Muslera tarihe geçecek mi? (VİDEO)

Galatasaraylı Fernando Muslera, Manisaspor maçı öncesinde, sarı-kırmızılı takımda tarihi bir rekorun eşiğinde bulunuyor. Uruguaylı kaleci, yarınki maçta kalesini gole kapatırsa Galatasaray tarihine geçecek!

NTV Spor 07.04.2012 - 11:37
Muslera tarihe geçecek mi? (VİDEO)

Uruguaylı kaleci, yarınki Manisaspor maçında kalesini gole kapatırsa, sarı-kırmızılı takımda bir sezonda en fazla maçta gol yememe rekorunun sahibi olacak.

Ortaya koyduğu etkili performansla ''Cim Bom''un son yıllarda kalesinde yaşadığı önemli boşluğu dolduran ve takımın bu sezonki başarısında büyük paya sahip olan Muslera, şans bulması halinde, Manisaspor maçında kalesini gole kapatırsa, sarı-kırmızılı takımda bir sezonda en fazla maçta (16 maç) gol yememe rekorunu eline geçirecek.

Sezon başında İtalya'nın Lazio takımından transfer edilen Muslera, bu sezon Galatasaray formasıyla 32 maçta görev aldı. Uruguaylı file bekçisi, 15. dakikasında kırmızı kart gördüğü Kardemir Karabükspor maçı dışındaki 31 maçın hepsinde 90 dakika sahada kaldı.

Bu sezon 90 dakika sahada kaldığı 31 lig maçının 15'inde kalesini gole kapatan Muslera, 34 haftalık maç periyodunun uygulanmaya başlandığı 1994-1995 sezonundan itibaren Galatasaray'da bu başarıyı yakalayan üçüncü kaleci oldu.
Fernando Muslera'nın rakiplere skor izni vermediği 15 maçta, sarı-kırmızılı takım toplamda 25 gol sevinci yaşadı. Uruguaylı kaleci deplasmanda 9, iç sahada da 7 maçta kalesini gole kapadı.

TAFFAREL VE MONDRAGON'U YAKALADI
Bu sezon toplam 15 maçta gol yemeyen Fernando Muslera, Galatasaray'ın geçen hafta Orduspor'u 2-0 yendiği karşılaşmayla sarı-kırmızılı takımın efsane kalecileri Claudio Andre Taffarel ile Aly Faryd Mondragon'un rekorlarına ortak oldu.

Galatasaray'da Taffarel 1998-1999 ile 1999-2000 sezonlarında, Mondragon ise 2004-2005 sezonunda 15'er maçta kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

Sayfa Yükleniyor...