"Niyet başka olsa Yıldırım'a ceza verilirdi"

PFDK'nın Trabzonlu üyesi Yusuf Reha Alp, NTV Spor Radyo'ya konuştu. Alp, verilen cezalar hakkında net açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

NTV Spor 07.05.2012 - 13:59
"Niyet başka olsa Yıldırım'a ceza verilirdi"

Futbolda şike operasyonuna ilişkin sportif cezaları veren Profosyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Trabzonlu üyesi Yusuf Reha Alp. NTV Spor Radyo'ya konuştu. Bülent Tuncay ile Editör Masası programına konuk olan Alp, çarpıcı bilgiler verdi.
 
Sözlerine "oy çokluğu ile alınan kararların oy dağılımını açıklayamam" diye başlayan Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Yusuf Reha Alp çarpıcı açıklamalarda buludu.

"SPOR PROGRAMLARININ BİTMESİNİ BEKLEDMEDİK TABİİKİ"
Alp, "Dün öğlen 16:00 gibi başladı toplantı ve gece 02:30'da bitti. Spor programlarının bitmesi, gazetelerin basılmasını beklememiz gibi bir gündemimiz yoktu. Oy birliğiyle alınamayan kararlar üzerinde uzun süreli tartışmalar yaşandığı doğrudur. Kurulda çoğunlukla aynı görüşte olmadığım için, görüş belirtmemin bir önemi yok. Kişilerin eylemlerinin kulüpleri bağlamaması noktasında, kuruldaki diğer arkadaşlarımyla aynı düşünmüyorum. Ama çıkan karara herkesin saygı göstermesi gerekir. Çıkan karar "Fenerbehçe hakkında ceza tayinine yer olmadığına..." kararıdır" diye konuştu.

"EVET TALİMATLA HAREKET ETTİK"
Yusuf Reha Alp, "Bu yedi kişi 1 Mart'ta göreve geldi ve iki aydır evini-çocuğunu bıraktı ve doğru kararı verebilmek için elinden geleni yaptı. Kimse oraya "Fenerbehçe'yi cezalandıracağım" ya da "aklayacağım" diye gelmedi. 7 erkeği iki ay bir yere kapatırsanız, mutlaka tartışmalar çıkacaktı; çıktı da ama kimsenin niyetinden, kimsenin şüphesi olmasın. Talimatla hareket ettiğimiz iddia ediliyor. Evet talimatla ama disiplin talimatıyla. Çoğu karara muhalefet ettim ama bu durum ne onların kararının yanlış olduğunu da benim her düşüncemin doğru olduğunu da göstermez" dedi.

"ETİK KURULU RAPORUNA BAĞLI KALMADIK"
'Etik kurulu raporları mütaladır, bağlayıcılığı yoktur ama önemlidir' diyen Alp, "Neticede değişmeyen tek kuruldur etik kurulu. Raporuna bire bir bağlı kalmadık, onlarla uyuştuğumuz taraftalar da vardı uyuşmadıklarımız da. Ama faydalandık" şeklinde konuştu.

"UEFA TAHKİM SÜRECİNİN DE TAMAMLANIP KESİN KARARIN ÇIKMASINI BEKLİYOR"
İbrahim Akın'ın işlediği suçun karşılığının yeni disiplin talimatına göre ömür boyu men olduğunu söyleyen Yusuf Reha Alp, "Eski talimata göre ise 3 yıl hakmurimiyetidir. Böyle durumlarda talimatnamenin ilgili yaptırımlarının hangi hali tanık lehineyse o uygulanır. İbrahim Akın'a verilen cezanın karşı tarafında bulunan Yusuf Turanlı lisanssız menajerdir ve federasyonun kurulu tarafından cezalandıramaz, kendisini ancak adli makamlar cezalandırır. Yusuf Turanlı'ya da parayı Ahmet Çelebi'nin verdiğini düşündüğümüz için, Ahmet Çelebi'ye de ceza verdik. He "Ahmet Çelebiye'ye parayı kim verdi" derseniz; orasını bilemiyoruz. UEFA'nın disiplin kurulu ve tahkim kurulumuzun verdiğimiz kararları beklediğini biliyoruz. Tahkim süreci olursa ve o aşama da tamamlanıp dosya kesinleşince UEFA'ya iletilecektir kararlar" dedi.
 
"NİYET BAŞKA OLSAYDI AZİZ YILDIRIM'A CEZA VERİLİRDİ"
"Ben kaçmam. Hep buradayım. Her soruya cevap veririm" diyen Alp, "Ne karar çıkarsa çıksın, birileri memnun olmayacaktı. Ama belki de şimdi hiç kimse memnun değil; onu da bilemiyoruz. Yüzde yüz kişilerle kurumları ayırma gibi bir niyet olsaydı; Aziz Yıldırım'a da  ceza verilir "kişiler ayrı kurumlar ayrıdır" da denebilirdi" diye konuştu.
 
Yusuf Reha Alp yeni çıkan kitabı "Talkın" ile ilgili bir hatırlatma üzerine ise "Türkiye'de artık futbol konuşmayalım; edebiyat konuşalım" ifadesini kullanarak, yayından ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...