Bülent Uygun'a şok haber!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, teknik direktör Bülent Uygun'un idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki talebini reddetti. PFDK, Mersin İdman Yurdu oyuncusu Mert Nobre'ye ise 3 maç ceza verdi.

NTV Spor 29.03.2012 - 17:35
Bülent Uygun'a şok haber!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Mersin İdmanyurdu futbolcusu Mert Nobre'ye 3 maç müsabakalardan men ceza verirken, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiasıyla idari tedbirli olarak kurula sevk edilen teknik direktör Bülent Uygun hakkındaki tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvuruyu reddetti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre PFDK, futbolda şike iddialarına yönelik dava kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve Elazığspor ile hafta içinde sözleşme imzalayan Bülent Uygun'un idari tedbir kararının kaldırılması talebini değerlendirdi.

Kurul, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiasıyla 15 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, idari tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Bülent Uygun hakkında, idari tedbir kararının kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığı gerekçesiyle, Uygun'un talebini reddetti.

NOBRE'YE 3 MAÇ CEZA
Spor Toto Süper Lig'de takımının Samsunspor ile yaptığı maçta kırmızı kart gören Mersin İdmanyurdu takımının golcü oyuncusu Mert Nobre'ye 3 müsabakadan men cezası verildi.

Bu arada, Eskişehirspor Kaleci Antrenörü Murat Ayhan Aydın'a da, takımının Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptığı karşılaşmada müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı getirdi.

Son olarak 1461 Trabzon forması giyen 20 yaşındaki Zahid Aydın'ın, geçen yıl Sancaktepe Belediyespor forması giyerken takımının Darıca Gençlerbirliği karşılaşmasında doping içeren yasaklı madde kullandığı öne sürülerek, oyuncuya 2 yıl müsabakalardan men cezası verildi.

Kurulun verdiği diğer cezalar ise şöyle:
60 gün hak mahrumiyeti: Erol Gündoğdu (Gümüşhanespor yöneticisi)
5 maç men: Merthan Açıl (Adanaspor futbolcusu)
4 maç men: Emirhan Eren (Sivas Dört Eylül Belediyespor masörü)
3 maç men: Soner Taban (Karsspor futbolcusu)
2 maç men: İzzet Yıldırım (Adanaspor futbolcusu), Selçuk Çalışır (Menemen Belediyespor futbolcusu),
1 maç men: Halil İbrahim Cenik (Belediye Bingölspor futbolcusu), Volkan Serim (Erzurum Büyükşehir Belediyespor futbolcusu)
12 bin 200 lira: Adanaspor
7 bin lira: Adıyamanspor
5 bin 50 lira: Menemen Belediyespor
5 bin lira: Erol Gündoğdu (Gümüşhanespor yöneticisi), Emirhan Eren (Sivas Dört Eylül Belediyespor masörü)
4 bin lira: Elazığspor
3 bin lira: Sakaryaspor
2 bin 400 lira: Tepecikspor
2 bin lira: Çankırıspor, Sarıyer,
Bin 800 lira: BUGSAŞ Spor, Kocaelispor
Bin 50 lira: Erzurum Büyükşehir Belediyespor
Bin lira: Akçaabat Sebatspor, Kahramanmaraşspor, Nazilli Belediyespor, Aydınspor 1923
900 lira: Keçiören Sportif

Sayfa Yükleniyor...