugün hakikaten giren, çıkan, oynayan, kaleden en uca kadar herkes müthiş bir özveri, müthiş bir mücadele gösterdi. Başka türlü de olmaz zaten. Zor da bir yolculuk yapıldı. Olabilecek en zor şartlarda gelinildi ama bu hiçbir zaman bir bahane olarak öne sürülmedi. Olmasa iyiydi ama oluyor, bunlar var. O yüzden o konsantre bizim adımıza çok önemli. O işi sarmalamak, o işi bu şekilde kucaklamak bizim adımıza çok önemli. Bir takım olunduğu zaman bunlar çeşitli elementlerle oluyor, çeşitli unsurlar bir araya gelince oluyor. Bu da bir tanesi.'' dedi.

Soğuk havaya dikkati çeken Terim, ''Oyuncularım hakikaten bugün tebriğe şayan, takdire şayan bir oyun oynadılar. Çünkü Sivasspor kolay alt edilecek bir takım değil, her an her şeyi yapabilecek bir takım. Özellikle kendi evinde başarılı bir takım. O yüzden anlamı daha da büyük'' dedi.

Yapmadığı bazı açıklamaların kendi adıyla basına yansıtıldığına dikkati çekerek, hiç kimseyle röportaj yapmadığını ve beyanat vermediğini kaydeden Terim, ''Lütfen daha dikkatli olursak çok memnun olurum. Çünkü ne amaç edindiği çok açık, ne diye yapıldığı çok açık. Biraz daha dikkatli olunursa memnun olurum, yalan demiyorum, doğru olmayan şeyleri yapmazsak memnun olurum. Ben de okuyorum gazeteleri. Zaten hepiniz de biliyorsunuz, basın toplantısı veyahut Lig Tv'nin maç sonrasının haricinde ben konuşmuyorum. Benim 3 maç önceden soyunma odasında konuşmuşum gibi aktarılması çok hoş bir şey değil. Rica ediyorum, biraz daha dikkatli olursanız memnun olurum'' ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...