MHK'nin vazgeçilmezi Çakır!

Spor Toto Süper Lig'de 29 hafta geride kalırken, Cüneyt Çakır 18 maçla en fazla görev alan hakem oldu.

NTV Spor 07.03.2012 - 11:40
MHK'nin vazgeçilmezi Çakır!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2011-2012 sezonunda ligin en tecrübeli hakemi Cüneyt Çakır'dan vazgeçemedi.

Spor Toto Süper Lig'de 29 hafta geride kalırken, Cüneyt Çakır yönettiği 18 karşılaşmayla ilk sırada yer aldı. Çakır, görev aldığı maçlarda toplam 86 sarı ve 6 kırmızı kart gösterirken, 2 kez de penaltı noktasını işaret etti.

Özgür Yankaya ise 17 maçlık performansıyla Cüneyt Çakır'ın ardında yer aldı. Fırat Aydınus, Halis Özkahya, Mustafa Kamil Abitoğlu ve Tolga Özkalfa ise 16'şar maçla bu hakemleri takip etti.

KIRMIZI KARTLAR
Ligde geride kalan karşılaşmalarda en fazla kırmızı kartı ise Mustafa Kamil Abitoğlu gösterdi. Abitoğlu, görevlendirildiği 16 müsabakada futbolculara 9 kez kırmızı kart göstererek, bu kategoride ilk sırada yer aldı. Bu kategoride Kuddusi Müftüoğlu 7, Cüneyt Çakır ve Halis Özkahya ise 6'şar kırmızı kartla Abitoğlu'nu izledi.

PENALTILAR
Spor Toto Süper Lig'de penaltı noktasını en fazla gösteren hakem ise Fırat Aydınus.

Aydınus, görev aldığı 16 karşılaşmada 8 kez ''beyaz noktayı'' işaret etti.

Fırat Aydınus'un ardından İlker Meral ve Mustafa Kamil Abitoğlu 7'şer, Hüseyin Göçek ise 6 kez penaltı noktasını göstermek üzere düdük çaldı.

BİR MAÇTA 2 HAKEM
Ligde bu sezon ilk kez bir maçı 2 hakem yönetti.

29'uncu haftada Gaziantep'te oynanan Gaziantepspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında hakem Yunus Yıldırım görevlendirildi. Yıldırım, karşılaşmanın 24'üncü dakikasında sakatlanınca, yerini 4'üncü hakem Hakan Özkan'a bıraktı. Bu olayla birlikte bir Spor Toto Süper Lig maçında iki hakem birden görev almış oldu.

Sayfa Yükleniyor...