Arena'da derbi ateşi!

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile Beşiktaş yarın karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 05.05.2012 - 11:39
Arena'da derbi ateşi!

Türkiye'de futbolun kalbi yarın İstanbul ve Trabzon'da atacak.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda lider Galatasaray ile Beşiktaş, İstanbul Türk Telekom Arena'da, ikinci sıradaki Fenerbahçe ise Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile karşılaşacak.

Her iki maç da saat 19.00'da başlayacak.

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbiyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ile Orkun Aktaş yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ise Mustafa Kamil Abitoğlu düdük çalacak. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu ile Asım Yusuf Öz yapacak. Maçın dördüncü hakemi olarak da Özgür Yankaya görev yapacak.

ŞAMPİYON BELLİ OLABİLİR
Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yarınki maçların sonuçlarına göre Galatasaray, bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edebilir.

Son haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider giren sarı-kırmızılı takım, yarınki derbiyi kazanır, Fenerbahçe de Trabzon'da puan kaybederse, Galatasaray, şampiyonluğu matematiksel olarak ilan edecek. Galatasaray berabere kalır, Fenerbahçe yenilirse, sarı-kırmızılı takım yine mutlu sona ulaşacak.

Fenerbahçe'nin Trabzon deplasmanından galibiyetle dönmesi halinde ise şampiyonluk düğümü gelecek hafta Kadıköy'de yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde çözülecek.

GALATASARAY 18. ŞAMPİYONLUĞA YAKIN
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş'ı ağırlamaya hazırlanan Galatasaray, tarihinin 18. lig şampiyonluğuna yakın durumda.

Ligde normal sezonu en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde tamamlayan, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ise geride kalan 4 maçın ardından 3 puanlık bir avantajı elinde bulunduran sarı-kırmızılı ekip, son 2 maç öncesi 18. şampiyonluğunu elde etmek için avantajlı pozisyonda bulunuyor.

Galatasaray, sezonu mutlu sonla tamamlaması halinde, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 18 şampiyonluk sayısını da yakalamış olacak.

KAZANIP, FENERBAHÇE'NİN PUAN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEK
Galatasaray, yarın yapılacak 5. hafta karşılaşmaları sonunda şampiyonluğunu ilan edebilir.

Fenerbahçe ile arasında 3 puan fark bulunan sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş'ı yenmesi ve Fenerbahçe'nin de Trabzonspor deplasmanında puan yitirmesi halinde, ezeli rakibi Fenerbahçe'yle deplasmanda yapacağı son maç öncesi şampiyonluğu garantilemiş olacak.

Galatasaray berabere kalır, Fenerbahçe yenilirse, ''Cim Bom'' yine mutlu sona ulaşacak.

HASRET 3 SEZONDUR SÜRÜYOR
Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonluğuna yakın durumda bulunan ''Cim Bom''un şampiyonluk hasreti 3 sezondur sürüyor.

Son şampiyonluğunu teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile başlanıp, son 6 haftasında Cevat Güler'in görev aldığı 2007-2008 sezonunda kazanan sarı-kırmızılı takım, ardından geçen 3 sezonda Beşiktaş, Bursaspor ve Fenerbahçe'nin şampiyonluklarını izlemekle yetindi.

GALATASARAY'IN PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK!
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 5. hafta maçında yarın Beşiktaş'ı ağırlamaya hazırlanan lider Galatasaray, kendi taraftarı önünde bu kez kazanmak istiyor.

Türk Telekom Arena'da yaptığı Süper Final'deki 2 maçında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilip, Trabzonspor'la 0-0 berabere kalarak çok önemli puanlar kaybeden sarı-kırmızılı takımın, oldukça kritik maçların oynandığı ligde artık puan kaybına tahammülü yok.

Süper Final'e başlarken elinde bulunan 5 puanlık avantajı son 2 maç öncesi 3 puana düşen ''Cim Bom'', en büyük rakibi Fenerbahçe ile yapacağı son hafta karşılaşması öncesi galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.

