Orhan Şam'dan Alex açıklaması

Fenerbahçeli futbolcu Orhan Şam, takım arkadaşı Alex ile ilgili ifadelerine açıklık getirdi.

NTV Spor 24.05.2012 - 19:49
Orhan Şam'dan Alex açıklaması

Fenerbahçeli futbolcu Orhan Şam, ''Alex'in bize ne kadar çok benzediğini ve çok fazla ortak yönümüz olduğunu anlatırken espri olsun diye 'keşke Müslüman olsaydı' dedim'' dedim.

Sarı-lacivertli futbolcu, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı ve kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, bir söyleşide Alex ile ilgili kullandığı kelimenin bazı basın organları tarafından çarpıtılarak haber yapıldığını belirterek, ''Alex'in bize ne kadar çok benzediğini ve çok fazla ortak yönümüz olduğunu anlatırken espri olsun diye 'keşke Müslüman olsaydı' dedim. Bunun maalesef bazı yayın organlarında sırf dikkat çekmek amacıyla manşete çıkarılması ve sanki dini inançları sorguluyormuşum gibi bir hava oluşturulması beni derinden üzdü'' dedi.

"DİNİ İNANÇLARINA, KÜLTÜREL DEĞERLERİNE VE FİKİRLERİNE SAYGI DUYARIM"
Orhan, bu konuda çok üzgün olduğunu ifade ederek, ''Zonguldak'ta özel bir kolejin söyleşisinde öğrencilerin sorularını yanıtlarken, bir soru üzerine Alex'le ilgili düşüncelerimi dile getirdim. Alex'in çok iyi bir profesyonel, iyi bir aile babası, çok kaliteli bir futbolcu ve çok iyi bir kaptan olduğunu ifade ettim. Ona olan hayranlığımı dile getirdim. Ona Gençlerbirliği'nde oynadığım dönemlerden beri hayran olduğumu, ama Fenerbahçe'ye geldikten sonra hayranlığımın bir kat daha arttığını söyledim. Alex'in bize ne kadar çok benzediğini ve çok fazla ortak yönümüz olduğunu anlatırken espri olsun diye 'keşke Müslüman olsaydı' dedim. Bu cümle Alex'in bize ne kadar yakın ve takdir edilecek bir yapısı olduğunu anlatırken tamamen espri amaçlı ve aramızdaki tek farkın bu olduğunu belirtmek için kullandığım bir ifadeydi" dedi.

"ÇIKAN HABERLER BENİ ÜZDÜ"
Genç oyuncu, "Yoksa ben her şeyden önce insanların dini inançlarına, kültürel değerlerine ve fikirlerine sonuna kadar saygı duyarım ve aksi söylemlerin her zaman karşısındayım. Bu esprinin bazı medya organlarınca sırf dikkat çekmek amacıyla manşete çıkarılması ve sanki dini inançları sorguluyormuşum gibi bir hava oluşturulması beni derinden üzdü. Bu haberlerin benim düşünce tarzımla hiçbir alakası olmadığını kamuoyunun bilmesini isterim'' diye konuştu.

Bu arada, sarı-lacivertli futbolcu, yeni sezona mümkün olduğunca hazır başlamak istediğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...