"Havutçu 2013 sezon sonuna kadar görevde!"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, takımın başında bulunan Tayfur Havutçu'nun 2013 sezon sonuna kadar kalacağını söyledi.

NTV Spor 07.04.2012 - 00:36
"Havutçu 2013 sezon sonuna kadar görevde!"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, TNT Televizyonu'nda katıldığı programda, kulüple ilgili soruları cevapladı.

Siyah-beyazlı kulüpte geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen idari ve mali genel kurulda bütçenin onaylanmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Orman, ''Mali genel kurula gideceğiz. Beşiktaş'ın şu anda bir bütçesi yok. Elimizde harcama yetkisi yok. Yaptığımız her hareket kanunsuz anlamına geliyor. O yüzden bir adım atmamız lazım'' dedi.

Eski futbolcuları Nihat Kahveci'nin yanı sıra Quaresma ile ödemeler konusunda sıkıntılar yaşandığının hatırlatılması üzerine Fikret Orman, ''Quaresma ihtarname yolladı. İlk geldiğimiz gün ihtarnamesi geldi. Bugün ödemesi yapıldı. Menajeri üzerinden konu konuşuldu. Sıkıntı yok. Nihat'ın ise geçen seneden alacakları olduğunu, elinde senetler bulunduğunu ve alacağını istediğini biliyorum. Kulübe de çeşitli hukuksal işlemler başlattı. Kendisiyle konuştuk. Geldiği gün ihtilafları çözeriz. Futbolculara yavaş yavaş ödeme yapıyoruz'' diye konuştu.

Kardemir Karabükspor karşısında Almeida ve Egemen Korkmaz'ın kırmızı kart görmesiyle ilgili soruyu siyah-beyazlı kulübün başkanı, ''Disiplinsiz hareketleri tasvip etmem. Bunlar profesyonel futbolcular. Para alamadığı zaman bunu konu eden oyuncular, profesyonelliği de sahada uygulamak zorundalar. Disiplinli olacaklar. Karşı takım tahrik edebilir. Bunlara uymamaları lazım. Her şeyden taviz veririm, ama disiplinden asla taviz vermem'' diye cevapladı.

Başkan Orman, takımın başında bulunan Tayfur Havutçu'nun 2013 sezon sonuna kadar kalacağını dile getirdi.

Fernandes konusundaki soru üzerine Fikret Orman, ''Şahsi bir sempatim var. Ama duygularımla hareket ettiğim bir makamda oturmuyorum. Beşiktaş'ın menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ederim. Eski yönetimleri hep tenkit ettim. Kıymetli oyuncuyu 2 milyon avroya alıp Beşiktaş'a kazandırmışlar. Demek ki iyi iş yapmışlar. İyi transfer, kaliteli oyuncu'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...