Kartal galibiyet peşinde

Spor Toto Süper Lig'de 34. ve normal sezonun son haftasının açılış maçında bugün deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak Beşiktaş, galibiyet hesabı yapıyor.

NTV Spor 05.04.2012 - 10:45
Kartal galibiyet peşinde

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son haftasında bugün deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak.

Sezonun ikinci yarısındaki kötü performansıyla Süper Lig'de zirvenin bir hayli uzağına düşen siyah-beyazlılar, sahasında sezonun ikinci yarısındaki bütün maçları kazanarak müthiş bir seri yakalayıp, ligde kalmayı garantileyen Bülent Korkmaz yönetimindeki Kardemir Karabükspor karşısında sahadan 3 puanla ayrılmak istiyor.

''Kara Kartallar'', Carlos Carvalhal'in görevden alınmasının ardından teknik direktör Tayfur Havutçu yönetiminde çıkacağı maçtan 3 puanla ayrılarak, Süper Final öncesi moral bulup, yeni kulüp başkanı Fikret Orman yönetiminde ilk galibiyetine ulaşmayı hedefliyor.

Süper Lig'de son 11 maçında sadece 2 galibiyet alabilen Beşiktaş, bu süre içinde rakiplerine 6 kez yenildi, 3 maçta da berabere kalarak tam 24 puan yitirdi. Ligdeki son 6 deplasman maçını kazanamayan siyah-beyazlı ekip, son 14 lig maçında da kalesini gole kapatamadı.

Lider Galatasaray'ın 20, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 11, üçüncü Trabzonspor'un da 1 puan gerisinde yer alan Beşiktaş, 54 puanla 4. sırada bulunuyor.

Bülent Korkmaz yönetiminde sezonun ikinci yarasında oldukça başarılı bir performans sergileyen, özelikle sahasındaki 8 maçı da kazanarak rakiplerine puan kaptırmayan Kardemir Karabükspor ise 43 puanla 11. sırada yer alıyor.

Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Tanju Kayhan, Ernst, Mustafa Pektemek ve Cenk Gönen bugünkü maçta forma giyemeyecek. Dünkü idmanda sakatlanan Simao'nun durumu bugün belli olacak. Siyah-beyazlılarda ayrıca Egemen Korkmaz ve İsmail Köybaşı'nın da hafif sakatlıkları bulunuyor.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Sayfa Yükleniyor...