Tahkim Kurulu'ndan ret

Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'a Tahkim Kurulu'ndan kötü haber. Kurul, bu kulüplerin futbol disiplin talimatındaki 58. ve 105. maddelerdeki değişikliklere yapılan itirazlarını reddetti.

NTV Spor 04.05.2012 - 22:26
Tahkim Kurulu'ndan ret

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor kulüplerinin, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesindeki değişikliğe ve Talimat'a 105. maddenin eklenmesine ilişkin yaptıkları itirazları reddetti.

Kurulun bugünkü olağanüstü toplantısının ardından yapılan açıklamada, üç kulübün 58. maddede değişiklik yapılmasına ve disiplin talimatına 105. maddenin eklenmesine ilişkin itirazlarının reddedildiği bildirildi.

Alınan kararlarda ayrıca, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Etik Kurulu raporunda adı geçen bütün kulüpleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etmesine yaptığı itirazların da reddedildiği belirtildi.

Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor kulüplerinin, 58. madde ve 105. maddeyle ilgili itirazlarının reddine ilişkin açıklamada, ''TFF Yönetim Kurulu'nca 5894 sayılı TFF Kanunu'nun 3. maddesi ve TFF Statüsü'nün 35/i maddesi uyarınca münhasıran sahip olduğu düzenleme yapma yetkisi uyarınca Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinde değişiklik yapılmasına ve 105. maddenin eklenmesine dair düzenlemenin, TFF Kanunu'na ve Statüsü'ne, UEFA ve FIFA düzenlemelerine aykırı olmadığı anlaşıldığından, başvurunun oy birliğiyle reddine karar verilmiştir'' ifadeleri yer aldı.

Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin, Etik Kurulu raporunda adı geçen tüm kulüplerin PFDK'ya sevk edilmesine yaptıkları itirazların reddiyle ilgili açıklamada ise, ''TFF Statüsü'nün 62/1-f maddesinde Tahkim Kurulu'nun ancak 'Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü ve talimatları uyarınca nihai karar verme yetkisine sahip diğer kurulların verdikleri hukuki sonuç doğuran kararları' inceleyebileceği açıkça düzenlendiğinden ve TFF Yönetim Kurulu'nun itiraza konu kararı hukuki sonuç doğuran nihai bir karar mahiyetinde olmadığından itirazın oy birliğiyle reddine karar verilmiştir'' denildi.

58 AYAKLANMASI BÜYÜYOR

Sayfa Yükleniyor...