İBB Spor, tarihi fırsatı kaçırdı

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan İBB Spor, 54 yıllık lig tarihinde ''Dört Büyükler''i aynı sezonda yenen 4. takım olma unvanını elde edemedi.

NTV Spor 26.03.2012 - 22:31
İBB Spor, tarihi fırsatı kaçırdı

Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu sonuçla tarihi bir fırsat kaçırdı.

Bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u yenen lacivert-turunculu ekip, Beşiktaş'ı da mağlup edemeyince 54 yıllık lig tarihinde ''Dört Büyükler''i aynı sezonda yenen 4. takım unvanına ulaşamadı.

Sezonun ilk yarısında kendi evinde Galatasaray'ı 2-0, deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenen lacivert-turunuculu ekip, ikinci yarıda ise Fenerbahçe'yi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-2 mağlup etmişti. Bugün Beşiktaş'ı mağlup ederek bu unvanı yakalamak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibiyle 2-2 berabere kalınca bu fırsatı değerlendiremedi.

DAHA ÖNCE 3 TAKIM BAŞARABİLDİ
1959 yılında başlayan ve eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig tarihinde, ''Dört Büyükler'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u aynı sezonda yenebilen sadece 3 ekip bulunuyor.

1987-1988 sezonunda Malatyaspor, kendi sahasında Galatasaray'ı 3-1, Beşiktaş'ı 5-3, Fenerbahçe'yi 1-0, deplasmanda da Trabzonspor'u 3-2 yendi.

2001-2002 sezonunda MKE Ankaragücü, kendi evinde Galatasaray ile Fenerbahçe'yi 2-1, Trabzonspor'u 4-2 yenerken, Beşiktaş'ı İstanbul'da 2-1 mağlup etti.

2006-2007 sezonunda ise Bursaspor, kendi evindeki maçlarda Trabzonspor'u 2-1, Beşiktaş'ı 3-0, Galatasaray'ı 2-0, deplasmanda da Fenerbahçe'yi 1-0 yendi.

GOLÜ ATTI CEZALI OLDU
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da golü atan Efe İnanç, Beşiktaş karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Maçta 6. dakikada golü atan Efe, 15. dakikada Veli Kavlak'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Efe İnanç, takımının ligde gelecek hafta deplasmanda Sivasspor ile yapacağı karşılaşmada takımını yalnız bırakacak.

Ancak Efe İnanç, 83. oyundan alınırken buna tepki gösterdi. Sinirli bir şekilde kenara gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu, montunu sinirli bir şekilde yere atarak doğrudan soyunma odasına gitti.

Sayfa Yükleniyor...