"Şike yapacak olsam kendim için yapardım"

Teknik direktör Bülent Uygun, şike yapacak olsa kendisi için yapacağını belirtirken, kariyerini yurt dışında sürdürebileceğinin sinyallerini verdi.

NTV Spor 09.03.2012 - 11:37
"Şike yapacak olsam kendim için yapardım"

Teknik direktör Bülent Uygun, "Şike yapacak olsam kendim için yapardım. Takımım başarılı olsun diye yapardım. Şaibeye yer olmayan bir şampiyonluk istiyorum" dedi.

Şike iddialarına yönelik operasyonda tutuklandıktan bir süre sonra serbest bırakılan Uygun, AA muhabirine, Sivasspor'un teknik direktörüyken son 2 haftada şampiyonluğu kaçırmalarına rağmen şike yapmadığını ve başka takımların başarısı için de yapmayacağını söyledi.

Futbol hayatı boyunca formasını giydiği takıma en iyi hizmeti verdiğini savunan Bülent Uygun, "Elde ettiğim başarılar ve hedeflerim de daima bu yönde olmuştur" diye konuştu.

O sezon şampiyonluğu son 2 haftada kaçırdıklarını anımsatan Uygun, "Çok sayıda takımda şampiyonluğa oynadım. Mesela Galatasaray'ın 79 puanla şampiyon olduğu bir sezon vardı. Fenerbahçe ve Beşiktaş da 73 puan toplamıştı. O dönemde Ankaraspor'un başında Aykut Kocaman vardı. O sezonu biz de 73 puanla tamamlamıştık. Fenerbahçe bizi iki maçta da yendi ve şampiyonluktan olduk o sezon" ifadelerini kullandı.

Bülent Uygun, 2008 ve 2009 sezonunda da Sivasspor ile şampiyonluk yarışına girdiklerini, o sezonda ise şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptırdıklarını hatırlattı.

Şike yapacak bir insanın böyle bir ortamda şampiyon olacağını savunan Uygun, "O sene Ankaraspor ile 1 maçı alıp, diğerini kaybettik. Fenerbahçe karşısında da 1 maç berabere kaldık ve şampiyonluğu kaybettik. Yani şike yapacak olsam kendim için yapardım. Kendi takımım başarılı olsun diye yapardım. Ben şaibeye yer olmayan bir şampiyonluk istiyorum. Öbür türlü istesem ve yatkın olsam yapardım. Kendi başarım için yapmadığımı, rakibim için niye yapayım? Yani o sezon da Fenerbahçe beni şampiyonluktan etti." diye konuştu.

"FENERBAHÇE'NİN BÜYÜKLÜĞÜNDEN VE DOĞRULUĞUNDAN ŞÜPHEM YOK"
Futbol kariyeri boyunca önemli takımlarda forma giydiğini hatırlatan Bülent Uygun, Fenerbahçe'de büyük başarılar yaşadığını aktardı.

Uygun, Fenerbahçe'de oynamaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe'de gol krallığı ve şampiyonluk yaşadım. Baktığınız zaman operasyonda da daha çok Fenerbahçe ön plana çıkarılıyor. Böyle bir olayda Fenerbahçe ile aynı konumda yargılanmaktan da gurur duyarım. Çünkü, atılan itiraflara rağmen Fenerbahçe'nin büyüklüğünden ve doğruluğundan hiçbir zaman şüphem olmadı" diye konuştu.

Tutuklu kaldığı dönemlerde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile de görüştüğünü, Yıldırım'ın Fenerbahçe'yi iyi yerlere getirdiğini anlatan Uygun, "Kendisi, Fenerbahçe'yi bugünlere getiren adamdır. Hayallerini gerçekleştirmek için hiç durmadan çalışan birisi. Fenerbahçe'yi 15 milyon dolarlık bütçeden 450 milyon dolarlık bütçeye taşıdı. Türk sporuna büyük katkıları olmuştur. Son sözü Fenerbahçe'dir. Aziz Yıldırım, içeride bile Fenerbahçe için yatıp, Fenerbahçe için kalkmaya devam ediyor" dedi.

"HAKEMLER HİÇ YOK OLAYDA"
Bülent Uygun, tutuklanan 20 kişiyi de tanıdığını belirterek, "Bu operasyonda beni içeri almasalardı şaşardım. Yani, düşünün ki beraber olduğumuz dönemler oluyor. Bu adamlarla ben yemek de yerim, çünkü tanıyorum. Bu kadar yani. Başka bir şey yok ortada. Bu adamlarla tanışıklığım vardı ve beni de içeri aldılar" ifadelerini kullandı.

Yapılan operasyonda hakemlerle ilgili bir gelişme olmadığına dikkati çeken Uygun, "Dikkat ederseniz, futbolcular çok yok burada. Yani şike operasyonu var ama futbolcu yok. Hakemler hiç yok. Sadece iki başkan var. Burada alınanların hepsi birbirini tanıyan insanlar. Beraber vakit geçiren insanlar yani. Dolayısıyla olaylar rahatlıkla bir yerlere çekildi. Bu olayda çok büyük haksızlığa uğradım. Ben kendi vicdanımda rahatım ve bu olayın hiçbir zaman içinde olmadım." dedi.

"YURT DIŞINDAN GELEN BAZI TEKLİFLER VAR"
Hedefleri olan bir takımda teknik direktörlük kariyerine devam etmek istediğini anlatan Uygun, bu doğrultuda bazı teklifler aldığını açıkladı.

Uygun, yurt dışından bazı takımlarla görüştüğünü kaydederek, "Gelen bazı teklifler var. Onlarla görüşmelerim sürüyor. Onun dışında Türkiye'den bir teklif var. Ama TFF'ye başvuruda bulunmadım tahkim için. Biraz da dinlenmek istiyorum. Şampiyonluk yarışı içinde olmayı istiyorum" dedi.

Türk futbolunu daha iyi yerlere getirmek istediğine vurgu yapan Uygun, "Antrenörlük kariyerim devam edecek ve şampiyonluklar yaşamak için çalışacağım. Benim için hangi takım olacağı önemli değil. Bazı projelerim var. Onları hayata geçirmek istiyorum yani. Bu projelerle Türk futbolu daha iyi yerlere gelecektir inşallah. Bu hayallerim başaracağıma inanıyorum." dedi.

Sayfa Yükleniyor...