İstatistiklerde G. Saray öne çıkıyor (VİDEO)

Şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip derbi öncesi istatistik kağıdında bir adım öne çıkan taraf Galatasaray.

NTV Spor 20.04.2012 - 18:59
İstatistiklerde G. Saray öne çıkıyor (VİDEO)

Şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip derbi öncesi istatistik kağıdında bir adım öne çıkan taraf Galatasaray.

Bu sezon evinde sadece 1 kez kaybeden sarı-kırmızılıların derbi performansı da parlak. Arena'ya puan farkını azaltmak amacıyla gelen Fenerbahçe'nin ise özellikle deplasman karnesi oldukça zayıf...

Spor Toto Süper Final'de Galatasaray-Fenerbahçe maçı, iki takımın hedefleri açısından büyük önem taşıyor. Grup'ta 5 puan farkla lider durumda bulunan Galatasaray, Fenerbahçe'yi yendiği takdirde bitime 4 hafta kala farkı 8 puana çıkartacak ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj elde edecek. Buna karşılık Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'da galip gelirse sarı-kırmızı ekip ile arasındaki puan farkını ikiye indirecek ve son 4 haftada şampiyonluk yarışı iyice kızışacak. Maçın berabere bitmesi halinde belki iki takım da fazla üzülmeyecek, ama Galatasaray 5 puanlık avantajını koruyarak az da olsa maçtan karlı çıkan takım olacak.

Şampiyonluk Grubu'na Beşiktaş galibiyeti ile başlayan Galatasaray, grupta evindeki ilk maçını oynayacak. Sarı-kırmızılılar normal sezonda evinde oynadığı 17 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Galatasaray evinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yendi, Trabzonspor ile berabere kaldı.

Fenerbahçe ise gruba sahasında 2-0'lık Trabzonspor galibiyetiyle başladı. Sarı-lacivertli ekip, şu ana kadar ligde iç sahada en başarılı takım... Ancak normal sezonda deplasmanda oynadığı 17 maçta 28 puan kaybetti. Fenerbahçe bu maçlarda 6 galibiyet, 5 beraberlik, 6 yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler bu sezon deplasmanda Galatasaray'a yenildi, Beşiktaş ve Trabzonspor ile berabere kaldı. Kısacası bu sezon deplasmanda henüz derbi kazanamadı.

Sayfa Yükleniyor...