Erdoğan Arıca'yı kaybettik

Türk futbolu bir önemli ismini daha yitirdi! Teknik Direktör Erdoğan Arıca, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.

NTV Spor 10.04.2012 - 10:38
Erdoğan Arıca'yı kaybettik

Türk futbolu önemli bir ismini daha kaybetti. Teknik Direktör Erdoğan Arıca yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayata gözlerini yumdu. Arıca'nın cenazesi bugün Levent Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezalığı'nda toprağa verilecek.  

Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Erdoğan Arıca, 58 yaşında vefat etti. Akciğer kanseri tedavisi gören Arıca, Türk futboluna, futbolcu ve teknik adam olarak uzun yıllar hizmet etti. 
 
Erdoğan Arıca, 24 Temmuz 1954'de Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Futbol hayatı boyunca Malatyaspor (1971-1974), Orduspor (1974-1977), Galatasaray (1977-1981), Fenerbahçe (1981-1986), Diyarbakırspor (1986-1987) ve Sarıyer'de (1987-1989) forma giydi.
 
30 kez A Milli Futbol Takımı forması giyen Erdoğan Arıca, 1990 yılında aktif futbol yaşantısını bırakıp teknik direktörlüğe başladı. Arıca, Dardanelspor, Aliağa, Samsunspor, Gaziantepspor, Malatyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Hacettepe gibi çok sayıda takımı çalıştırdı. 
 
Erdoğan Arıca, son olarak 2010-11 sezonun ilk 2 haftasında Karşıyaka'yı çalıştırmıştı.

NTV Spor olarak Merhum'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Türk futbolunun ve tüm sevenlerinin başı sağolsun.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI...
GALATASARAY

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yayımlanan mesajda, ''Galatasaray'da bir dönem forma giymiş eski milli futbolcularımızdan, ligimizde yer alan pek çok takımda teknik direktör olarak görev alıp Türk futboluna yaşamı boyunca hizmet eden Erdoğan Arıca'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futboluna başsağlığı dileriz'' ifadelerine yer verildi.

FENERBAHÇE
Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinden yayımlanan mesajda, ''1971'de Malatyaspor ile adım attığı profesyonel futbol hayatında, en son 2010'da Karşıyaka teknik direktörü olarak görev yapan Sayın Erdoğan Arıca'nın ani vefat haberini üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. 1981-86 yılları arasında Fenerbahçemizin formasını da taşıyan eski milli oyuncuya Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Türk Futbol Ailesi'ne baş sağlığı dileriz'' denildi.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
TFF'den yapılan açıklamada, ''Merhum Erdoğan Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz'' denildi. Açıklamada ayrıca, Arıca'nın futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeriyle ilgili bilgiler verildi.

SAMSUNSPOR
Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, vefat eden teknik direktör Erdoğan Arıca'nın üç sezon takımlarını çalıştırdığını belirterek, büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.

Yılmaz,  Erdoğan Arıca'nın vefatı dolayısıyla Türk futbol camiasına başsağlığı dileyerek, "Üç sezon takımımızda başarılara imza atan hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendik. Hocamızın kaybı, Türk spor camiasının da büyük kaybıdır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Türk futbolunun başı sağolsun" dedi.

BEŞİKTAŞ
Beşiktaş Kulübü, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden Erdoğan Arıca için baş sağlığı mesajı yayımladı.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Türk futboluna hem oyuncu hem de teknik adam olarak önemli hizmetlerde bulunan Erdoğan Arıca'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 1954 yılında dünyaya gelen ve 1971 yılında futbol hayatına başlayan Erdoğan Arıca, çeşitli takımlarda ve A Milli Futbol Takımı'nda forma giydi. Faal futbolculuk yaşamını noktaladıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Arıca, Ümit Milli Futbol Takımı da olmak üzere çeşitli takımlarda görev yaptı. Türk futboluna hizmetleri ile daima hatırlanacak olan Erdoğan Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

ORDUSPOR
Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkmen, mor-beyazlı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Orduspor'un efsanevi futbolcularından, hemşehrimiz, spor adamı ve başarılı teknik direktör Erdoğan Arıca'nın hayatını kaybettiği haberi, camiamızı derinden üzmüştür. Türk futbol kamuoyu Erdoğan Arıca'nın yokluğunu her zaman yaşayacaktır. Türk futbolu her zaman onun adını hatırlayacak ve onu saygı ile anacaktır."

Türkmen mesajında, Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve Orduspor başta olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı diledi.

GENÇLERBİRLİĞİ
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, vefat eden Erdoğan Arıca'ya kırmızı-siyahlı kulübün vefa borcu olduğunu belirterek, ''Onu her zaman dürüstlüğüyle ve tevazusuyla hatırlayacağız'' dedi.

İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada Erdoğan Arıca'nın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra ''Daha uzun yıllar futbola hizmet verebilecek bir yaştayken aramızdan ayrılmasın çok üzücü'' diye konuştu.

Arıca'nın Gençlerbirliği'ne çok hizmeti ve katkısı olduğunu kaydeden Gençlerbirliği kulübü başkanı, ''2001 yılında, ilk defa bizimle çalışmaya başladığında, herkesin hatırlayacağı kötü bir sezon geçiriyorduk. O sezon takımı ligde bıraktığı gibi, sonraki yıllar başarılı olan kadronun kurulmasında da çok önemli katkıları olmuştur. Bu nedenle tüm Gençlerbirliği taraftarlarının kendisine minnet borcu vardır. Onu her zaman dürüstlüğüyle ve tevazusuyla hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

ESKİŞEHİRSPOR
Eskişehirspor, teknik direktör Erdoğan Arıca için baş sağlığı mesajı yayımladı.

Eskişehirspor'dan yapılan yazılı açıklamada,"Eski milli futbolcu, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'dan rahmet, ailesine ve Türk futbol camiasına baş sağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), vefat eden teknik direktör Erdoğan Arıca için baş sağlığı mesajı yayımladı.

TSYD'den yapılan açıklamada, "Türk futboluna uzun yıllar futbolcu, sonrasında da teknik adam olarak hizmet eden Erdoğan Arıca'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. TSYD olarak Erdoğan Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Türk futbol dünyasına baş sağlığı diliyoruz" denildi.

GAZİANTEPSPOR
Gaziantepspor Kulübü, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "Türk futboluna ve kulübümüze hizmetleri bulunan eski milli futbolcu ve teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz" denildi.

Açıklamada, Gaziantepspor Kulübü'nün Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Türk futboluna başsağlığı dilediği de kaydedildi.

BURSASPOR
Bursaspor Kulübü, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "Kulübümüzün eski teknik direktörlerinden Erdoğan Arıca'nın vefat haberini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız" denildi.

Açıklamada, Bursaspor Kulübü'nün Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Türk futbol camiasına başsağlığı dilediği de kaydedildi.

ÇAYKUR RİZESPOR
TFF 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, vefat eden teknik direktör Erdoğan Arıca için baş sağlığı mesajı yayımladı.

Yeşil-mavili kulüp yönetim kurulunun yayımladığı mesajda, ''2004-2005 ve 2007-2008 futbol sezonlarında takımımızın teknik direktörlük görevini yürütmüş olan Türk futbol tarihinin pek değerli şahsiyeti Erdoğan Arıca'nın vefatından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Başta ailesi olmak üzere, camiamızın, futbol ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.'' denildi.

Sayfa Yükleniyor...