Terim'den kupa yorumu!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sivasspor'a 1-0 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmeleriyle ilgili olarak, ilk yarıda gol bulamamalarının önemli sıkıntı yarattığını söyledi.

NTV Spor 21.03.2012 - 00:29
Terim'den kupa yorumu!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sivasspor'a 1-0 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmeleriyle ilgili olarak, ilk yarıda gol bulamamalarının önemli sıkıntı yarattığını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim,  Sivasspor'un iyi bir oyun ve mücadele ortaya koyduğunu söyledi. Rakiplerini tebrik eden Terim, ''İlk yarının 43. dakikasına kadar rakip kalemize şut bile çekemedi. Galatasaray normal oyunu oynayan, baskılı oynayan, kontrolü elinde bulunduran, tehlikeler yaratan, oyunun hakimi olan takımdı. Ama ikinci yarı maalesef mecburi değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Aydın'ın arka adalesinin kötü hale gelmesi nedeniyle onu çıkarmak handikaptı. Derbiden 3 gün sonra bir yorgunluk olacağı kesin. Mümkün mertebe 3 oyuncu değiştirme hakkını sonlara saklamak zorundayken, erken hareket etmek zorunda kaldık. Ardında Riera da bana göre mecburi değişiklik oldu. Beklemedik bir gol yedik. Kupa maçını da lig gibi oynuyoruz. 'Gol yemeyelim, oyun uzasın' demiyoruz. Bu bizim için çok doğru bir hareket değildi. Ondan sonra Sivasspor ikinci veya üçüncü golü bulabilirdi kontra ataklarda. Bu kadar çok kupa almış bir hoca olarak, iki kupayı da almak isterdik bu sezon ama futbolda böyle sonuçlar var. Bu da oyuncularımızın nazar boncuğu olur inşallah'' ifadelerini kullandı.

''OYUNCULARI ELEŞTİRMEK, BUGÜN İÇİN HAKSIZLIK OLUR''
Sarı-kırmnızılı oyuncuların bugün etkisiz kalmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, futbolcularına sahip çıkan Terim, ''Sezon başından beri muhteşem grafik çiziyorlar. Bugün için eleştirmek haksızlık olur. Kötü oynayabilirler, formsuz olabilirler ama bu topluluk ilk günden beri çok iyi mücadele ediyor'' diye konuştu.

Bazı oyuncularını bugün dinlendirmiş olmasına değinen Terim, Elmander'in kaşında dikiş olduğunu, Melo'nun ise bel ağrıları bulunduğunu aktarırken, ''Muslera'yı konuşacak olursak da kalecimiz zaten çok iyi oynadı bugün. Ben tam tersini düşünüyorum. Acaba daha çok mu değişiklik yapsaydım diye düşünüyorum. Sivasspor'u çok ciddiye aldığım için mümkün mertebe az değiştirdim kadroyu. Açıkçası sonradan giren arkadaşlarımızın katkı yapmalarını beklerken, bunu yaptıklarını söyleyemeyiz'' ifadelerini kullandı.

Sivasspor'dan beklemedikleri bir anda gol yediklerini kaydeden Terim, ''Bunun telafisi de başka maçta olmadığı için biraz panik yaptılar bence'' dedi.

''DERBİNİN MUHAKKAK ETKİSİ VAR''
Fenerbahçe ile ile kısa süre önce yaptıkları derbi maçın bugünkü maça etkisinin muhakkak olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, ''Ama haftada iki maç oynamalıyız. Bu bir sebep olmamalı. Bunun hesaplamasını biz yaptık. Ona göre oyuncu değiştirdik. Fiziksel anlamda dengeyi tutabilirdik. Mesele, ilk yarıda gol bulamamamız. Bulsaydık, durum çözülürdü zaten. Çok can yakabilen, pozisyon üretebilen Sivasspor'un 43 dakika kalemize şutu yok. O ara golü bulmak lazımdı. Bulmayınca maalesef problem oluyor'' şeklinde konuştu.

''HAKEME, CESUR OLMASINI SÖYLEDİM''
Fatih Terim, karşılaşmanın son anlarında penaltı bekledikleri pozisyona ve maç sonunda hakemle olan diyaloğuna açıklık getirirken, ''Hakeme sadece cesur olmasını söyledim. Başka bir şey söylemedim. Oyuncularımı önünden çektim. Ben daha televizyonda o pozisyonu izlemedim. Herkes, 'çok net penaltıydı' diyor ama yanılabilirim. Hakem kadar görmeyebilirim. İçerde herkes, 'yüzde 1000 penaltı' dedi ancak hepimizin lehine veya aleyhine birtakım kararlar olabiliyor. Ben sadece hakeme her yerde cesur olmasını tavsiye ettim'' diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Engin Baytar'ın zaman zaman ayağına çok top tuttuğunun hatırlatılması üzerine de, ''Engin o kadar çok iyi şey yapıyor ki, yaptığı kötü şeyleri affediyoruz. Topu biraz fazla seviyor. Türk insanı için basit çok zordur. Oturacak tabii. Oturdu oturdu, oturmadı başkası oturacak bizimle'' diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...