GÖZLER SAHADA, KULAKLAR TRABZON'DA
Galatasaray'ın Beşiktaş ile yarın yapacağı maçta, sarı-kırmızılı ekibin matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etme olasılığı bulunuyor.

Şampiyonluk için sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş'ı Türk Telekom Arena'da yenip, Fenerbahçe'nin Trabzonspor deplasmanda puan yitirmesini bekleyecek. Galatasaray, eğer kendi evinde kazanır ve Fenerbahçe de Trabzonspor'a puan kaptırırsa, son hafta öncesi puan farkını 3'ün üzerine yükseltip, şampiyonluğu garantileyecek. Galatasaray berabere kalır, Fenerbahçe yenilirse, ''Cim Bom'' yine mutlu sona ulaşacak.

Süper Final'de oldukça kritik maçlar oynanırken, Galatasaray karşısında Beşikaş'ın, Trabzonspor karşısında da Fenerbahçe'nin galip gelmesi durumunda, bu kez liderlik koltuğuna Fenerbahçe oturacak.

Süper Final'de son maçını Fenerbahçe deplasmanında oynayacak olan ''Cim Bom'', Kadıköy'e rahat bir şekilde gidebilmenin hesaplarını yapıyor.

GÖZLER GOLCÜLERDE
Türk Telekom Arena'da henüz Süper Final galibiyeti alamayan Galatasaray'da, taraftarların gözü golcülerin üzerinde olacak.

Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında çok fazla gol pozisyonuna girilmesine karşın galibiyeti getirecek gollerin bir türlü bulunamayıp, çok önemli puanların yitirilmesi nedeniyle, Johan Elmander, Necati Ateş, Selçuk İnan ve Felipe Melo gibi skor gücü yüksek oyuncuların Beşiktaş maçındaki performansları merakla bekleniyor.

BU SEZON BEŞİKTAŞ'A YENİLMEDİ
Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon güçlü rakibi Beşiktaş'a karşı yenilgi yüzü görmedi.

Normal sezondaki ilk maçı Fiyapı İnönü Stadı'nda 0-0 berabere tamamlayan ''Cim Bom'', ikinci yarıda ise rakibini Türk Telekom Arena'da oldukça çekişmeli geçen bir maç sonrası Elmander'in uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 yenmeyi başardı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu ilk maçında ise Beşiktaş'ı deplasmanda bu kez 2-0 yenen sarı-kırmızılı ekip, siyah-beyazlılar karşısında 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

TERİM CEZALI
Galatasaray Teknik Direktörü Terim, cezası nedeniyle yarın yedek kulübesindeki yerini alamayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e, Trabzonspor maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle dünkü toplantısı sonucu 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası vermişti.

Deneyimli teknik adam, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda şampiyonun belirleneceği son iki haftadaki Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında takımının başında sahaya çıkamayacak.

MUHTEMEL ONBİR
Galatasaray'da, son 3 maçta sahaya sürülen ilk 11'in, Beşiktaş karşısında da değişmesi beklenmiyor.

Sarı-kırmızılı ekibin, Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Necati Ateş ve Elmander 11'i ile siyah-beyazlı rakibine karşı sahada olması öngörülüyor.

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak Galatasaray-Beşiktaş maçını hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Bülent Yıldırım, Süper Final'de Galatasaray'ın Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 yendiği müsabakanın da hakemiydi.

EZELİ REKABETTE 330. RANDEVU
Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, yarın yapacakları Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu derbisiyle birlikte 330. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 88 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 329 maçın 115'ini Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazanırken, 109 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 461 golüne, siyah-beyazlılar 435 golle karşılık verdi.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE
Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 107 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 107 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 38, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 39 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 128 golüne, ''Kara Kartallar'' 112 golle karşılık verdi.

İki takım arasında bu sezon Lig Grubu'nda yapılan maçlarda taraflar Fiyapı İnönü Stadı'nda 0-0 berabere kalırken, Türk Telekom Arena'da Galatasaray, son dakika golüyle 3-2 galip geldi. Süper Final'de ise Fiyapı İnönü Stadı'ndaki derbiyi Galatasaray 2-0 kazandı.

Sayfa Yükleniyor...