Beşiktaş'a UEFA'dan para cezası (Video)

Mali konularla ilgili UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş'a, 500 bin euro para cezası ve uyarı verildi.

NTV Spor 01.05.2012 - 17:41
Beşiktaş'a UEFA'dan para cezası (Video)

Beşiktaş'ın UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi tarafından mali konularla ilgili yaptığı görüşme sona erdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Avukat Emin Özkurt, "UEFA, şu anda Beşiktaş'a herhangi bir ceza vermedi. Ancak Siyah-beyazlı kulüp 5 yıl içinde UEFA kriterlerine aykırı hareket ederse, 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme cezası alacak" dedi.

UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi tarafından mali konularla ilgili görüşmeye davet edilen Beşiktaş Kulübü, bu disiplin yargılamasına Başkan Fikret Orman ve Avukat Emin Özkurt ile katılmıştı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına konuşan Kulüp Başkanı Fikret Orman, "Çok ağır bir suçlamayla karşı karşıyaydık. Bu yüzden çok çekişmeli ve zorlu bir toplantı oldu. Ama UEFA'nın bize göstermiş olduğu centilmenliği hiçbir zaman unutamayız" diye konuştu.

Avukat Emin Özkurt ise, "UEFA, şu anda Beşiktaş'a herhangi bir ceza vermedi. Ancak Siyah-beyazlı kulüp 5 yıl içinde UEFA kriterlerine aykırı hareket ederse, 2 yıl Avrupa kupalarından men edilme cezası alacak" şeklinde konuştu.

KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI
Beşiktaş Kulübü'nden yapılan resmi açıklamada, "UEFA tarafından kulubümüze, 3 yıl içerisinde hak kazanılan önümüzdeki ilk Avrupa müsabakasından men edilme cezasi verilmesi talebi, yapılan savunma neticesinde, Disiplin Kurulu tarafından reddedilmiştir.

Buna karşılık, kulübümüzün lisans kriterleri ile ilgili benzeri sorunları tekrarlamasi halinde, önümüzdeki 5 sezon içerisinde 2 defa UEFA kupalarına katılamayacağına hükmolunmuştur.

Beşiktaşımız'ın Avrupa kupalarından men edilmediğini özellikle belirtir, sadece geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmemiz sebebi ile 500 bin EURO para cezasi verildiğini belirtiriz.

Bu kararın verilme gerekçeleri arasında bilhassa "Fikret Orman tarafından temsil olunan yeni yonetim anlayışının ve savunma heyetinin bıraktığı iyi izlenimin etkili oldugu" UEFA Disiplin Kurulu tarafından ozellikle vurgulandı.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Sayfa Yükleniyor...