Yıldırım ve Ekşioğlu'na tahliye yok!

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin davada 6 kişi daha tahliye edildi! Ancak F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, F.Bahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, F.Bahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan tahliye edilmedi!

NTV Spor 30.03.2012 - 17:44
Yıldırım ve Ekşioğlu'na tahliye yok!

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin davada 16 tutuklu sanıktan 6'sı daha tahliye edildi.

Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Emre Koçak, Abdullah Başak, Selim Kımıl ve Hakan Karahmet tahliye olurken 93 sanıklı davada tutuklu yargılanan sanık sayısı 10'a indi.

FENERBAHÇE'YE KÖTÜ HABER
Davada Fenerbahçe camiasına beklediği iyi haber gelmedi! Tutuklu yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu ve Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan tahliye edilmedi.

Aynı şekilde davanın 1 numaralı sanığı Olgun Peker'e de tahliye kararı çıkmadı.

YILDIRIM'IN RET GEREKÇESİ
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'ın tahliye talebinin reddine "Kuvvetli suç şüphesi ve sanık beyanları"nı gösterdi.

ÖNEMLİ İSİMLERE TANIKLIK DAVETİ!
Mahkeme heyeti ayrıca Yıldırım Demirören, Mahmut Özgener, Abdullah Avcı, Batur Altıparmak, Levent Kızıl, İlhan Helvacı, Lutfi Arıboğan, Can Arat, Uğur Uçar, Cihan Haspolatlı ve Mahmut Tekdemir'in tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Erman Toroğlu ve Savcı Emrullah İskenderoğlu'nun davaya müdahil olma talebi reddedilirken, Altay ve Bucaspor kulüpleriyle Futbol Federasyonu'nun müdahil olmasına karar verildi.

YENİ DURUŞMA 30 NİSAN'DA
Bu arada bir sonraki duruşmaların 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

ÇAĞLAYAN KARIŞTI
''Futbolda şike'' davasının duruşmasından tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçeliler için tahliye kararı bekleyen Fenerbahçe taraftarlarının beklentileri gerçekleşmeyince Çağlayan'daki adliye önünde olaylar çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftar topluluğunun sayısı özellikle akşam saatlerinden itibaren yoğunlaştı.

Tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakarak alanda uzun bir süre bekleyen taraftarlar, tutuklu bulunan başkan Yıldırım'ın yanı sıra kulüp asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan için tahliye kararı beklediler.

Çevik kuvvet ekipleri, çıkabilecek olaylara karşı gün boyunca adliyenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kararın açıklanmasının ardından Adliye önündeki alanda bekleyen taraftarlar dağılmaya başlarken, bazı taraftarlar çevik kuvvet ekiplerinin üzerlerine şişe, meşale, patlayıcı madde ve taş atmaya başladı. Çevik Kuvvet müdahale etti. Polis ile taraftarlar arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.

Atılan taşlar ve yabancı maddeler nedeniyle aralarında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Avcı'nın da bulunduğu 8 polis yaralandı. Çeşitli yerlerinden yaralanan polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Bu arada 4 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...