Suat Kılıç'tan Süper Final mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Süper Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynanacak ve şampiyonu belirleyecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için, ''Her iki takıma da başarılar diliyorum. Kazananın Türk futbolu olmasını temenni ediyorum'' dedi.

NTV Spor 08.05.2012 - 23:20
Suat Kılıç'tan Süper Final mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Süper Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynanacak ve şampiyonu belirleyecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için, ''Her iki takıma da başarılar diliyorum. Kazananın Türk futbolu olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Suat Kılıç, Conrad Otel'de düzenlenen Olimpiyat Gecesi'nin ardından basın mensuplarının futbolla ilgili sorularını cevapladı. Şampiyonluk Grubu'ndaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Kılıç, ''Böylesine bir maçta herhangi bir takım yönünde kanaat belirtmemiz söz konusu değil. Yalnız takımlardan birinin kazanması yanında, nihayetinde Türk futbolunun kazanmasını çok arzu ediyorum'' diye konuştu.

''SIKINTILI BİR SEZON GERİDE KALDI''
Futbolda sıkıntılı bir sezonun geride kaldığını kaydeden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

''Belki de futbol tarihimizin en zorlu sezonunu hep birlikte yaşadık. Gerilimler büyük ölçüde geride kaldı ama tribünlerde zaman zaman yaşananlar da çok tasvip edilmesi mümkün olan şeyler değildi. Geri dönüp bakıldığında her bir taraftarın yaşanan olumsuzluktan dolayı kendi muhasebesini kendisinin yaptığını düşünüyorum. Ufak kitlelerin yaptığının bütün camialara mal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Önümüzde yeni bir sezon var. Hepimizin gönlünden geçen Türk futbolunun yeni sezona tamamen sorunsuz, problemsiz şekilde sıfır sorunla girebilmesidir. Bu yönde taraftara, spor camiasına, kulüp yönetimlerine, futbolculara düşen görevler var. Herkes, görevini ve sorumluluğunun gereğini yerine getirirse tribünler çok sükunet içinde sezonu tamamlamayı başarabilir diye düşünüyorum.''

''HERKES SORUMLULUĞUNUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİRSE...''
Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylarla ilgili yöneltilen bir soru üzerine bakan Kılıç, ''Maç yorumcusu değilim, maça özel yorum yapmam. Türkiye'de yürürlükte bulunan kanunlar her şart altında uygulanacaktır'' dedi.

Bakan Kılıç, 6222 sayılı kanunun, özellikle gelecek sezondan itibaren kolluk birimleri tarafından uygulanacağını vurgularken, ''Mülki amirler bu yönde uyarılarını almış durumdalar. Herkesin sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik olarak kendine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Herkes sorumluluğunun gereğini yerine getirirse, arzu edilen tablo ortaya çıkacaktır. Bunun dışında bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Sporun her şeyden önce spor olduğunu görebilmek, taraftarlığın her şeyden önce spor kulübüne yönelik taraftarlık olduğunu görebilmek gerekli. Sporda centilmenlik ruhunun tribünlere yansıması halinde, herkes zaten arzu edilen tabloyu görecektir'' ifadelerini kullandı.

SÜPER FİNAL UYGULAMASI
Bu sezon uygulanan Süper Final hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine de Suat Kılıç, ''Bu gibi kararları TFF alır. Kişisel görüşümü ortaya koymam. Paylaşırsam kendileriyle paylaşırım. Federasyon özerktir ve bu özerk yapı içinde kararları almak, uygulamak ve kulüplerle paylaşmak durumundadır. Özerk yapısı içinde federasyon kararlarını alır ve uygular. Türkiye'de futbolun yöneticisi TFF olduğu kadar futbolun paydaşları da vardır, bunlar da kulüplerdir. Ne yaparlarsa yapsınlar ama kulüplerle istişare ederek yapsınlar'' diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...