Emre taraftardan daha çok destek istiyor

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli taraftarlardan Galatasaray ile 17 Mart Cumartesi günü oynayacakları derbi maçta biraz daha fazla destek beklediklerini söyledi.

NTV Spor 15.03.2012 - 17:27
Emre taraftardan daha çok destek istiyor

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Lig TV'ye verdiği röportajda, bu sezon yaşadıkları zorlu süreçte ayakta durmalarına en büyük vesilenin taraftarlar olduğunu vurguladı.

Emre, ''Bu büyük camiaya, bütün Türkiye'deki diğer camiaların imrenecek şekilde bakmasına sebep olan bence en önemli şey, taraftarımızın bize sahip çıkmasıdır, taraftarın bu koca camianın arkasında durmasıdır. Bu maçta da onlardan her maçtan birazcık daha, bir adım daha fazla destek bekliyoruz. Çünkü derbilerin onlar için de ne kadar önemli olduğunu biz futbolcular biliyoruz ve farkındayız. Bu farkındalıkla idmanlarımıza çıkıyoruz, maça da bu şekilde hazırlanıyoruz'' diye konuştu.

Geçen yıllara bakıldığında derbi maçlarda rakip kim olursa olsun Fenerbahçe'nin bir üstünlüğü olduğunu dile getiren Emre Belözoğlu, ''Bizler burada havayı elimizden geldiği kadar çok fazla germeden sıkmadan yoğun bir şekilde tutmaya çalışıyoruz. Hem takım arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar olsun, gerek yöneticilerimizin buraya kadar gelip bizleri motive etmesi olsun'' dedi.

''İKİ TAKIM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ MAÇ''
Hafta sonunda hem Galatasaray, hem de Fenerbahçeliler için önemli bir maç oynanacağına dikkati çeken Emre, ''Fenerbahçelilere ve Galatasaraylılara 'Sezonun en önemli, en özel maçı hangisi?' diye sorsanız, iki taraf da bu maçı söyler. Çok güzel bir derbi, inanıyorum ki adına layık, yakışır şekilde bir mücadele olur. Kendi sahamızda rakibimize uzun senelerdir büyük bir üstünlüğümüz var, bunu devam ettirmek istiyoruz. Bunu yapabilecek güçteyiz ve inanıyoruz. Taraftarlarımızın bu sene vermiş oldukları mükemmel destekle rakibimizi yenmek istiyoruz. Önemli bir maç olduğunu içeride yaşatmaya çalışıyoruz. Gerek kaptanımız Alex, ikinci kaptan olarak ben ve Volkan olsun, takım arkadaşlarımızı bu maç motive ediyoruz. Zaten hocamız da her maça olduğu gibi bizi bu maça hazırlıyor'' diye konuştu. 

''GALATASARAY GEÇEN SEZON DİP GÖRMÜŞTÜ''
Emre, bir soru üzerine,  Fenerbahçeli futbolcu olarak Galatasaray hakkında yorum yapmasının doğru olmayacağını kaydederek, ''Ama Fatih Terim'in olduğu yerde her zaman başarı olmuştur'' dedi.

''Fatih Terim denildiğinde zaten bir inanç, ortaya konan bir başarı vardır'' ifadesini kullanan Emre Belözoğlu,''Geçen sene Galatasaray çok kötü bir sezon geçirmişti, tabiri caiz ise, dip görmüşlerdi. Fatih hoca ile bir çıkışa geçeceklerini düşünüyordum. Ama ne olursa olsun, biz bu sezon kendi performansımızın biraz altında mücadele ettik. Biz de bu anlamda, onlar bizi yendiklerinde nasıl çıkışa geçtilerse, biz de Galatasaray maçını öyle bir maç olarak görüyoruz. Kendi gücümüzü tam anlamıyla yansıttığımızda bu önümüzdeki 10 maçlık periyodu en iyi şekilde geçip, hiç kaybetmeden, hepsini kazanmak istiyoruz. İnşallah Galatasaray maçıyla bir başlangıç olacağına inanıyoruz. Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu düşünüyorum ama biz kendi sahamızda iyi mücadele edersek, onlardan daha fazla istersek, inşallah gülen taraf biz oluruz'' şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...