''Kimseden çekinecek bir durumumuz yok''

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 29 Nisan Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşma öncesinde rakiplerinden çekinmediklerini söyledi.

NTV Spor 26.04.2012 - 16:13
''Kimseden çekinecek bir durumumuz yok''

Tayfur Havutçu, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile oynayacakları derbiyi mutlaka kazanmak istediklerini belirtti.

Rakiplerinin kazanması halinde daha iddialı bir hale geleceğini kaydeden Havutçu, heyecanı yüksek bir karşılaşmanın sporseverleri beklediğini dile getirerek, 2 maçımızda da bana göre dönem dönem çok iyi oynadık. Yakaladığımız pozisyonlar da vardı ama maalesef bunları değerlendiremedik. Rakiplerimiz yakaladıkları pozisyonları değerlendirdi ve mağlup olduk. Bir şanssızlık daha yaşadık, 2 hafta üst üste yediğimiz goller ofsayttı. Bu da bizi ayrıca üzdü. Bu kadar zorluk derecesi yüksek karşılaşmalarda özellikle hakemlerimiz daha dikkatli olmaları gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

Siyah-beyazlı oyuncuların, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında yakaladıkları net fırsatları değerlendiremediklerini ifade eden Havutçu, ''Maç içinde son tercihi oyuncular yapıyor. Galatasaray maçında 1-2  tercih hakkını yanlış kullandık. Trabzonspor maçında da... Bir derbi maçında en fazla 2-3 pozisyon yakalarsınız. Biz bunları yakalıyoruz ama gole çeviremiyoruz. Bu şanssız dönemi bu maçla kıracağımıza inanıyoruz'' dedi.

"İNŞALLAH BU HAFTA GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPARIZ"
Sezon başında siyah-beyazlı takımda havanın çok olumluyken, futbolda şike soruşturması nedeniyle takımdan ayrılmak durumunda kaldığını hatırlatan Tayfur Havutçu, ''Sezon başında çok iyi hazırlanıyorduk. İstek arzu üst düzeydeydi. Bu süreçten saha içinde en çok etkilenen takım biz olduk. Maalesef bu durumlara gelindi. Tablo ortada zaten ligde. Biz şimdi bahane üretmeye gelmedik. Çalışmaya geldik. Oyuncularımın idmanlarda gösterdikleri performanstan çok memnunum. Takımımızın bir galibiyete ihtiyacı var. İnşallah bu hafta güzel bir başlangıç yaparız'' diye konuştu.

''Büyük maçları büyük oyuncular kazanır. Yıldızlardan maçlarda çok şey bekliyor musunuz?'' şeklindeki soruyu Havutçu, ''Saha içinde bir takım görüntüsü verip, mücadelenin içinde olmalıyız. Bunu sahaya yansıttıktan sonra galip gelmemek için hiç bir sebep yok'' diyerek cevapladı.

BEŞİKTAŞ'A YAKIŞIR FUTBOL
Göreve geldiğinde ''Beşiktaş'a yakışır bir futbol sergileyeceğiz'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Havutçu, ''Özellikle son 3 karşılaşmada dönem dönem bunu sergilediğimize inanıyorum. Daha iyi olabilirdi. Eksiklerimizi biliyoruz. Kısa bir dönem var önümüzde. Bir anda her şeyi değişirme şansınız yok. Daha önceden gelen alışkanlıklar var. Bunları yavaş yavaş bitirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra daha üstüne koyarak tüm karşılaşmalarda sahaya yansıtacağız'' ifadelerini kullandı. 

''HER ZAMAN BEŞİKTAŞ'IN MENFAATLERİ ÖNEMLİ''
''Düşüşe geçen Beşiktaş'ta görevi kabul etmeniz kendi adınıza bir risk değil miydi?'' şeklindeki soru üzerine teknik direktör Havutçu, ''Önemli olan Beşiktaş'ın menfaatleri. Bu dönemde de bize ihtiyaç olduğu söylendi. Sağolsun, başkanımız ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bize güvendiler ve bizi göreve getirdiler. Beşiktaş'ı daha yukarılara taşımak için çalışacağız. Tüm çabamız bunun için. Daha önce de belirttim, her zaman Beşiktaş'ın menfaatleri önemli. Görevi devraldım ama Beşiktaş'a faydalı olamayacağıma inandığımda gereğini yaparım'' dedi.

''Şu an Beşiktaş'a faydalı mısınız?'' şeklindeki soruyu ise Tayfur Havutçu, ''Faydalı olacağıma inanıyorum. Şu anda da faydalı olduğuma inanıyorum'' diyerek cevapladı.

SİDNEİ, ALVES VE BEBE'NİN AFFEDİLMESİ
Tayfur Havutçu, siyah-beyazlı ekipte disiplinsiz davranışları gerekçesiyle bir süre önce kadro dışı bırakılan oyuncular Sidnei, Alves ve Bebe'nin bugün affedilmeleri konusunda ise ''Bu arkadaşlarımız yaklaşık 10 gündür bizden ayrı çalışıyorlardı. Devamlı olarak başlarında bir hocamız vardı. Bazı günler çift idman yaptılar. Burada en önemli konu Beşiktaş'ın değerleri. İsimler önemli değil, her oyuncu giydiği formanın hakkını vermek durumunda. Sırf maçlarda değil idmanlarda da. İşimiz bu. Bu arkadaşlar da birkaç kez uyarılmalarına rağmen, maalesef takım izinli değilken özel hayatlarına dikkat etmediler. Bu yüzden ceza aldılar. Kendileri geldi, konuştuk. Amacımız hiçbir oyuncuyu kaybetmek değil, kazanmak. Onlar da bunun farkına vardılar ve bugünden itibaren bizimle çalışmalara katıldılar'' dedi.

''CÜNEYT ÇAKIR İLE GURUR DUYDUK''
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Chelsea takımları arasındaki yarı final rövanş karşılaşmasını yöneten hakem Cüneyt Çakır'ın performansına ilişkin soruyu ise Havutçu, ''Tabii ki performansını beğendik. Sadece bizim beğenmemiz önemli değil, tüm Avrupa beğendi. Tabii gurur duyduk. Bir Türk hakeminin, bu kadar üst düzey bir maçta bu kadar iyi bir maç yönetmesi bizi de gururlandırdı'' diye cevapladı.

BOBO İDDİALARI
Takıma dönmek istediği öne sürülen siyah-beyazlı takımın eski oyuncularından Bobo'dan kendisine bir mesaj ulaşmadığını ifade eden Tayfur Havutçu, ''Yabancı oyuncu sayımız bayağı fazla. Sezon sonu en doğru kararı yönetim kurulumuzla oturur veririz'' dedi. 

Medyada kendisine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Havutçu, ''Daha önce yabancı teknik direktörler çalışıyorken, 'Neden yerli teknik direktör çalışmıyor?' deniliyordu. Şimdi de yabancı hayranlığı başladı. Biz işimize bakıyoruz. Yönetim kurulumuz ve başkanımız bu görevi verdi. Yazılanları fazla da takip etmiyorum'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...