'Yiğido' 6 hafta sonra güldü!

Manisaspor'u deplasmanda yenerek ligdeki 6 maçlık galibiyet hasretine son veren Sivasspor, ligde ilk 8'e girme yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

NTV Spor 26.03.2012 - 10:53
'Yiğido' 6 hafta sonra güldü!

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Manisaspor'u 3-1 yenen Sivasspor, ligde 6 maç aradan sonra taraftarına galibiyet armağan etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda geçen hafta salı günü Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenerek çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Sivasspor, ligde de Manisaspor'u dış sahada 3-1 mağlup mağlup ederek, taraftarından alkış aldı. Kırmızı-beyazlı ekip, Manisaspor'u yenerek ligdeki 6 maçlık galibiyet hasretine de son verdi.

25. haftada Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-1 mağlup ettikten sonra ligde çıktığı 6 maçta galibiyet elde edemeyen Sivasspor, ligde 49 gün sonra taraftarına galibiyet sevinci yaşattı. Manisaspor maçı öncesindeki 6 karşılaşmanın 3'ünden beraberlikle, 3'ünden mağlubiyetle ayrılan Sivasspor, bu 6 maçlık periyotta Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a mağlup olmuş, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Orduspor ile berabere kalmıştı.

İLK 8 İÇİN AVANTAJLI BİR KONUMDA
Manisaspor galibiyetiyle puanını 47'ye çıkaran Sivasspor, puan cetvelinde 5. sıraya yükselerek ligde ilk 8'e girme iddiasını son 2 haftaya taşıdı. Bursaspor, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor'u puan sıralamasında geride bırakan Yiğidolar, Manisaspor galibiyetiyle ligde ilk 8'e girme yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Hem ligde, hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden Sivasspor, kupada Galatasaray ve ligde Manisaspor karşısında sergilediği futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarının beğenisini kazandı.

Ligde gelecek hafta sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek olan Sivasspor, son hafta deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak. Kupada Galatasaray'ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken Yiğidolar, ligde de ilk 8 takım içerisinde yer almayı hedefliyor. Manisaspor maçının ardından bugünü izinli geçirecek olan kırmızı-beyazlı ekip, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarına yarın kulüp tesislerinde başlayacak.

MANİSASPOR'A KARŞI DEPLASMANDA İLK GALİBİYET
Manisaspor ile Süper Lig'deki 12'nci randevusuna çıkan Sivasspor, rakibine karşı toplamda 6'ncı, deplasmanda ise ilk galibiyetini elde etti. Sivas'ta 5 kez yendiği Manisa temsilcisiyle iç sahada 1 defa berabere kalan Yiğidolar, dış sahada 4 kez yenilip, 1 defa berabere kaldığı Manisaspor'a karşı deplasmanda galibiyet elde etmeyi başardı.

Manisaspor'a daha önceki sezonlarda deplasmanda 3-1, 1-0, 3-1 ve 3-0 yenilen Sivasspor, rakibiyle 2007-2008 sezonunun 26. haftasında da dış sahada 1-1 berabere kalmıştı.

Sayfa Yükleniyor...