Konya Gakkoş'u 4 golle uğurladı

Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı geçen hafta garantileyen Elazıspor, ilk 2 şansını yitirip Play-Off'u beklemeye başlayan Konyaspor'a deplasmanda 4-1 mağlup oldu. Elazığspor sezonu 2. sırada tamamlayıp Süper Lig'in yolunu tutarken, Konyaspor Play-Off'ta Kasımpaşa ile eşleşti.

NTV Spor 13.05.2012 - 17:59
Konya Gakkoş'u 4 golle uğurladı

Konyaspor ile Elazığspor, Bank Asya 1. Lig 34. hafta maçında Konya'da karşılaştı.
 
Ev sahibi ekip ilk 2 şansını geçen hafta yitirmiş ve gözünü garanti olan Play-Off'a çevirmişti. Konuk ekip ise Süper Lig biletini geçen hafta kapmış ve ligi 1. sırada bitirmek dışında bir hedefi kalmamıştı.

Maçta ilk gol Elazığspor'dan gelse de Konyaspor ikinci yarıda üstüste bulduğu gollerle mücadeleyi farklı kazanmayı bildi.

Konuk ekip 10. dakikada Oktay Pop ile 1-0 öne geçti. Mahamoudou Kere'nin 26. dakikadaki golüyle ise ilk yarının sokru belirlendi: 1-1
 
Mücadelenin ikinci yarısında ev sahibi ekip gollerini arka arkaya sıraladı. Henüz 46. dakikada Ali Kireş, Konyaspor'u 2-1 öne geçirdi. Bu golün ardından Can Parlayan sahne aldı ve önce 55. ardından da 71. dakikalardaki golleriyle Konyaspor'u 4-1 öne geçirdi.

Maçta başka gol olmayınca Konyaspor sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.
 
Bu arada 78. dakikada Sinan Özkan'ın kırmızı kart görmesiyle Elazığspor mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

KONYASPOR: 4 - ELAZIĞSPOR: 1
Stat: Atatürk
Hakemler: Barış Şimşek, Baki Tuncay Akkın, Hakan Yemişken
Konyaspor: Ercüment, Ali Kiriş  (Dk. 62 Ali Dere ), Abdullah, Feyyaz  (Dk. 72 Selim ), Abdülkerim Kılıç, Rıfat, Kere, Ertuğrul, Can, Serbay  (Dk. 74 Tolga ), Abdülkerim Bardakçı
Elazığspor: Erşen, Ozan, Göksu, Murat Selvi, Taylan  (Dk. 73 Kösal ), Erdal, Oktay, Alper, Yusuf  (Dk. 44 Alaattin ), İbrahim, Sezai  (Dk. 60 Sinan )
Goller: Dk. 10 Oktay (Elazığspor), Dk. 26 Kere, Dk. 47 Ali Kiriş, Dk. 56 ve Dk .71 Can, (Konyaspor)
Kırmızı Kart: Dk. 78 Sinan (Elazığspor)
Sarı kartlar: Dk. 45 Ali Kiriş, Dk. 87 Selim, Dk. 89 Ali Dere (Konyaspor)
 
ELAZIĞSPOR 2. OLDU
Süper Lig'e çıkmayı geçen hafta garantileyen Elazığspor, bu yenilgiyle ligi 2. sırada tamamladı. Akhisarspor'un Rize deplasmanında 3 puan alıp ligi şampiyonlukla bitirmesiyle Gakkoşlar Süper Lig'in yolunu ikincilik koltuğuyla tuttu.

KONYASPOR'UN RAKİBİ KASIMPAŞA
Konyaspor ise 59 puana yükselmesine rağmen üçlü averajda 3. sırada kaldığından Rizespor ve Kasımpaşa'nın ardından 5. oldu. Yeşil beyazlılar, Play-Off'ta Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Sayfa Yükleniyor...